Сообщение #2681934 Просмотреть на стене →

5 прізвищ, які мають американське походження: перевірте своє у списку
https://24tv.ua/lifestyle24/prizvishha-amerikanskogo-pohodzhennya-perelik-rodovih-imen_n2648379

Хотіли Джонсона прем'єром ? :)

#історія #ностальжі #Черкаси #manowar723 #VIVAVIVAУКРАЇНА #суспільство
Деякі українські прізвища походять зі Сполучених Штатів Америки. Ці родові імена можна почути у різних куточках країни.

Такі прізвища з'явилися ще у давні часи та більшість з них збереглася до сьогодні. Родові імена, які походять з Америки, описав мовознавець Юліан Редько у своїй праці "Сучасні українські прізвища
Добірка прізвищ американського походження
Боцман
Це прізвище походить від англійського слова boatman та перекладається як "човняр". Родове ім'я є досить популярним в Україні – всього налічується 826 його носіїв. Найбільше представників цього прізвища проживає у Маріуполі, Харкові та Києві.

Бріг
Як зазначає дослідник Редько, це родове ім'я походить з англійської мови, а саме від слова brig – "двощогловий корабель". Таке прізвище вважається доволі рідкісним, оскільки відомо лише про 7 його власників. Здебільшого носії цього родового імені живуть на Київщині.

Джек
Таке прізвище походить від імені Джек. В Україні не так часто можна почути це родове ім'я, оскільки налічується лише 31 його носій. Люди, які мають таке прізвище, проживають у Львові та Івано-Франківську.
Сміт
Це прізвище є одним з найпопулярніших у США і перекладається як "коваль". Водночас в Україні таке родове ім'я має лише 62 людини, більшість з яких мешкає на Київщині та Миколаївщині.

Джонсон
Це родове ім'я досить поширене в англомовних країнах і перекладається як "син Джона". Втім, серед українців носіїв такого прізвища часто не зустрінеш, бо їх налічується всього 16. Найбільше представників цього родового імені проживає в Києві та Запоріжжі.
25.09.2024
Мицик Юрій Миколайович !Черкаси) -історик. та шахіст (кмс з шахів та Дитячий Тренер-майже 20 років праці у освіті,на початку серпня (12 серпня ) 5 років,як без роботи,коли звільнився з роботи з ЦДЮТ (Черкаси) ,де
13 років з 2006-2019 працював керівником шахового гуртка "Біла Тура"
(Черкаси)

#книги #освіта #Америкасьогодні
 
Последние новости
"Лівий берег" - "Динамо": ситуація з дискваліфікаціями Пресс-служба «Ворсклы»: «Матч 1/8 финала Кубка Украины с «Динамо» должен состояться в Полтаве» Стадион «Динамо» имени Валерия Лобановского примет центральный матч 9-го тура первой лиги Чемпионат Украины. «Левый берег» — «Динамо». Ситуация с дисквалификациями "Ворскла" звернулася до УПЛ про перенесення матчу з "Олександрією" на виїзд, зустріч з "Динамо" у Кубку має відбутися у Полтаві Эксклюзив. Леонид Буряк: «Некоторые «эксперты» в высшей лиге провели всего по 90 матчей, а сейчас учат футболистов, как играть» "Динамо" – це еліта українського футболу. Гравці "Лівого берега" про підготовку до протистояння з киянами у першості U-19 Таблиця коефіцієнтів УЄФА: як поразка "Динамо" вплинула на позиції України у рейтингу Завдяки розгромним поразкам "Бешикташа" та "Карабаха" "Динамо" пішло з останнього місця у турнірній таблиці Ліги Європи Виталий Косовский: «Динамо» в матче с «Лацио» очень не хватало Попова»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%