Сообщение #2613395 Просмотреть на стене →

Чернівці
https://bukinfo.com.ua/osvita/shche-nichogo-ne-yasno-chekayemo-na-postanovu-kabminu-kerivnycya-oblasnogo-departamentu-osvity-oksana-sakriyer-zaklykala-batkiv-ne-siyaty-paniku-navkolo-pochatku-novogo-navchalnogo-roku
"Ще нічого не ясно. Чекаємо на постанову Кабміну": Головна освітянка області Оксана Сакрієр закликала батьків не сіяти паніку навколо початку нового навчального року
Школи Чернівецької області не виходитимуть на навчання 19 серпня. Так інформація станом на сьогодні.

Про це у спеціальному зверненні до вчителів, батьків та учнів Буковини написала директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр.

Пряма мова:

"Освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що завжди розпочинався у День знань - 1 вересня, тривав не менше 175 навчальних днів і закінчувався не пізніше 1 липня наступного року - ця норма визначена Законом України «Про повну загальну середню освіту».

Проте, під час дії воєнного стану, внесено зміни до зазначеного Закону ( ст. 10), в якій: « тривалість навчального року, дата його початку та/або закінчення визначаються Кабінетом Міністрів України».

Тобто, як і попередні 2 навчальні роки, ми очікуємо на Постанову КМУ, в якій буде чітко визначено дату початку навчального року.

Жоден місцевий орган самоврядування, управління у сфері освіти, жодна педагогічна рада не має повноважень на прийняття таких рішень.

Тому, на сьогодні, можна лише розглядати теоретичну можливіть раннього виходу на навчання, вивчати питання наявності учнів на місцях, готувати заклад освіти до початку нового навчального року, покращувати безпекову інфраструктуру закладу.

Зберігаємо спокій, дітям - насолоди літніми канікулами! Не сіємо паніку та підтримуємо ЗСУ, - йдеться у зверненні Оксани Сакрієр.
,,8 07.2024
Мицик Юрій Миколайович !Черкаси) -історик. та шахіст (Вчитель історії та правознавства кмс з шахів та Дитячий Тренер-майже 20 років праці у освіті,на початку серпня буде 5 років,як без роботи,коли звільнився з роботи з ЦДЮТ (Черкаси) ,де 13 років з 2006-2019 працював керівником шахового гуртка "Біла Тура
#Черкаси #історія #суспільство
#VIVAVIVAУКРАЇНА #освіта #цитати
#manowar723 #шахи
 
Последние новости
Главный тренер «Эвертона»: «Надеемся, что Миколенко вернется к следующему матчу» «С «Ференцварошем» любой команде будет нелегко», — главный тренер «Тоттенхэма» о сопернике «Динамо» Йожеф Сабо: «Спартак» уступал по классу киевскому «Динамо». Команда Лобановского была лучшей в Европе» Колонка Александра Липенко. Надежные часовые динамовских ворот 6 октября. В 1975-м году «Динамо», обыграв мюнхенскую «Баварию», стало обладателем Суперкубка УЕФА! (ВИДЕО) "Динамо" зіграє з "Кривбасом" у білій формі Ігор Костюк провів ювілейний матч біля керма "Динамо" U-19 Рівно 49 років тому "Динамо" обіграло "Баварію" та завоювало Суперкубок Європи «Буряк говорил, что в спартаковский футбол он мог бы и 40 лет играть», — бывший пресс-атташе «Спартака» Александр Алиев: «Хочу обратиться к молодым украинским игрокам «Динамо» и «Шахтера»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%