Сообщение #2397957 Просмотреть на стене →

Згадуємо Фредді .
https://www.thisdayinmusic.com/stairway-to-heaven/freddie-mercury/
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02UCuyH578NoChRYHzTEsy239UREmtQc8mNzFgBCpadE1ZNTovNqzN4fCeWfzmgz14l&id=100064736858870
#історія #ностальжі #Черкаси #світовіЗМІ

Цей день у музиціuDiscover Music Search
Фредді Мерк'юріОпубліковано на 24 листопада 1991 рокуза Цей день у музиціФредді Мерк'юріФото Армандо Галло/Getty Images
Фаррох Булсара народився 5 вересня 1946 року на маленькому острові спецій Занзібар. Його батьки, Бомі та Джер Булсара, обоє були парсами (персами). Його батько, Бомі, був державним службовцем, працюючи касиром Високого суду для британського уряду. У 1954 році, у віці восьми років, Фредді відправили до англійської школи-інтернату Святого Петра в Панчгані, приблизно за п’ятдесят миль від Бомбея. Саме там друзі почали називати його Фредді, це ім’я також прийняла родина.

Він був божевільний від музики і програвав записи на старому сімейному програвачі, складаючи сингли, щоб постійно відтворювати. Музика, яку він зміг отримати, була переважно індійською, але була доступна і західна музика. Директор школи Святого Петра помітив музичний талант Фредді і написав його батькам, пропонуючи, щоб вони доплачували Фредді за навчання в школі, щоб він міг належним чином вивчати музику. Вони погодилися, і Фредді почав вчитися грати на піаніно.



У 1964 році багато британців та індійців через політичні заворушення на Занзібарі залишили свою країну. Фредді, якому було сімнадцять років, переїхав із сім’єю до Фелтема, Міддлсекс, і зрештою Фредді вступив до коледжу Ілінг, де отримав диплом графічного мистецтва та дизайн.

Після Джимі Хендрікса вибухнув на сцені в 1967 році, Фредді став палким фанатом. Пізніше через друга його взяли з собою на репетиції гурту під назвою Smile з Браяном Меєм на гітарі та Роджером Тейлором на барабанах. Фредді вразив цю пару і, натхненний Smile, почав експериментувати з музикою вперше після того, як покинув Індію.

Він дебютував наживо з групою під назвою Ibex у столиці шоу-бізнесу ніде – Болтоні, графство Ланкашир, у серпні 1969 року. Фредді все ще любив Джимі Хендрікса (одного разу він бачив, як Хендрікс виступав наживо 14 вечорів поспіль), і був великим фанатом Cream і нова група під назвою Led Zeppelin . Співак був неспокійним, він залишив Ibex (які тепер називалися Wreckage) і приєднався до гурту під назвою Sour Milk Tea, який працював – але Фредді не був задоволений.

Потім іронією долі він почув, що його старі друзі зі Smile шукають нового співака, і він, звичайно, отримав концерт. Був завербований басист Джон Дікон, Фредді змінив ім'я на Queen і, використовуючи свої навички мистецтва та дизайну, розробив логотип гурту – використовуючи знаки народження: дві феї для нього (Діва), два леви для Роджера та Джона (Лев) і краба для Брайана (Рак) і написав те, що стало першим хітом групи «Seven Sea Of Rhye». Якби тільки історії всіх груп були такими легкими!

Queen стали найбільшою групою у Великій Британії, і завдяки написанню пісень Фредді вони незабаром отримали низку хітів. Яскравий Мерк’юрі співав із гострим почуттям ритму, він міг легко переходити з одного регістру в інший. Він також мав велику музикальність. Його фрази були тонкими, делікатними або енергійними та різкими. Найбільш помітним аспектом його написання пісень був широкий спектр жанрів, які він використовував, серед яких були рокабілі, прогресивний рок, хеві-метал, госпел і диско. Як і всі найкращі гурти, Queen була командою з чотирма талановитими виконавцями пісень у їхніх рядах.

У кінці 1960-х років Мерк’юрі вперше почав розробляти « Богемну рапсодію », він грав частини пісень, які писав за фортепіано, і одна з його п’єс, відома просто як «Ковбойська пісня», містила тексти, які в кінцевому підсумку опинилися в завершеній версії. виготовлені роками пізніше. Увійшовши в їх альбом 1975 року «A Night at the Opera», цей трек мав величезний комерційний успіх, залишаючись у верхній частині британського чарту синглів протягом дев’яти тижнів і продавши більше мільйона копій до кінця січня 1976 року. Він знову досяг першого місця в 1991 року ще на п’ять тижнів, коли після смерті Мерк’юрі цю саму версію було перевидано, зрештою ставши третім найбільш продаваним синглом у Великій Британії за весь час.

13 липня 1985 року стало особливим днем ​​для Queen і Фредді. Це був день їх незабутнього виступу на Live Aid , приголомшливому шоу на стадіоні Wembley перед 72 000 людей. Queen забезпечили собі місце в історії, оскільки всі медійники, журналісти, шанувальники та критики одностайно погодилися: Queen вкрали шоу. У рецензії на Live Aid у 2005 році один критик написав: «Ті, хто складає списки великих рок-фронтменів і присуджує перші місця Міку Джаггеру, Роберту Планту тощо, винні у жахливому недогляді. Фредді, про що свідчить його виступ Dionysian Live Aid, був найбільш богоподібним з усіх».

У 2005 році опитування, організоване Blender і MTV2, показало, що Мерк'юрі був визнаний найкращим співаком усіх часів.

Особисто Фредді був дуже сором’язливим і усамітненим чоловіком, він також давав дуже мало інтерв’ю, залишаючи розмови з колегами по групі Мей і Тейлор. Мерк’юрі якось сказав про себе: «Коли я виступаю, я екстраверт, але всередині я зовсім інша людина». Перебуваючи на сцені, Мерк’юрі насолоджувався любов’ю публіки, яку знаменито відзначив Курт Кобейн у своїй передсмертній записці, коли він писав про те, як одночасно захоплювався Мерк’юрі та заздрив йому за його здатність.

Мерк'юрі помер від бронхопневмонії 24 листопада 1991 року у віці 45 років, лише через день після того, як публічно оголосив, що він ВІЛ-позитивний.

У нас є книга! Цей день у Music's Guide to Queen . Ця книга розповідає повну історію гурту та його учасників від періоду до Queen до пост-Freddie, усі студійні та концертні альбоми, 50 найкращих пісень Queen, відео, місце розташування Queen тощо…

#книги #книжковіновинки #література
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%