Сообщение #2695027 Просмотреть на стене →

Том Купер

Вчора пізно ввечері отримав дуже погані новини з певної ділянки фронту в Україні. Через це мав безсонну ніч. Дійсно, коли я набрид собі і вирішив встати, в голові була лише одна думка: спостерігати за цією війною, а особливо за діяльністю "Друзів" (Генерального штабу Збройних сил України) – це все одно, що дивитися сповільнену зйомку автомобільної аварії. Результат неминучий, тому що він заздалегідь визначений. Зрештою, це відео автомобільної аварії, а не якесь котяче відео у Фейсбуці.

Питання лише в тому, в якому напрямку і наскільки сильно розчавляться ті чи інші частини автомобіля, про які йде мова.

"Проте", агов: звичайно, не все так погано в Україні. Бачите, останнє пояснення, популярне в уряді в Києві, в більшості українських соціальних мереж і серед місцевих військових коментаторів, полягає в тому, що ситуація або вже "під контролем", або, принаймні, "ось-ось стане значно кращою".

Тому що, між іншим, у росії ось-ось закінчаться танки і артилерійські установки.

…Десь у 2026 році.

Мій календар показує, що до "десь в 2026 році" ще є решта 2024 року, а потім 365 днів або 12 місяців 2025 року. І, можливо, хтось захоче перевірити, чи не були за цей час повністю реформовані Збройні сили росії (всрф), так вони набагато менше покладаються на танки і артилерію, ніж це було раніше.

Втім, історія з календарями в Україні більше не актуальна. Можливо, одразу після розробки цього фантастичного мирного плану адміністрація Зеленського також оголосила календарі поза законом і на решту цього, і на наступний рік... або видалила 2025 рік...?

...як? Хочете знати більше про реформу ВДВ? По суті: від танків і самохідних артилерійських установок до бронетранспортерів, пустельних джипів, мотоциклів і цивільних автомобілів... за підтримки БПЛА з тросовим наведенням.

Але не хвилюйтеся. Це просто не має значення, тому що Друзі не можуть реформувати себе, а отже, і ЗСУ. А якщо Друзі не можуть, то чому тоді варто звертати увагу на реформи, які проводять "тупі росіяни", такі як "тупоголові командири" з Москви..?

За цими фантастичними новинами слідують ще кращі новини про розробку українських тактичних балістичних ракет і артилерійських ракет. Це відбувається з такою дивовижною швидкістю, що я не можу сказати. Балістична ракета "Грім", нарешті, там, де вона була ще в 2014 році (див. "проходить випробування"), тоді як ракети "Вільха" мають проблеми з нестачею деталей, які не виробляються в Україні.

...що нагадало мені вчорашнє запитання мого друга і колеги про те, як так сталося, що офіційний Київ так і не забезпечив навіть фінансування досліджень, розробки і серійного виробництва таких систем (плюс для "Нептуна")?

Ні. Набагато зручніше продовжувати витрачати час на фантазії на кшталт мирного плану Зеленського, на який не було жодної (в цифрах, а точніше: 0) позитивної реакції з боку "Заходу" – і звинувачувати цей клятий некомпетентний "Захід", його зомбованих ідіотів і різних представників його ЗМІ в усьому, що відбувається в Україні.

Все було б набагато краще, якби країну прийняли в НАТО і ЄС ще в... 1877 році, або коли там ще...

Не зважайте: тепер саме Південна Корея збирається допомогти Україні виплутатися з біди. Країна має змінити кілька своїх законів щодо експорту зброї, і вже довела свою фантастичну допомогу, оголосивши два роки тому про різні проєкти спільного виробництва зброї, жоден з яких так і не був реалізований... Але зараз вона вже працює, і це гарантовано.

Але південнокорейська допомога вже надається, це гарантовано на 1000%...

Мені дуже шкода, але єдиний висновок, який спадає мені на думку, полягає в тому, що єдиним можливим поясненням цього скандалу є "ідеальне" поєднання абсолютної некомпетентності та корупції на найвищих щаблях влади в Україні. У засобах масової інформації також. У поєднанні з національною схильністю уникати неприємних фактів.

https://xxtomcooperxx.substack.com/p/ukraine-war-20-24-october-2024-car
 
+1
Последние новости
В'ячеслав ШЕВЧУК: "Шовковський дав зрозуміти, що для "Динамо" на першому плані гра проти "Шахтаря" Николай Морозюк: «Динамо» более сбалансировано и показывает более целостный рисунок игры, чем «Шахтер» Сергей Ковалец: «В матче «Динамо» — «Шахтер», думаю, будет ничья, 2:2» Артем Милевский: «В наших матчах с «Шахтером» постоянно драки были, красные карточки. Сейчас не хватает этого. Скучаю по этому» Опрос. Как закончится матч «Динамо» — «Шахтер»? Екс-капітан "Динамо" продовжує сидіти на лавці: Сидорчук не вийшов на поле в 6-му матчі "Вестерло" поспіль Сергій КОВАЛЕЦЬ: "Мені здається, що Шовковський більше керує "Динамо", ніж Пушич "Шахтарем" Джерело: Європейський клуб серйозно цікавився Ребровим - тренеру збірної України пропонували великі гроші Микола МОРОЗЮК: "Робота Шовковського помітна неозброєним оком. Для повної картини йому бракує тільки перемоги в чемпіонаті" Олег ШЕЛАЄВ: "Шахтар" змушений буде ризикувати у матчі з "Динамо"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
23%
23%
До року
15%
15%
Більше року
23%
23%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%