Сообщение #2694041 Просмотреть на стене →

БАНДЕРІВЕЦЬ НА СЛУЖБІ ДЯДЕЧКА СЕМА:
10 МИРНИХ ПРОПОЗИЦІЙ УКРАЇНИ.РЕАКЦІЯ рф.

1. Україна не підпише документів про жоден мир без відновлення кордонів 1991го року.
рф ніколи не виключить з свого складу території Донецької та Луганської областей та Криму до виконання своїх умов щодо майбутнього державного устрою України. Статут інших підконтрольних рф територій підлягає обговоренню, їх передача Україні на певних умовах можлива.
2. Україна піде на перемир'я при умові виведення російських військ з окупованих територій Запорізької, Харківської та Херсонської областей.
Позиція рф. Для початку обговорення майбутнього статуту підконтрольних рф територій територій Херсонської та Запорізької областей у складі України остання повинна відмінити закон "Про переслідування УПЦ" та прийняти закон про регіональні мови у редакції Табачника.
3. Україна готова обговорювати виключно паритетну кількість особового складу та систем озброєнь у ЗСУ та у російському війську у прилеглих до Українських територіях рф в контексті загальноєвропейської системи обмежень озброєнь. Паритетна кількість повинна підтримуватися дією постійного моніторінгу з боку Китаю, Індії, США, Великобританії, Франції, Німеччини - вони повинні створити спільну постійну моніторингову місію яка буде мати право безумовного доступу до визначених угодою територій росії та України.
Росія принципово згодна з подібною постановкою питання, однак вважає що майбутній договір про обмеження звичайних озброєнь повинен включати паритетні показники з усіма Державами НАТО котрі мають спільні кордони з рф. Навколо ж Українсько-російського кордону повинна бути створена окрема спеціальна "зона контролю" площа якої підлягає подальшому обговоренню. .
4. рф повинна повернутися у "Договір відкритого неба" - літаки США та України повинні мати можливість здійснювати ознайомчі польоти над територією рф як то було під час дії попередньої Договору, у той же час російські літаки повинні мати аналогічні права стосовно території України та держав НАТО.
росія готова повернутися до дії подібного договору, але тільки після повного врегулювання ситуації навколо України.
5. росія повинна повернутися до дії "Договору про звичайні озброєнні у Європі".
Тут позиція аналогічна попередній.
6. Україна повинна мати склади резервного зберігання зброї та боєприпасів у країнах НАТО. Зброя та боєприпаси з них повинні бути негайно передислоковані в Україну у випадку, якщо рф порушить зобов'язання про "Збройний паритет".
росія проти подібної позиції. Перелік озброєнь які може мати Україна повинен бути "жорстко затверджений", все озброєння повинно знаходитися на українській території.
7. Україна готова до переговорів про кількість своїх ракет середньої та великої дальності та систем їх запуску які вона буде мати на озброєнні у майбутньому одночасно з обговоренням кількості аналогічних ракет та систем запуску які буде мати росія на своїй європейській частині.
росія вимагає приєднання України до підписантів відновленого "Договору про ракети середньої та малої дальності" та вимагає взагалі якщо не заборонити Україні мати власний ракетний арсенал, то поставити його під міжнародний контроль як і підприємства ОПК які будуть забезпечувати його існування..
8. Україна готова обговорювати демілітаризований статут звільнених територій Херсонської та Запорізької областей одночасно з подібним же статутом відповідної площі прилеглих до лінії майбутнього розмежування територій.
росія обмежено підтримає діалог на цю тему у більш широкому сенсі - контролю за озброєннями у спеціальній "зоні контролю" уздовж всього спільного кордону.
9. Україна готова застосувати амністію для "вимушених колаборантів" на цих територіях, водночас проти амністії тих, хто був винен у переслідуванні, чи сприяв переслідуванню, громадян України на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей, а також тих, хто винен у злочинах проти населення та військових злочинах.
У цьому питанні рф не має суттєвих заперечень, але вона вимагає чіткого юридично визначеного та закріпленого у документах статуту "винен у переслідуваннях чи сприяв переслідуванню" - положення повинні

бути визначеними юристами з обох сторін.
10. Переговори про звільнення українських територій які тимчасово залишаться під контролем рф повинні початися одразу після укладення "Договору про припинення вогню" і не повинні закінчуватися до строку досягнення остаточних домовленостей.
росія не проти обговорення, але на них вона лише "буде терпляче та наполегливо поясняти свою точку зору і не піде ні на які домовленості які б передбачали повернення територій Криму, Донецької та Луганської областей у склад України у випадку збереження наявного курсу України у НАТО. Про те, якщо Україна конституційно відмовиться від курсу на вступ до НАТО та надасть російській мові статут "другої державної", то росія готова до переговорів про конфедеративний устрій України у якому ці демілітаризовані території теоретично можуть бути повернуті під умовний українській контроль.

На переговорах Бернса та Наришкіна які відбулися більше доби тому останній направив США перелік осіб, яких рф готова делегувати до складу "контактної групи" зі спеціалістів США, ЄС, Китаю, Індії, рф та України котрі будуть готувати узгоджені документи які повинні положити край "українській кризі". Наришкін висловив надію на те, що держави ЄС та США знімуть певні санкції проти банківської системи рф у якості жесту доброї волі якщо рф піде на певний рівень деескалації у "українському питанні",
Також Наришкін передав американцям месседж від путіна - той готовий сприяти зниженню напруженості на Корейському півострові якщо США повернуться до "конструктивного та рівноправного діалогу з рф".

Реакція нашого керівництва на російські пропозиції наразі невідома як і невідома реакція АП Байдена на пропозиції Наришкіна. Буде інформація - буду давати одразу.
 
+2
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%