Сообщение #2683626 Просмотреть на стене →

Ось тут я описав сектантських конспірологічних долбойобів і вважаю, що це набагато краще

№ 2607117
Чаплига знає, що через деградацію освіти (псевдоосвіта загальної школи та звичайних вишів гірше її відсутності, бо створює в пролів ілюзію розуміння устрою та процесів, за якими функціонує навколишнє середовище) та секуляризацію люди тяжіють до нової ерзац-релігії пояснення всього буття. Замість молитов люди виконують ритуали не релігійні, а псевдонаукові типу "зарядити" воду перед телевізором, бо таке розуміння науки в них закладене школою. Замість пояснення подій Божею волею чи кознями диявола, люди так само спрощують дійсність конспірологоією, наділяючи надприродною всемогутністю реальні сутності (жидомасони, ілюмінати, британці тощо). До того ж, існування непереборних обставин дозволяє зняти з себе відповідальність. Ну що ми можемо зробити? Тому аналітику "якщо A, і якщо B, то C" не слухають, а от "якщо A мерзенні британці, і якщо B клятий Блекрок, то C Ватикан", то задовольняється релігійна потреба надприродного пізнання світу, компенсується комплекс неповноцінності за рахунок віднесення до елітної когорти носіїв таємних прихованих знань, і зберігається інфантилізм зняття відповідальності.

Звісно, просто відтворювати це механічно до популярності не призведе, треба мати хист. Так от вдалі культи створюють свою космологію, символіку, яку розуміють тільки адепти культу. Це створює відчуття приналежності до елітного, сакрального. "Нечай", "непророчества", завивання як у Біблії.

Так що аналітик таки добрий. Остап Бендер теж добре аналізував, для кого які потрібні механізми маніпуляції.
 
+1
Последние новости
Александр Алиев: «Если Милевский извинится на всю страну, возможно, тогда я смогу с ним поговорить» Виктор Цыганков: «Новая форма — новые возможности начать победный путь» На матче «Рома» — «Динамо» ожидается не менее 53 тысяч болельщиков Екс-нападник "Динамо" розповів, як на ньому заробили мільйон за два дні Без вінгера "Динамо" та Степаненка. Стала відома заявка збірної України на матч з Грузією Базові клуби збірної України U-21 у жовтневих матчах - "Динамо" та "Рух" Шапаренко чи Мудрик? Стало відомо, кому дістався 10-й номер у збірній України після скандалу "У команди немає єдності": колишній гравець збірної України пояснив причини невдач підопічних Реброва "Динамо" чи "Шахтар": експерти пояснили, куди краще йти лідеру "Олександрії" та дебютанту збірної України "Путін зайшов у роздягальню та...". Коваль – про легендарний матч із росією"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%