Сообщение #2683576 Просмотреть на стене →

У Страсбурзі європейці звели рахунки з Віктором Орбаном.
Сьогодні в Європарламенті черзі критиків Орбана не було кінця.

Французький депутат Європарламенту Валері Айєр розповіла Орбану про все, що він намагається приховати від угорців.

Хайєр почав із того, що сказав, що Орбан не звик притягувати до відповідальності, і саме це зараз відбувається в Європейському парламенті. «Хто ви сьогодні, де той Орбан, який колись боровся за свободу?» – спитала вона.

Хаєр заявив, що Орбан переслідує сім'ї, які не відповідають його світогляду.

Ви проголошуєте «хай живе родина». І ви полюєте на всі родини, які не відповідають вашому вузькому світогляду.

Вона описала режим Орбана як такий, що базується на "серії крадіжок і шахрайства".

Вона сказала, що не знає жодної іншої європейської країни, де газовик став мільярдером за одну ніч, а потім назвала Фельцут, село, з якого родом Віктор Орбан, «Діснейлендом Фідес».

«А ви, це корупція. Тому що, пане Орбане, що є основою вашого режиму? Я тобі скажу. Це сузір’я шахрайства. Шахрайство, яке обходиться угорським та європейським платникам податків цілим станом. Для кого?
Для вашого зятя, який розбагатів завдяки фіктивним державним контрактам, щоб засвітити Будапешт. Або для вашого друга дитинства, сантехніка, який раптом став бізнес-магнатом. Вибачте, але Угорщина все ще залишається єдиним місцем, де сантехнік за одну ніч стає мільярдером. І якщо цього було недостатньо, ви також дали йому два мільйони євро європейських коштів, щоб запустити маленький туристичний потяг у селі вашого дитинства. Потяг, яким, очевидно, ніхто не користується. У нас є Діснейленд Орландо. У нас є Паризький Діснейленд. Шановні колеги, я радий повідомити, що тепер у нас є Діснейленд Фідес!» сказала вона.

Євродепутат також зазначив, що хоча Орбан говорить про відправку мігрантів до Брюсселя, ці мігранти насправді є угорцями, які тікають з Угорщини через корупцію та свавілля.

«Право голосу Угорщини в Раді має бути скасовано!» – сказав на завершення Хайєр.
Звичайно, нікого не здивувало те, що ліві в Європарламенті вчора люто накинулися на Орбана.

Німецький євродепутат Мартін Ширдеван від імені групи «Ліві» (Die Linke, Німеччина) виступив з різкою критикою Орбана та його політики.

«Прем’єр-міністре Орбане, було великою помилкою довірити вам головування в Раді. На жаль, своєю політикою ви щодня це доводите.

Я маю на увазі не лише ваші поїздки за кордон, щоб побачитися з Трампом чи Путіним, які були переважно незручними піар-ходами для вашої власної вигоди. Усе це настільки абсурдно й ганебно, що я залишу це вам.

Але що мене справді непокоїть у політичному плані, дорогі колеги, так це політичні напади вашого уряду на профспілки та права працівників. Це ставить вас в одну лігу з усіма тими хлопцями, які проповідують воду, але просувають жорстку неоліберальну програму та повзають до дуп великих корпорацій.
Обмеження права на страйк, податкові реформи на користь багатих і на шкоду працюючому населенню, менша підтримка безробітних і пенсіонерів і скорочення державних послуг - це ваш політичний підпис щодо власного населення.

Ви без потреби нав’язали Угорщині жорстоку політику скорочень, хоча країна щороку отримує мільярди євро з Брюсселя, який ви так ненавидите.

Я запитую себе: а куди насправді йдуть гроші, окрім бізнес-партнерів уряду? За вашого уряду Угорщина стала найбільш корумпованою країною в Європейському Союзі.

Для реалізації цієї антисоціальної політики та приховування корупції в країні з меншин та біженців роблять цапів відпущення, а основні права та свободи систематично обмежують.

Шановні колеги, щороку в Будапешті проходить наймасштабніший у Європі нацистський марш. Ви, пане Орбан, мабуть, вважаєте, що фашизм — це думка, а не злочин проти людства. Як антифашист, я категорично не згоден. Як демократ, я вимагаю, щоб німецькі антифашисти, такі як Мая Т., які перебувають в угорських в'язницях, були негайно повернуті до Німеччини та щоб у всій Європі було припинено екстрадицію до Угорщини, оскільки угорська система правосуддя давно припинила свою діяльність. мати будь-яке відношення до верховенства права.

У вашій неліберальній демократії, пане Орбан, демократичні права, такі як незалежність судової системи та свобода преси, систематично підриваються. Найбільше від цієї антидемократичної політики страждає угорський народ, ваш власний народ.

Жан-Клод Юнкер якось назвав вас маленьким диктатором. І знаєте що, пане Орбан? Я думаю, що він мав рацію.

Антидемократам не можна довіряти керівництво демократичними інститутами.

Тому я дотримуюся цього: вам ніколи не слід було очолювати Раду.
Депутат Європарламенту від Іспанії Іраче Гарсіа Перес, лідер фракції соціалістів у парламенті, особливо критикував Орбана на вчорашніх дебатах.

«Вашим головним внеском у Європейський Союз з моменту вашого приходу до влади в 2010 році було формування нової ультраправої групи тут, у парламенті: так званих «патріотів». І ви використали цей фальшивий патріотизм, щоб знищити демократію, вижити в корупції та порушують права тих, хто мислить не як ти.

Тому що ви сказали, що захищаєте Європу, а проблема в тому, що в Європі, яку ви захищаєте, є місце лише для тих, хто думає як ви. Для решти європейців, як чоловіків, так і жінок, немає місця. Це серйозна проблема для демократії, тому що Європа множинна, змішана, різноманітна, відмінна, і що робить нас великими, так це те, що завдяки цій відмінності ми змогли йти разом і будувати спільний проект. .

Як можна говорити про гомофобію та гендерне насильство, коли у вашій країні скасовуються права та закони, які захищають жінок та ЛГБТІ-спільноту? Будь ласка, це брак узгодженості. Це справжня небезпека. Я прошу вас про послідовність, пане Орбан, і я ставлю вам запитання: чи усвідомлюєте ви шкоду, яку завдаєте суспільству?

Чи можливо, що Європейський Союз поширює ненависть до тих, хто відрізняється, або до тих, хто відчуває себе інакше?

Пане Орбане, ваш фальшивий патріотизм переповнений перебільшеним захистом християнських цінностей, але що ви розумієте під християнськими цінностями? Християнство – це любов до ближнього, співчуття та людська гідність. Християнство вчить нас приймати іноземців, піклуватися про вразливих і виявляти солідарність з тими, хто страждає. Закриття кордонів для людей, які тікають від війни та переслідувань, є зрадою християнських цінностей.

Ваш фальшивий патріотизм теж жадає національного суверенітету. Ви критикуєте Європейський Союз за те, що він загрожує незалежності Угорщини, водночас користуючись мільярдами євро європейських фондів, які ви спрямовуєте до суду корумпованих олігархів. Ви демонізуєте Європейський Союз, капітулюючи перед режимом Путіна.

Ваш візит до Москви, щоб вихваляти російський імперіалізм, лише демонструє вашу зневагу до прав людини. Пане Орбан, про який мир ви говорили з таким тираном, як Путін, який має ордер на арешт від Міжнародного суду в Гаазі за примусову депортацію українських дітей до Росії? Цінності лжепатріотів – бомбардування будинків, лікарень і шкіл? Ваш фальшивий патріотизм також дорого коштував прогресу народу.

Угорщина, і про це теж треба говорити: кінець судової незалежності, кінець свободи преси, переслідування з її «законом про суверенітет», одна з найнижчих рівнів купівельної спроможності в Європейському Союзі, один із найвищих рівнів інфляції в Союзу, відсутня система соціального захисту та податкова політика, яка вигідна великим транснаціональним компаніям, а громадяни Угорщини сплачують найвищий ПДВ. Проте свою неспроможність керувати власною країною виправдовують звинуваченням Європейського Союзу. Це класичний рецепт крайніх правих і популістів: звинувачувати інших у власній некомпетентності.

Пане Орбан, справжній патріот не збагачується за рахунок своєї батьківщини і не сіяє страх, щоб накопичити владу. Справжній патріот відстоює свій суверенітет перед обличчям таких викликів, як зміна клімату, цифрова трансформація та європейська соціальна модель. Я закликаю всі проєвропейські сили об’єднатися і разом захистити себе від великих троянських коней.

Пані та панове, Європейський Союз був побудований на обіцянці покласти край авторитарним режимам. Угорський народ також був прикладом боротьби за свободу, від революції 1848 року до повстання проти радянського режиму в 1956 році. Ця обіцянка живе й сьогодні. Давайте твердо й об’єднано стояти на захисті нашої свободи, нашого Союзу та нашої демократії». сказала вона.
Клара Добрев, депутат Європарламенту від Угорщини від лівої опозиційної Демократичної коаліції, заявила, що Європа «байдужа» до програми головування Угорщини в ЄС, оскільки вважає її «несерйозною та наповненою банальністю».

Вона наполягала на тому, що прем’єр-міністр Угорщини Орбан «все більше і більше відривається від реальності, бореться з ворогами, які є плодом його власної уяви, і відштовхує справжніх друзів і союзників Угорщини».

Добрев сказав, що Орбан створював перешкоди політиці ЄС з наміром допомогти Росії та її олігархам і сприяти грабіжницькому імпорту російського газу та енергії на користь Путіна.

"Що робить Володимир Путін, щоб шантажувати вас, прем'єр-міністре?" — прямо запитала вона Орбана.
 
+3
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%