Сообщение #2682656 Просмотреть на стене →

БАНДЕРІВЕЦЬ НА СЛУЖБІ ДЯДЕЧКА СЕМА:
ІРАН. ІЗРАЇЛЬ. США. УКРАЇНА. ФАКТИ ТА РОЗДУМИ.

Відбулися консультації між головою ОПУ Ермаком та Радником Президента США Салліваном. Тема - "Можливість зміни ставлення уряду США до теми майбутнього вступу України до НАТО". Ключове.
1. АП Байдена готова просувати питання вступу при умові відмови де-факто, не де-юре, керівництва України від короткострокового курсу на відновлення територіальної цілісності.
2. АП Байдена готова взяти на себе основний тягар щодо майбутніх переговорів по умовній темі "Території в обмін на НАТО" з російською стороною. А попередні зондуючі переговори по цій темі повинен обговорити Канцлер Шольц найближчим часом на переговорах з путіним.
3. АП Байдена готова обговорити з керівництвом України створення механізму який забезпечить функціонування дії цієї Угоди.
4. АП Байдена готова взяти на себе роль переговорника який буде узгоджувати майбутній вступ України до НАТО з учасниками Альянсу.
5. АП Байдена готова допомогти створити прискорений "План впровадження Україною необхідних реформ" які наблизять її до стандартів НАТО "у переважній частині" вже за два роки. На думку Саллівана впровадження більшої частини стандартів дозволить усім членам НАТО схвально прийняти прохання України про членство.
6. Салліван заявив, що позиція Віце-Президента Гарріс ідентична позиції Президента Байдена.

По факту Україні вдруге з 23го року, але вже ледве не на найвищому рівні пропонують прийняти "План замороження бойових дій" і вступу до НАТО підконтрольними територіями. Як нам повідомили, Ермак пообіцяв дати відповідь на пропозиції американців до 7го жовтня. але зазначив, що офіційна (!!!) позиція Президента України на даний час незмінна - "Або ми вступаємо у НАТО усіма територіями, або не вступаємо взагалі". По факту - почалися Великі торги щодо нашої майбутньої безпеки. Взагалі пропозиції США більш-менш зрозумілі та логічні, якби не факт - якщо "План" буде здійснений, то про звільнення Півдня доведеться забути - путін ні за які гроші світу не відмовиться від загарбаного на умовах вступу України до НАТО, а звільнити його військовим шляхом у нас .сил просто немає. Про розвиток подій буду повідомляти.

Тепер щодо Іранської атаки Ізраїлю. Тут цікаві два факти.
1. Президент Байден відмовився направляти додаткові сили США на Близький Схід.
2. Президент США не проводив консультації з союзниками щодо спільної відповіді на іранську атаку про яку він був попереджений іранською стороною за три доби до здійснення. Це на відміну від попередньої атаки який давали відсіч спільно з Ізраїлем і Іорданія, і Великобританія, і США. Участь двох есмінців США у відбитті атаки більш символічна ніж практична.
3. Не зважаючи на заяви про "Право Ізраїлю на захист" керівництво США було проти проведення Ізраїлем операції на півночі Лівану та робить усе можливе щодо її обмеженості у часі та території на який вона проводиться.

Станом на зараз США домовляються зі спільним з Ізраїлем ударом у відповідь і водночас продовжують контакти з керівництвом Ірану щодо зняття напруги та поступовому припиненні атак з обох сторін. Що буде надалі - будемо бачити. Можлива спроба подавити іранські системи ППО та об'єкти "Ядерної програми" з повітря, але американці вкрай скептично ставляться до можливості таке здійснити взагалі. - об'єкти здебільшого знаходяться у скельних породах під землею та захищені ПРО та інженерними спорудами.

Цікава при тому заява Трампа та Саллівана - обидва дипломатичною мовою "З'їхали з теми" майбутньої відповіді, а другий наголошував на неефективності іранської атаки.. Байден сьогодні проведе переговори з Нетаньягу на яких, абсолютно впевнений, буде переконувати ізраїльського Прем'єра бути стриманим шантажуючи того скороченням підтримки. А без допомоги США усі плани Ізраїлю здолати Іран залишаться лише планами.

Спостерігаємо за розвитком подій. Я ж ще більш переконаний після вчорашньої атаки що шантаж Нетаньягу по великому рахунку не спрацює і після серії повітряних атак у режимі "пінг-понг" ситуація нормалізується - у США немає союзників повномасштабної війни з Іраном, натомість абсолютно усі провідні

Американські політики, обидва кандидати у Президенти зокрема, виступають за Угоду з Іраном. Ну і ще скажу з точки зору України - нам ця війна і даром не потрібна. Вона відволікає увагу світу від нашої Держави і неминуче скоротить потік американської допомоги Україні - американцям потрібно буде підтримувати Ізраїль.

На сьогодні все. Чекаємо на розвиток подій.
 
Последние новости
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%