Сообщение #2681504 Просмотреть на стене →

Mike

Кілька думок про операцію Grim Beeper.

1) Це одна з найдивовижніших розвідувальних операцій в історії. Це переробка історії про троянського коня для цифрової ери, і вона заслуговує на те, щоб стати майже такою ж легендарною, як і її культовий попередник. Якщо ми не дуже вражені, це тому, що ми бачили занадто багато фільмів про Джеймса Бонда та «Чорне дзеркало» для нашого ж блага.

У реальному житті таких операцій просто не відбувається. Це як мінімум чотири операції в одній.

По-перше, ізраїльтяни ретельно проаналізували ланцюг постачання Хезболли.

По-друге, вони винайшли спеціальний вибуховий заряд, достатньо малий, щоб його можна було вставити в портативний пристрій, достатньо складний, щоб його активувати дистанційно, достатньо великий, щоб завдати реальної шкоди, і все ж не такий помітний фізично чи електронно, щоб привернути увагу.

По-третє, ізраїльтяни перетворилися на досить велику ланку в мережі закупівель Хезболли, щоб взяти під контроль пристрої та встановити їх.

По-четверте, вони активували заряди одночасно і на дуже великій географічній території.

Якби будь-яка з цих підоперацій була невдалою, операція в цілому провалилася б. Кому ще в світі вдалося створити такий фантастичний, технічно складний і зухвалий сюжет?

2) Це перше масове цілеспрямоване вбивство в історії. Кожного з тисячі вбитих чи покалічених людей відбирали окремо, але вдарили в одну мить. Велика геніальність операції полягає в тому, що ізраїльтяни покладалися на саму Хезболлу, щоб вибрати для них цілі. Я не можу згадати іншого подібного випадку, коли нападники просто сиділи склавши руки і дозволяли ворогу виконувати ключову частину їхньої роботи за них. Якщо ми нанесемо на карту нападених людей, ми нанесемо на карту організаційну схему Хезболли, включаючи осліпленого посла Ірану в Лівані, який є офіцером КВІР.

3) Велике співвідношення каліцтв і смертей є ознакою успіху. З військової точки зору, каліцтво є кращим, ніж смерть, оскільки воно залучає більше ресурсів і набагато більше напружує системи противника.

4) Масові цілеспрямовані вбивства Ізраїлю зірвали тактику «живого щита» Хезболли. У той час як Ізраїль ставить себе між своїми ворогами та громадськістю, Хезболла, як і ХАМАС, ставить громадськість між собою та ЦАХАЛом, усвідомлюючи, що заплутані чи корумповані жителі Заходу звинувачуватимуть у смерті цивільних не терористів, а Ізраїль. Звісно, ​​такі корисні ідіоти, як Жозеп Боррель
Віце-президент Європейської комісії ніколи не вагатиметься винагородити Хезболлу за її політику живого щита. Вони рефлекторно блеять, засуджуючи Ізраїль за невибіркове вбивство невинних. Але мислячий спостерігач може чітко бачити, що це чисті вбивства, настільки чисті, наскільки це можна собі уявити під час війни.

5) Операція Grim Beeper була проведена не тільки в рамках дуже вузьких правил війни, які нав’язані Ізраїлю, але нікому іншому, але вона також гідна моральної похвали. Хезболла є терористичною організацією. Це рука Ірану, чиє зростання в арабському світі принесло смерть і руйнування скрізь, де воно закріпилося. Хезболла працювала рука об руку з Росією, Іраном і режимом Асада, щоб зрівняти з землею значні частини багатьох великих міст Сирії. Іран і Хезболлу неможливо заспокоїти, їх потрібно стримати.

На жаль, адміністрація Байдена вважає, що дипломатія та військове стримування є різними видами діяльності, і що дипломатія є морально вищою. Адміністрація рефлекторно застерегла Ізраїль за операцію Grim Beeper і повторила свою благочестиву мантру «деескалація».

Однак тиск на Ізраїль з метою деескалації сприяє досягненню порядку денного Ірану та Хезболли. Саме вони загострилися 8 жовтня, коли Хезболла, неспровокована, відкрила вогонь по Ізраїлю. Ця ескалація була спрямована не на те, щоб допомогти жителям Гази отримати рішення про створення двох держав, а на те, щоб послабити американську систему альянсу та зміцнити коридор Ірану до Середземного моря та захистити його програму ядерної зброї.

Єдина деескалація, яку повинні підтримати США, це та, яка поверне ізраїльських цивільних до їхніх домівок і послабить смертельну хватку Хезболли на півдні Лівану. Дипломатія, спрямована на досягнення такого роду деескалації, вимагає військового стримування. Операція Grim Beeper є початком ізраїльських зусиль із відновлення стримування.

6) Operation Below the Belt — я маю на увазі, що Grim Beeper, швидше за все, посіяла недовіру між Бейрутом і Тегераном. Цілком очевидно, що це завдало величезної психологічної шкоди Хезболлі, створивши плутанину в рядах, порушивши основні системи зв’язку та залишивши всіх, від верху до низу в організації, відчувати себе викритими та гадати, що Ізраїль натягне на них завтра.

Але якщо ці пейджери надійшли через Іран, як стверджується в ряді повідомлень преси, це також посіяло сумніви в свідомості ліванців щодо надійності іранських систем. Багато операцій ізраїльської розвідки, включаючи нещодавнє вбивство Ханії, показали, що Моссад повністю проник в Іран. Це проникнення зараз, очевидно, стало загрозою для Хезболли, яка мусить задуматися, чи може вона довіряти будь-чому, що виготовляється чи закуповується Іраном.
 
+5
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%