Сообщение #2681431 Просмотреть на стене →

ТРИ НОВИНИ.


1. Посередники у лиці дипломатів Катару, ОАЕ та США отримали листи від представника рф з проханням посприяти поверненню України за стіл переговорів для узгодження позицій щодо відновлення дії подвійного Мораторію  на удари по об'єктах енергетики. Росіяни апелюють до гуманізму і наголошують, що продовження таких ударів під час настання холодів неминуче призведе до "неймовірних страждань мирного населення обох країн". 


 США рекомендують Українському керівництву повернути делегацію на переговори, але не збираються наполягати на відновленні дії Мораторію українською стороною. Резони США в принципі розумні.

Україна вперше має достатній запас ракет та БПЛА для атак енергетичних об'єктів практично на всій європейській частині рф. Сама рф минулої зими пережила серію локальних комунальних катаклізмів з виходами населення на протести і, в умовах подальшого зниження популярності серед нього влади рф та особисто путіна, останній намагається максимально гарантувати недопущення  погіргшення ситуації враховуючі те, що на підтримку енергетичного сектору у цьому році було направлено коштів майже на третину менше від необхідного. Україна накопичила "гігантські об'єми" необхідного для відновлення пошкоджень та руйнувань обладнання і продовжує накопичення. 


Чим закінчаться переговори - невідомо, як і невідомо чи поверне Україна на них свою делегацію. Буду інформувати. 


2. Данія та Нідерланди планують до кінця цього року передати Україні ще 20 літаків F - 16. Гарна новина з дальнім прицілом і з одним нюансом. 

По-перше Україна отримає відчутне підсилення потенційних далекобійних можливостей - будуть додаткові 20 носіїв для ракет JASSM. 

А нюанс утому, що офіційно в Україну до кінця осені повернуться лише16 льотчиків які зараз закінчують підготовку у західних центрах. Де візьмуться ще мінімум чотири, а насправді як мінімум в півтори рази більше, я здогадуюся, але тут краще промовчати ніж щось казати. 

Побачимо, є надія на те, що після цього надходження може початися боротьба з російськими носіями КАБів. 


3. США одночасно з "Мирними пропозиціями" отримали "План Перемоги" від Зеленського. Одразу кажу, до цього "Плану" скептичне ставлення  практично всього американського істеблішменту з обох партійних таборів. Сам Зеленський буде намагатися його "проштовхнути" під час зустрічей з Байденом, Гарріс та Трампом , але надій на його втілення у життя у повному обсязі практично немає. У випадку фактичної відмови американців Зеленський планує обговорення з ними "Мирного плану" з 10ти пунктів який я вже публікував. 

 А взагалі... Я можу помилятися, але думаю що наш Президент заздалегідь готує базу для сприйняття українським суспільством майбутньої угоди про перемир'я під гаслом - "Союзники мені відмовили, тому мені доведеться йти на перемир'я". Позиція як мінімум нечесна та недалекоглядна, але... Будемо бачити. 


 На сьогодні все. Гарного дня. 
 
+4
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%