Сообщение #2670437 Просмотреть на стене →

ПИТАННЯ - ВІДПОВІДІ.

1. "Іран таки передав ракети, нам тепер хана"?

Аж ніяк. Але попервах дістанеться нашому прикордонню, на превеликий жаль. Сумщина, Харківщина, Запорізька - десь з місяць після розгортання комплексів буде важкувато. Це новина погана.
Гарна. Байден схвалив принципове рішення - ракети JASSM та Storm Shedow полетять по території рф. У Київ їдуть голова Держдепу Блінкен та голова МЗС Великобританії Леммі. Основні теми для переговорів з українським керівництвом: обговорення "Формули Перемоги" від Зеленського; обговорення "Стратегії по Україні" від адміністрації Байдена, плюс заключне обговорення та остаточне узгодження цілей на території рф по яким буде дозволено бити американськими та британськими ракетами повітряного базування. По факту перше ж застосування іранських ракет дасть ЗСУ змогу не просто відповідати на обстріли. Цікавий нюанс - вчора, по узгодженню з США, Нідерланди заявили що дають дозвіл на роботу Ф-16 по території рф. Раніше таку ж заяву зробила Данія.
Якщо б я не був принциповим ворогом будь яких "теорій змов", то я б запідозрив "договірняк" між Іраном та США з ціллю розв'язати останнім руки і "з поважної причини" таки перетнути останню "буру лінію" путіна. Більше перетинати нічого.

2. "Що там за "Стратегія по Україні" яку АП Байдена з запізненням, але передала у Конгрес"?

Нам нічого конкретного не дали, лише загальні положення. По факту це "План здобуття сильної переговорної позиції для України", Він не передбачає надання Україні "Всього, чого вона потребує", не передбачає відновлення нашої територіальної цілісності у короткостроковій перспективі - є багато об'єктивних факторів чому це неможливо зробити, від нестачі виробничих потужностей і спорожнілих складів у США до величезних проблем з підготовкою українського персоналу для обслуговування складних систем озброєння. Є і суб'єктивні - США не бажають раптового та короткочасного руйнування росії і виступають за збереження діалогу щодо контролю за ЯЗ та стратегічної безпеки у світі. Дія "Стратегії" розрахована до жовтня 25го року. Україна повинна отримати від США та союзників "Максимально можливий об'єм допомоги". Водночас наш уряд повинен взяти на себе жорсткі обов'язки у питаннях мобілізації, контролю над трудовими резервами та максимально можливе переведення економіки на військові рейки. Подробиці будуть згодом, дам, якщо живий буду.

3. "Що там, катастрофу F-16 розслідували"?

Так, розслідували. Як і було ясно з самого початку, і я про це казав, "дружній вогонь" тут у принципі ні до чого. (Привіт Безуглій потворі). Офіційні висновки будуть скоро, але у них точно буде про "Людський фактор" та "Недостатню підготовку". Те, що я написав друзям на 4й день катастрофи на жаль таки правда. Паскудно. Але переживемо. З гарного - у "Стратегії" від Байдена є пункт про надання дозволу американським льотчикам у відставці працювати у небі України. Але АП перекинула відповідальність у Конгрес - саме він, на її думку, повинен ухвалити та регламентувати відповідний дозвіл.

4. "То ти там на шведських катерах катаєшся, чи на американських"?

Не на шведських, хоча вони кращі за американські. Але тут цікаво інше. Крайній пакет від США - катери. Крайній пакет від Швеції - катери. Знаю що від Британії найближчим часом теж будуть катери. Знаю що від Чехії, Нідерландів та ще чотирьох країн влітку були "Засоби для подолання водних перешкод". Куди все "попливе-поїде" - поняття не маю. Але маю здогадки. Майте і ви. Головне - не озвучуйте. Бидло чекає у жовтні різкої активізації ЗСУ з проведенням "Істотних тактичних наступальних дій". Дай Боже щоби воно помилилося і наші дії були оперативні, а не тактичні. Одно можу сказати - саме від їх успішності буде залежати час початку переговорів про перемир'я.

Про "мольби про переговори" якими зараз рф засипає США, Францію, Німеччину, Індію, Китай я розповім дня через два. Багато чого буде додано до наявних вже новин. Систематизую - дам.

До 15го вересня окрім анонсованого більше дописів не буде. Потім канал буде працювати у звичному форматі.
 
+3
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%