Сообщение #2670228 Просмотреть на стене →

РАКЕТНО - ІРАНСЬКЕ.

Я так розумію що бомбардування моєї лисої макитри іранськими ракетами не скінчиться ніколи, доведеться відповідати. Пройдемося спочатку по фактах.
1. Жодного підтвердження факту передачі іранських ракет до рф від розвідок США та Європейських держав на даний момент немає.
2. Про можливість передачі пишуть вже 2 роки - досі вона не була здійснена.
3. Іран офіційно спростував факт передачі ракет та закликав не передавати озброєння жодній воюючій стороні.
4. Україна досі не надала вичерпних та неспростовних фактів застосування саме іранських БПЛА типу "Шахед" у ході війни за весь цей час. Максимум - непрямі докази. На жаль. Прямих для притягнення Ірану до відповідальності через міжнародні механізми немає. Так, існують санкції США та ЄС проти виробника іранських БПЛА, так, існують не прямі докази США, ЄС та Ізраїлю того, що проти нас були використані саме іранські БПЛА. але... Для світової спільноти цього недостатньо.
5. Україна досі не розірвала дипломатичні відносини з Іраном і має з ним контакти зокрема і у питанні постачання зброї до росії.
6. Зараз Іран не постачає у рф БПЛА серійно - останні виготовляють їх по ліцензії.

Це були факти. Тепер про публікації у пресі.

Подібні явно замовні публікації можуть мати три джерела походження з трьома мотивами.
1. Це може бути превентивна міра західних спецслужб для недопущення теоретично можливої подібної передачі - треба було поставити Іран у стан захисту на дипломатичному та публічному фронті.
2. Це міг бути вкид від спецслужб рф які до останнього "воюють" проти можливого надання американського дозволу на використання проти них ракет JASSM.
3. Це міг бути вкид Ірану який, попри свою публічну антиамериканську позицію, має інтенсивні переговори з США та Європою і завдяки їх позиції так і не здійснив досі "удари помсти по Ізраїлю". Можлива передача - аргумент на цих переговорах для того, щоби умовний Захід був поступливіший у чуттєвих близькосхідних та не тільки питаннях до яких має відношення Іран.

Що це було - дізнаємося згодом. Але є беззаперечний факт - Іран веде дуже серйозні переговори задля нормалізації відносин в першу чергу з ЄС, у другу з США, і не бажає повернення проти себе санкції які призвели його економіку до грані часткового руйнування коли Захід добився заключення "Ядерної угоди" з Іраном в обмін на зняття суттєвої частини санкцій введених проти останнього, в першу чергу проти нафтової галузі. Тоді Іран додавили. Зараз Іран плідно співпрацює з США у "нафтовому питанні" і про це неодноразово писали. Саме Іран під час нашої війни двічі сприяв стабілізації та зниженню світових цін на нафту.

Доказати застосування росією іранських ракет буде набагато легше ніж БПЛА - це кажу не я. Після подібного застосування Україна гарантовано отримає дозвіл на удари по території рф ракетами JASSM. Дальність ракет Ірану - 120 - 150 км максимум. Дальність JASSM - 370. рф бажає як завгодно якщо не заблокувати, то хоча б відстрочити у часі надання дозволу Україні використовувати американські ракети - ті ж полетять не тільки по іранським комплексам, але й по ППО та "Іскандерам" рф у зоні ураження.

Резюме. Остаточного рішення у питанні передачі іранських ракет до рф не було станом на минулий тиждень. Передача можлива. При прогнозованій та обіцяній Президенту Зеленському реакції США та союзників на подібну передачу Україна отримає більше ніж втратить. Чому?
Тому що ми отримаємо не тільки дозвіл бити американськими ракетами по території рф, але й, як кажуть у Держдепі США, від факту передачі залежить надання дозволу "Певним категоріям льотчиків у відставці США та інших Держав" працювати на українських F-16. А самі літаки Держави "Літакової коаліції" готові надати десятками хоч зараз - були б пілоти та підготовлена інфраструктура.

Маю надію на те, що я вичерпно відповів на численні питання. А ввечері буде допис про нашу "національну депресію", бо вона мене "зачіпає" незрівняне більше ніж іранські ракети...
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%