Сообщение #2648139 Просмотреть на стене →

Ох, їбать...

Бодрий ранок, хунта! Поки ви не спали під час ракетної атаки історія з «Охматдитом» стала ще кучерявіша. І хоч я у відпустці, але мені продовжують накидувати в лічку про адвокатську гілку цієї історії.

Отже ви вже знаєте, що кілька днів тому до складу засновників Благодійного фонду «Охматдит-Здорове дитинство» (це повна назва благодійної організації, яку ми постійно називали просто фондом Охматдиту для скорочення) ввійшли адвокати Оксана Соколовська і Євген Солодко. І саме тоді вийшла заява Фонду, що він не віддасть державі 379 млн грн від благодійників. Бо підозрюють, що найняті на державному тендері через «Прозорро» будівельники розкрадуть бабулєси. А це не то шо хотіли зробити ці прекрасні люди на чудовому приватному конкурсі, де на всі гроші фонду обрали красівих запорожців з екскаватором.

Керівник фонду Євген Вембер також повідомив, що адвокатське бюро Соколовської надавало правову допомогу фонду з 2023 року. І це саме ці юристи надавали рекомендації щодо проведення приватного конкурсу.

Так ось, мені повідомили, що стосунки Вембера і Соколовської почались набагато раніше. Ще коли фонд Охматдиту створювали влітку 2022 року, то його зареєстрували на телефонний номер +38(067)-343-77-17 у квартирі по вул. Леоніда Первомайського, 3 в Києві.

Телефон вочевидь належить самому Вемберу, бо на нього також зареєстрована фірма ТОВ «Невепаблік», чиїм засновником є один Вембер.

А от квартира на Первомайського, де прописаний фонд, належить Оксані Соколовській, про що свідчить Держреєстр речових прав на нерухоме майно.

Тобто цілком очевидно, що Вембер і Соколовська стояли у витоків благодійного фонду, щодо дій якого поліція таки відкрила кримінальне провадження по заяві міністра охорони здоров’я.

Колеги журналісти! Я справді у відпустці, тому відмовляюсь від ефірів. І я точно знаю, що серед вас багато тих, хто вміє побачити в «юконтролі» точний номер квартири, де прописаний фонд. Та отримати в майновому держреєстрі дані про власника цієї квартири)))

Також ви можете знайти фігурантів цього скандалу – у четвер в 16-00 Оксану Соколовську будуть судити за те, що вона десять років тому нібито вдарила ножем нібито свого співмешканця. І захищати її буде той самий Солодко, з яким вона стала співзасновницею фонду Охматдиту, і який і заявив під протокол про корупційні ризики щодо грошей фонду, якщо їх віддати державі.

Цей суд – ще одна сумасшедша деталь, у мене аж голова закружилась. Нібито десять років тому Соколовська ножем вдарила свого співмешканця. Але вона заявила, що то все неправда, і це прокуратура розкрутила звинувачення ще у 2015 році, щоб примусити її перестати захищати… російських спецназівців ГРУ, яких ЗСУ тоді захопили на лінії фронту. І тоді захист доводив що то не ГРУшники, а «апалченци». Згодом цих вояк обміняли на Надію Савченко, яка виявилась медведчуківською консєрвою.

Сліди всіх учасників цього треку давно згубились. А от звинувачення Соколовській лишилось. І життя її не перестало бути менш бурхливим. Крупні бізнесмени та рядові українці на емоціях накидали на рахунок її благодійного фонду 379 млн грн для відбудови зруйнованого рашистами Охматдиту. А тепер ніхто не знаю як ті гроші виковиряти звідти.

Посилання по темі:

Протокол багодійного фонду з підписами Вембера, Соколовської, Солодка та телезірок Горбунова і Вітвіцької про відмову віддавати 379 млн грн державі
https://www.facebook.com/yuurii.nikolov/posts/pfbid02YHAtqr3dNJ9KaousRwrUCWhPGqBFphYLZeTb5GERApxks2fFjt5TLFBBczHC3XMDl

історія про те, як Соколовська захищала рашистських спецназівців ГРУ https://zona.media/article/2016/18/04/erofeev-alexandrov-prigovor

Історія про звинувачення Соколовської в тому що вона нібито вдарила ножем нібито свого співмешканця https://zona.media/news/2015/16/12/sokol-s-nozhom

Одна з судових ухвал по справі проти Соколовської https://reyestr.court.gov.ua/Review/116545111

На фото - скрін з публічного сайту "Судова влада" з розкладом судових засідань https://court.gov.ua/assignments/

Ніколов
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%