Сообщение #2637264 Просмотреть на стене →

WE WANT INFORMATION - 43.

Головком Сирський провів переговори з Командуючим Європейским командуванням Збройних сил США Каволлі. Нагадую - саме Каволі відповідає за функціонування логістичного ланцюга який забезпечує постачання зброї до України. Американець заявив що вражений успіхами ЗСУ, що американські військові не очікували такого вражаючого початку операції і були настроєні на більш скромні початкові результати. Генерали "звірили годинники" та визначили подальші кроки співпраці. Генерал Сирський настійливо попросив американську сторону прискорити постачання транспортних засобів, фронтових засобів ППО та легкої бронетехніки для подальшого розвитку наступу. Генерал Каволлі пообіцяв прискорити постачання "термінової підтримки" транспортними засобами та фронтовими засобами ППО з баз зберігання у Європі для вдалого ВТІЛЕННЯ У ЖИТТЯ НАСТУПНИХ ЕТАПІВ ОПЕРАЦІЇ".Генерал Каволлі пообіцяв свою "беззаперечну підтримку" вимогам Києва надати у найближчий час "розширені пакети військової допомоги" тому, що "Українська армія доводить на полі бою свою здатність проводити вдалі наступальні операції".

На сьогоднішню ніч заплановані переговори у форматі Салліван - Ермак - Умеров - Остін. Головна тема - вирішення питання застосування ракет ATACMS по російській території, але не тільки. Українська сторона буде просити надання ракет класу "Повітря - земля" (без уточнень класифікації) для якомога далекобійного ураження визначених об'єктів на території рф з повітряного простору України літаками F-16..

АП Байдена прийняла рішення про збільшення фінансування Української "Ракетної програми" на 185 мільйонів доларів. Міністру торгівлі США доручено "вивчити можливість додаткового постачання комплектуючих яких вимагає українська сторона", Також прийняте рішення у найближчий час направити в Україну чергову партію ракет ATACMS які потенційно повинні були направлені на утилізацію у другому кварталі 2025го року. Кількість не уточнюється.

Держсекретар Блінкен провів переговори з міністром оборони Ізраїлю Галантом та головою МЗС Коеном. Вирішувалося питання призупинки відправки до США комплексів "Петріот" які після модернізації повинні були передані Україні. Ізраїльська сторона підтвердила принципову згоду передати комплекси, але зауважила що зробить це лише після "відчутного зниження градусу напруги в регіоні", Блінкен не згоден з такою постановкою питання та вимагає прискорення вирішення питання. Рішення ізраїльська сторона обіцяє у найближчі три тижні. Є обгрунтована надія на те, що після припинення вогню у Газі та переговорів США та Ірану комплекси полетять до США,

На завтра запланована розмова голови ГШ рф Герасімова та голови ОКНШ США Брауна на прохання російської сторони. Американці очікують почути від росіянина чергові вимоги припинити надання допомоги Києву та відізвати дозвіл на використання американської зброї на території рф.

Тепер трохи від себе. Якщо наступні етапи "Курської операції" будуть вдалими, то Україна зі стовідсотковою гарантією отримає "випереджаюче" виділення американських та європейських нових пакетів допомоги та вихід на графік весни-літа минулого року. Якщо раніше союзники дивилися з песимізмом на можливості ЗСУ переломити ситуацію на полі бою, то після вдалого початку наступу тренд почав відчутно змінюватися. Як кажуть у профільному відділі Держдепу, "Україна отримала шанс увійти на переговорне поле з росією у листопаді не у якості того що просить, а того що вимагає".

Молимося на ЗСУ, допомагаємо останнім і чекаємо на втішні новини. Гарного дня.
 
+3
Последние новости
Миколенко не попал в заявку «Эвертона» на матч Кубка английской лиги Юнацька ліга УЄФА. До старту сезону-2024/2025 за участі "Динамо" Скляр увійшов до топ-10 УПЛ за кількістю вилучень - він не зіграє проти "Динамо" "Динамо" зіграє з "Ворсклою" в білому комплекті форми Прем'єр-ліга. 6-й тур у числах та фактах: "Динамо" найбільш коректна команда чемпіонату «Динамо» — «Ворскла»: бомбардирские расклады Хавбек "Руха" Карабін: "Ворскла" нав'язала нам боротьбу. З "Динамо" у нас також буде непростий поєдинок" Руслан ЗАБРАНСЬКИЙ: "Динамо" у матчі із "Зорею" не напружувалося. Якби треба було ще забити, кияни це зробили б" Гусін зустрічався з Феллером із "Баєра" та мав дискусії з Блохіним: Маркевич і Хацкевич – про легенду "Динамо" в річницю його загибелі "Вони любили поганяти, хто швидше добереться до бази": Хацкевич сказав, які гравці "Динамо" робили гонки у Києві
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%