Сообщение #2636689 Просмотреть на стене →

"ЗЕЛЕНСЬКИЙ. УМЕРОВ - ДЕ СНАРЯДИ"?

Чітко та стисло відповідаю на питання щодо хронічної нестачі зброї для ЗСУ. Преамбула у вигляді цитат.
"Ми швидко вийдемо на графік минулого року з виділенням військової допомоги кожні два тижні". Голова Пентагону Остін після затвердження Конгресом допомоги Україні.
"До нас почала надходити зброя для оснащення нових бригад ЗСУ". Зеленський три тижні тому.
"До нас не надходить зброя для оснащення нових бригад ЗСУ" (утрирую). Зеленський на цьому тижні.
Так надходить чи не надходить? Так. надходить, так недостатньо і тому є один факт та три причини.

Факт. Київ та Вашингтон домовилися більше не оприлюднювати кількість та номенклатуру поставок, лише "загальні фрази про деякі пакети" і навіть сам факт виділення певних пакетів допомоги - навчені гірким досвідом минулої підготовки до Контрнаступу.

Причини недостатнього постачання.
1. Миротворчі ініціативи Президента Зеленського і його відкрите бажання закінчити війну цього року не чекаючи на результати можливого нашого Контрнаступу. Дають на поточні потреби з невеликою гіркою заради стабілізації фронту..
2. Песимістичні очікування Пентагону та ОКНШ щодо можливості проведення успішного Контрнаступу цього року - американські військові вважають що для успішності його здійснення потрібно казати про першу половину 25го року. Їх песимістичні настрої частково впливають на рішення АП Байдена.
3. Повна відсутність повноцінного переговорного процесу з союзниками. в першу чергу американцями, з боку українських переговорників, в першу чергу очільника МО. Вчергове нагадую - Умеров є не бежаною американцями особою на чолі МОУ. За майже рік його міністерства не досягнуто ЖОДНИХ результативних домовленостей про перспективні напрямки озброєння ЗСУ. "Літакова коаліція", домовленості про постачання літаків - Резніков. "Артилерійська коаліція" - Резніков. Саме при Резнікові в Україну завітали перші ATACMS - я писав про "заморожувально-разморожувальні" маневри навколо пробної партії. По сутності Умеров вчора розписався у недієздатності МОУ - там заявили що не можуть задовольнити усі потреби ЗСУ через те, що "ті потреби постійно змінюються". Це відверта брехня яка вказує на елементарну некомпетентність як самого міністра, так і його підлеглих - не зважаючи на те, що американці САМІ пропонують певні поставки виходячи з перспектив розвитку ситуації на полі бою, наше міністерство декілька разів елементарно не надсилало американцям замовлення на певні зразки озброєння та боєприпасів.

Висновок. Треба змінювати переговорників та вибудовувати нові довірливі стосунки з союзницькими контрагентами. Біда - міняти нема на кого. Повернути Резнікова як того під час проведення червневого Раммштайну "дружньо рекомендував" зробити Зеленському Остін? В житті такого не буде - Президент жодного разу не визнав свої кадрові помилки. Шукати нового? Нема з кого, хіба Ермака призначити очільником МОУ по сумісництву, але й той небажана персона у США і вельми посередній переговорник.

Стаття написана не для реклами попередника Умерова - для справедливого ставлення до реалу. Вам заважали "Яйця по 17" яких не було? Майте ЗСУ з обмеженим озброєнням та розвал системи постачання як такої. Моя позиція не зміниться ніколи - "Кадри та професіоналізм вирішують все". Висновки робіть самі. Гарного вечора.
 
Последние новости
Николай Морозюк: «Я себя приписываю к тем людям, которые сыграли большую роль в провале сборной Украины на Евро-2024» "Динамоманія" оголошує про конкурс на заміщення посади редактора новин "Лівий берег" – "Динамо" 0:3. Першість U-19. LIVE!!! Кремчанин доводить рахунок до розгромного у першому таймі Сергей Косовский: «С отцом по поводу нашего матча с «Динамо» конечно поговорим» Микита ШЕВЧЕНКО: "Слова Бущана про рівень Прем'єр-ліги? Можливо, гравцям "Динамо" видніше, адже вони грають у єврокубках, але, на мій погляд, зараз чемпіонат конкурентний і цікавий" "Лівий берег" – "Динамо" 0:0. Першість U-19. LIVE!!! Редушко у старті, Пономаренко у запасі "Лівий берег" – "Динамо". Першість U-19. Пряма трансляція на YouTube Никита Шевченко: «Возможно игрокам «Динамо» виднее, но, на мой взгляд, сейчас чемпионат Украина конкурентный и интересный» "Лівий берег" - "Динамо": ситуація з дискваліфікаціями Пресс-служба «Ворсклы»: «Матч 1/8 финала Кубка Украины с «Динамо» должен состояться в Полтаве»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%