Сообщение #2615777 Просмотреть на стене →

ВМСУ. МІЖ ТИМ ЩО БУЛО І ТИМ ЩО БУДЕ.

Кожна двонога скотиняка має своє улюблене збочення. Маю його і я. Зветься воно - "Маніакальна пристрасть до історії військових флотів світу та їх бойових кораблів". І чверть сторіччя у суднобудуванні не спряли позбавлення мене цієї пристрасті. Я ледь не плакав коли у 14му ми залишилися без ВМСУ флот яких майже весь залишився у Криму. Я два дні ні з ким не розмовляв коли хоч і поганенького нашого флагмана проекту "Буревісник" - фрегат "Гетьман Сагайдачний", затопили у Миколайові щоби бидлу не дістався. Я напився коли дізнався що найновішій корабель який у тому рахунку і я побудував для ВМСУ - корвет "Тернопіль" бидло розстріляло як учбову ціль". Але рефлексувати по втраченому - марна та непродуктивна справа. Краще давайте я розповім - що роблять наші союзники для не те що відродження - для фактичної побудови з нуля наших ВМСУ.

Лідери у справі відродження нашого флоту - Великобританія, Нідерланди, США та Норвегія.
Великобританія передала Україні два мінних тральщики "Черкаси та "Чернігів" на яких вже навчаються наші екіпажі. В перспективі надходження ще трьох тральщиків від Нідерландів та Норвегії. Це безпека наших портів та комерційного судноплавства після війни. Також вже надано 20 амфібій "Вікінг" та 20 швидкісних човнів.
Великобританія будує чотири ракетних катери класу P50 - U для України та ще чотири побудує вже в Україні, у Миколайові. У майбутньому кількість катерів планується довести до 16ти з наступною локалізацією виробництва виключно в Україні - нам нададуть усі технології та обладнання. Чим вони цікаві? А тим, що будуть нести 8 ракет "Нептун". Враховуючи те, що зараз "Нептун" вже виробляється не тільки як протикорабельна ракета, це будуть фактично аналоги російських носіїв "Калібрів". Мало того, Великобританія та Норвегія побудують для катерів військово-морську базу у Очакові. А у плані було і у Бердянську.

У Туреччині вже пройшов ходові іспити корвет класу "АДА". "Мазепа" і будується корвет "Виговський". Машини гарні, а цікаво те, що на прохання української сторони вони теж будуть здатні запускати крилаті ракети, а не тільки зенітні та протикорабельні як у базовому проекті. Більше того, Британія, Норвегія та Нідерланди готові надати Україні пільгові кредити для фінансування побудови ще чотирьох кораблів. Цікава довоєнна оцінка - потрібно було 14 корветів щоби "ефективно нейтралізувати російський ЧФ". Зараз точно потрібно менше - той і так фактично повторив долю свого нещасливого попередника часів Другої Світової котрий НЕ МАЮЧІ СУПЕРНИКІВ НА МОРІ примудрився понести шалені втрати і з 43го року за наказом Сталіна не приймав участі у бойових діях щоби зберегти хоча би свої побиті рештки.

Більше того. Іронія долі. Під час Другої Світової Німеччина переправила у Чорне море вісім надмалих підводних човнів для боротьби з радянським флотом. Вони діяли біля узбережжя, несли всього дві торпеди, однак нанесли відчутні втрати підводному флоту ЧФ. Історія повторюється - існує попередня домовленість України з Німеччиною на побудову п'яти підводних човнів по "спеціальному проекту" для ВМСУ.

І це не все. Ще за каденції Порошенка у 2016му році американці запропонували Україні бозкоштовну передачу чотирьох фрегатів класу "Олівер Хазард Перрі". Україна відмовилася приймати подарунок - не була готова берегова база для кораблів та не було грошей на їх утримання. Зараз американці нагадали про свою пропозицію і готові надавати гроші на їх утримання та на створення для них берегової бази. Все у пільговий кредит. Відповіді доки ще немає, але все ж надія на те, що ці для американців застарілі. а для нас та бидла шикарні бойові кораблі з'являться у Чорному морі.

Для чого я все це розповів? Для того, щоби ніякий зрадойоб не міг при згадці про наш ВМФ знову проволати про "нас зливають". Я точно доживу до того часу коли наші нові кораблі покажуть решткам самого бездарного флоту в історії Світу - Чорноморському, що його місце або біля параші, або на дні морському. І от тоді я, може ще й не старенький дід. вип'ю чарку за здоров'я наших моряків та за славу відроджених ВМСУ,
 
+2
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%