Сообщение #2615497 Просмотреть на стене →

WE WANT INFORMATION - 39.

1. Після надходження західного фінансування та погодження номенклатури постачання комплектуючих Україна здатна виробляти до 60 ракет різних класів у місяць До листопада планується довести випуск до 100 штук та "у цілому" зрівнятися по цьому показнику з рф. Тобто коли Зеленський позавчора казав про "власні можливості", то він, як це не дивно, не брехав - робота проводиться велика, дяка Німеччині, США, Швеції. Норвегії і навіть Словаччині.
2. Після перших бойових вилетів дислокованих у Румунії українських F-16 та їх роботи у акваторії Чорного моря та на півдні України рф вивела усі кораблі, у тому рахунку ракетоносії, з акваторії Азовського моря. Зараз фактично ЧФ заблокований у російських чорноморський портах де ховається під прикриттям ППО. Від себе - не думаю що це надовго допоможе враховуючи пункт перший.
Я не можу розповідати про "асортимент" наданого літакам озброєння, але повірте - вона достатня щоби бити далі ніж наданими нам американськими ракетами наземного базування. Літаки які базуються в Україні зараз використовуються виключно як засоби ППО. Розвідспільнота США вважає що рф зараз прораховує можливості 16х боротися з їх крилатими ракетами і саме цим викликана пауза у ракетних обстрілах. Погана новина - пауза закінчується і є ознаки підготовки до нового обстрілу.
3. Голова СВР росії Наришкін вийшов на посередника у переговорах - директора ЦРУ Бернса і "настійливо попросив" надавити на Президента України з тим, щоби останній погодився на відновлення дії мораторію на удари по об'єктах енергетики, інакше "росія буде вимушена продовжити кампанію по фактичному знищенню української енергетики". Цікаво те, що Наришкін вже не вимагає, а просить "по можливості" включити у перелік "недоторканих" об'єкти російської нафтогазової галузі, або "встановити перелік" таких об'єктів які підпадуть під дію мораторію. Відповідь Президента України на цю російську ініціативу не надходила.
Від себе. Зазвичай коли росія просить повернути дію мораторію вона гатить по нашій енергетиці "щоби поступливіші були", Побачимо, що буде на цей раз.
4. Пройшли переговори голови Пентагону Остіна та Міністра оборони Умерова. Останній намагався "випросити відкритий дозвіл" на використання ракет ATACMS по російський аеродромах. Безрезультатно. Порядок залишається старий, спочатку узгодження цілі (яке жодного разу не спрацювало), потім використання.
5. Голова ОПУ Ермак надіслав листа Саллівану з проханням організувати розмову Президента з Каміллою Гарріс. Відповіддю була відмова - вона зайнята передвиборчою кампанією. Натомість Гарріс через Саллівана виказала "занепокоєння та стурбованість деякими тезами які дозволив собі Президент у переговорах з Трампом". Якими - я не знаю, нам не доводили. Звідки у Байдена про них дізналися - тим більше не знаю.
Від себе. Занадто рано Зеленський по факту "кинув" Байдена - дід такий кидок свого часу не пробачив Порошенку досі, якщо він відповідно "зарядить" віце то особисто у Зеленського, який зараз вибудовує стосунки з Трампом як майбутнім Президентом при цьому відкинувши відносини з чинною адміністрацією на другий план, можуть бути великі проблеми. Шанси Гарріс на обрання як мінімум не гірші за Трампа. І це вона ще не висунута та не почала передвиборчу. Ні, Україну не кинуть, з нашим Президентом будуть контактувати, але може піти під хвіст принцип "жодних переговорів про Україну без України". Те, що Байден делегував частину своїх повноважень стосовно України Мінфіну та Держдепу, це "тривожний дзвіночок" - Зеленському терміново треба трохи дистанціюватися від Трампа, інакше будуть проблеми.

На сьогодні все. Гарного дня.
 
+3
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%