Сообщение #2610744 Просмотреть на стене →

Якщо вже такі скандали на Банковій важко приховати...то справи із управлінням державою дійсно в критичному стані.
Із звільненням Голови УДО, яке сталося після трагічного випадку на фунікулері, його посадові обов'язки почав виконувати колишній охоронець Коломойського, а тепер - вже Зеленського, Максим Донець і встановлювати там "свої порядки"...

Десять офіцерів Управління держохорони звернулися до Зеленського та інших керівників країни зі скаргою на в.о. голови УДО Максима Донця.

❗Вони заявляють, що після зняття з посади голови відомства Сергія Рудя, його заступника Донця не було призначено, як того вимагає закон, указом президента - а він сам видав наказ про своє підвищення на посаді.
Що, на думку підписантів, незаконно і свідчить про "самовільне захоплення влади у державному правоохоронному органі".

❗Також вони заявили, що новий начальник заважає співробітникам УДО виконувати їхні обов'язки. Зокрема, він наказав заступати в наряд з охорони перших осіб країни без зброї, що порушує інструкцію та "може призвести до непередбачених наслідків".

❗Ще одна претензія – розформування двох бойових підрозділів УДО, які виконували завдання на кордоні Сумської області з Росією.

❗Крім того, за усним розпорядженням Донця, Управління держохорони передало всі вибухові речовини та вибухові пристрої на зберігання в СБУ, "тим самим зруйнувавши бойові можливості" УДО. Зокрема вибухівку відібрали у кінологів, які тренували собак вміти її знаходити.

"В умовах постійних спроб реалізації диверсій проти вищого керівництва держави, зазначені вище дії в.о. начальника УДО України в перспективі призведуть до того, що ворог зможе безперешкодно підготувати та реалізувати диверсію із застосуванням вибухових пристроїв стосовно президента України, вищих керівників держави або представникам іноземних делегацій щодо яких здійснюється державна охорона", - наголошується у листі.

❗Частину співробітників Максим Донець без пояснення причин у травні наказав перевести до резерву, за фактом відсторонивши їх від служби, йдеться у зверненні. Їм наказано пройти медкомісію, а декого перевели до департаменту, який займається, серед іншого, чищенням біотуалетів на блокпостах. Серед переведених туди – люди рівня полковників та начальників відділів.

Підписанти вважають, що це розпорядження незаконне, і викликане "особисто упередженим ставленням до певного кола підлеглих".

Також офіцери-підписанти вважають, що безпідставно отримали низку стягнень - від догани до зниження в званнях за "дисциплінарні провини" або "невиконання обов'язків". Службове розслідування до накладення стягнень не проводилося.

Автори звернення просять Зеленського скасувати незаконні, на їхню думку, накази Донця та призначити легітимного начальника УДО.
 
Последние новости
"Лівий берег" - "Динамо": ситуація з дискваліфікаціями Пресс-служба «Ворсклы»: «Матч 1/8 финала Кубка Украины с «Динамо» должен состояться в Полтаве» Стадион «Динамо» имени Валерия Лобановского примет центральный матч 9-го тура первой лиги Чемпионат Украины. «Левый берег» — «Динамо». Ситуация с дисквалификациями "Ворскла" звернулася до УПЛ про перенесення матчу з "Олександрією" на виїзд, зустріч з "Динамо" у Кубку має відбутися у Полтаві Эксклюзив. Леонид Буряк: «Некоторые «эксперты» в высшей лиге провели всего по 90 матчей, а сейчас учат футболистов, как играть» "Динамо" – це еліта українського футболу. Гравці "Лівого берега" про підготовку до протистояння з киянами у першості U-19 Таблиця коефіцієнтів УЄФА: як поразка "Динамо" вплинула на позиції України у рейтингу Завдяки розгромним поразкам "Бешикташа" та "Карабаха" "Динамо" пішло з останнього місця у турнірній таблиці Ліги Європи Виталий Косовский: «Динамо» в матче с «Лацио» очень не хватало Попова»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%