Сообщение #2609464 Просмотреть на стене →

"ЩОБИ НЕ БУЛО ПІ...У ПРАЦЮЙ ПО ЧЕРТЕЖУ".

Закінчилася епопея з підписанням чергового "Безпекового" меморандуму нашої Держави з США, Текст бачив. Майже нічим не відрізняється від подібних, зокрема від підписаного з Великобританією, окрім "заголовку" та вузькоспеціалізованих обіцянок які США безумовно виконають при правильному поводжені нашої влади. Нехай нікого не вводить в оману солодка пілюля типу - "Текст угоди буде ухвалений резолюцією Конгресу" - резолюція немає нічого спільного з ратифікацією і ані до чого не зобов'язує США. Жалітися, казати про те, що ще влітку минулого року був шанс підписати справжні, юридично оформлені "Гарантії безпеки" марно - беремо що дають. Перераховую плюси.

До 2029го року Україна отримає загалом 342 літаки. Це F - 16, FA-18, Gripen, Mirage - 2000. А-10 від усіх союзників при координації США.
В Україні буде створено три навчальних центри для підготовки пілотів для цих літаків.
До чотирьох Держав які повинні були надати нам "Петріоти" додалася ще одна близькосхідна. Як я вже повідомляв, США будуть відправляти нам усі "старі" "Петріоти" по мірі як "Рейтеон" та Ко будуть замінювати їх новими. Увесь випуск США до кінця наступного року піде в Україну - це по максимуму 12 дивізіонів. У цьому році точно будемо мати 7.
США надають гарантії інвестування "Рейтеон" та іншим - в Україні буде побудовано завод для випуску ракет до "Петріот", Франція та Італія побудують подібний для випуску ракет до "Мамб".
В Україні будуть виготовляти "Хаймарси", спочатку буде "викруткова зборка". потім буде часткова локалізація виробництва в Україні. Загалом кампанії США мають наміри побудувати 41 завод який буде займатися ремонтом та виробництвом бойової техніки та боєприпасів.
Україна отримає кредит під заставу російських активів у 50 мільярдів. Кредит у 27 з невеликим окремо від США під заставу доходів від заморожених корпоративних та фізичних підсанкційних осіб доки завис, його долю вирішуватимуть до жовтня цього року.
США підготовлять "достатню кількість" інструкторів для навчання особового складу ЗСУ та після заморожування бойових дій "у повній мірі" відновлять роботу навчальних центрів в Україні.

Ну і про неприємне, а саме про використання за погодженням з американськими військовими ракет ATACMS по цілям на російській території. Україна двічі відсилала запит на удари по цілях у Курській та Білгородскій областях, обидва рази отримала відмову. Загальна аргументація - "недостатньо "жирні", а ракет обмаль - усі кинуті на полювання за російським ППО щоби розчистити поле для роботи літаків", Вчора Байден підтвердив позицію США, "вона незмінна" "Ми не заохочуємо, але й не забороняємо". По рф будуть працювати українські ракети - фінансування їх виробництва завдяки США збільшилося у 12 разів, без подробиць.

Загалом, все як раніше. Як казали у нас на "Ленкузні", "чтобы не было пизд..у работай по чертежу". Буде Україна виконувати узгоджений з союзниками "План реформ" та боротися з корупцією - ми отримаємо за 10 років абсолютно іншу "Державу під ключ", Буде саботаж - допомога може розтягнутися у часі або взагалі перерватися. Останнє вкрай малоймовірно. Допомагаємо ЗСУ останнім та чекаємо на кінець бойових дій.

Про можливий крах російської фінансової системи завдяки новим санкціям читайте не у мене. Але повідомляю, що США відхилили російський запит на переговори про "санкційні виключення для окремих категорій". Так що зашморг на шиї росії затягується.
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%