Сообщение #2608412 Просмотреть на стене →

О. І тут новини про Арізону.

🍁 Politico: Україна вимагає від США та Європи прискорити підготовку пілотів F-16.

🔹Українські чиновники вимагають від США та інших країн розширити підготовку пілотів F-16, стверджуючи, що існуючий конвеєр не випускає достатньої кількості льотчиків для управління винищувачами , які незабаром будуть передані Києву. Україна стверджує, що має 30 пілотів, які можуть розпочати навчання в США негайно .

🔹Проте адміністрація Байдена повідомила Києву, що в неї не вистачає місць у школі Арізони, щоб прийняти більше 12 пілотів одночасно. Два інші центри Данії та Румунії мають аналогічну проблему з наявністю навчальних місць.

🔹Це остання перешкода у спробі доставити винищувачі F-16 в Україну. Українці стверджують, що можливість використовувати більше літаків F-16 допоможе Києву відтіснити російські війська від лінії фронту біля Харкова. Проте США заявили, що не очікують, що винищувачі створять переломний момент на полі бою.

🔹У ході низки зустрічей та дзвінків, які відбулися за останні кілька тижнів, Україна офіційно попросила США навчити додаткових пілотів на базі Національної гвардії ВПС Morris у Тусоні, штат Арізона. Лідери Комітету з розвідки Палати представників і особисто Джонсон також наполягали на тому, щоб адміністрація схвалила додаткову підготовку. Але у Пентагоні заявили, що в черзі на тренувальні польоти на F-16 стоять інші країни, і вони не можуть порушити свої зобов'язання перед ними.

🔹 До кінця цього року очікується випуск 20 українських пілотів F-16 – половини з 40, необхідних для управління повною ескадрильєю з 20 літаків. Вісім нових пілотів мають розпочати навчання в Румунії, і ще вісім скоро прибудуть до Тусону. Центр у Данії не прийматиме додаткових пілотів. Такими темпами Україна не матиме повної ескадрильї навчених пілотів до кінця 2025 року, між тим, як українці планують використовувати літаки для збивання російських крилатих та балістичних ракет.

🤷 М-да... Якою ж іноді броньованою буває західна бюрократія - "Тєфтєль с рісом, котлєта с картошкой. Мєнять нельзя!" (с) Нібито, у інших замовників агресор стоїть під Харківом...

За моїми даними (з МЗС), яктивно почав спілкуватись з військовим керівництвом Британії колишній Главком Залужний, намагаючись через британських колег чинити певний тиск на Пентагон з метою дозволити пройти прискорене навчання наших пілотів поза чергою. Нібито, є певні зрушення...

Але ж дочекаємось ми тіх F-16, назло всім дочекаємось і покажемо, що переломний момент таки може бути. Тільки ж, сцуко, давайте вже скоріше!
 
Последние новости
Николай Морозюк: «Я себя приписываю к тем людям, которые сыграли большую роль в провале сборной Украины на Евро-2024» "Динамоманія" оголошує про конкурс на заміщення посади редактора новин "Лівий берег" – "Динамо" 0:3. Першість U-19. LIVE!!! Кремчанин доводить рахунок до розгромного у першому таймі Сергей Косовский: «С отцом по поводу нашего матча с «Динамо» конечно поговорим» Микита ШЕВЧЕНКО: "Слова Бущана про рівень Прем'єр-ліги? Можливо, гравцям "Динамо" видніше, адже вони грають у єврокубках, але, на мій погляд, зараз чемпіонат конкурентний і цікавий" "Лівий берег" – "Динамо" 0:0. Першість U-19. LIVE!!! Редушко у старті, Пономаренко у запасі "Лівий берег" – "Динамо". Першість U-19. Пряма трансляція на YouTube Никита Шевченко: «Возможно игрокам «Динамо» виднее, но, на мой взгляд, сейчас чемпионат Украина конкурентный и интересный» "Лівий берег" - "Динамо": ситуація з дискваліфікаціями Пресс-служба «Ворсклы»: «Матч 1/8 финала Кубка Украины с «Динамо» должен состояться в Полтаве»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%