Сообщение #2604721 Просмотреть на стене →

Що зміниться після набуття чинності новим законом про мобілізацію: пояснення Міноборони
Спікер Міноборони України Дмитро Лазуткін розповів, які норми закону стосуються усіх чоловіків призовного віку незалежно від їхньої придатності до військової служби.
четвер, 11 квітня, Верховна Рада України ухвалила новий закон про мобілізацію, який набуде чинності через місяць після того, як його підпише президент України Володимир Зеленський.

Які зміни відчують на собі українці після набуття чинності законом, пояснив спікер Міноборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону "Єдині новини".
Речник зазначив, що згідно з законом, усі українці віком від 25 до 60 років, незалежно від їхнього статусу військовозобов'язаного, повинні носити з собою військово-облікові документи. Право перевіряти ці документи матимуть:

представники ТЦК;
прикордонники;
поліцейські.
Лазуткін додав, що протягом 60 днів після набуття чинності новим законом військовозобов'язані повинні оновити свої облікові дані в ТЦК.

12 .04.2024
Мицик Юрій Миколайович (Черкаси/ -історик та шахіст (кмс з шахів та Дитячий Тренер )
#Черкаси #історія #суспільство #VIVAVIVAУКРАЇНА
https://tsn.ua/ukrayina/scho-zminitsya-pislya-nabuttya-chinnosti-novim-zakonom-pro-mobilizaciyu-poyasnennya-minoboroni-2555782.html

Окрім цього, буде запроваджено електронний кабінет, і також там можна буде оновлювати дистанційно свої дані. Якщо ви одружилися, якщо у вас народилися діти, якщо ви змінили місце проживання, це можна буде завантажити завдяки цьому електронному кабінету. Реєстрація в ньому добровільна і не є обов'язковою", – пояснив спікер.

В умовах продовження війни, закінчення якої наразі неможливо передбачити, Лазуткін порадив українцям готуватися до мобілізації заздалегідь. За його словами, для цього варто подбати про свою фізичну форму, пройти підготовку з тактичної медицини та ознайомитися з вакансіями, на які відкритий набір у межах програми рекрутингу.

Нагадаємо, у NYT написали про можливі наслідки зниження призовного віку до 25 років. Побоювання щодо знищення цілого покоління викликає те, що в Україні частка чоловіків віком від 20 до 30 років є найменшою в історії країни

Готуйтеся ,сусіди, та у мережі Черкас до мобілізації,а не лийте помиї на чесних та порядних людей та не пошкоджуєте майно,незаконно проникаючи у чужі квартири та з сусідніх квартир
Й погрози декого обернуться бумерангом для тих,хто таке вчиняє
ЗСУ Чекає на Вас!
Слава Україні!
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%