Сообщение #2599543 Просмотреть на стене →

У США вперше відзначають День заручників і неправомірно затриманих у пам’ять про американців, яких утримують за кордоном

https://www.holosameryky.com/a/den-nepravomirno-zatrymanykh/7520683.html
У суботу Сполучені Штати відзначають свій перший День заручників і неправомірно затриманих у пам’ять про американців, яких утримують за кордоном, пише Англомовна служба Голосу Америки.
Цей день, вперше був визначений минулого року двопартійним законодавством Палати представників і Сенату, і відзначає річницю викрадення Роберта Левінсона, колишнього агента ФБР, якого вважали найдовше утримуваним американським заручником в історії.

На плакаті ФБР – колишній агент ФБР Роберт Левінсон (л) і проєкція, як він міг виглядати через 5 років ув’язнення (п). У центрі – кадр з відео його викрадачів. Іран визнав зникнення Левінсона в 2007 році під час несанкціонованої місії ЦРУ в країні, але не надав подробиць. (AP)
На плакаті ФБР – колишній агент ФБР Роберт Левінсон (л) і проєкція, як він міг виглядати через 5 років ув’язнення (п). У центрі – кадр з відео його викрадачів. Іран визнав зникнення Левінсона в 2007 році під час несанкціонованої місії ЦРУ в країні, але не надав подробиць. (AP)
За даними Фонду Фолі, наразі 56 американців перебувають у заручниках або незаконно затримані. Некомерційна організація була створена в пам'ять про американського журналіста Джеймса Фолі, якого було викрадено, а потім убито екстремістами в Сирії.

Кампанія "Поверніть наші родини додому" Фонду Фолі та Центру Річардсона за глобальне залучення, а також та члени родини Левінсонів виступали за те, щоб Конгрес ухвалив закон, щоб привернути увагу до проблеми.

«Встановлення цього щорічного дня є важливою символічною віхою, яка не тільки визнає важливість проблеми, але й сприятиме більшій обізнаності та розумінню громадськістю цієї тривалої національної кризи», — сказав Голосу Америки Бенджамін Ґрей з Фонду Фолі.

Сенатор Крістофер Кунс, демократ від штату Делавер, і сенатор Марко Рубіо, республіканець від Флориди, представили закон через кілька днів після звільнення американської баскетболістки Брітані Ґрайнер в березні 2023 року.

Серед утримуваних за кордоном американців двоє американських журналістів.

Репортер Wall Street Journal Еван Гершковіч майже рік перебуває у в'язниці в Росії. Москва звинувачує його в шпигунстві, що репортер і його газета заперечують.

Американо-російська журналістка Алсу Курмашева перебуває під вартою з жовтня. Курмашева, редакторка Татаро-Башкирської служби Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода, заперечує висунуті проти неї звинувачення, зокрема те, що вона не зареєструвалася як іноземний агент.

«Ми продовжуємо виступати за звільнення обох журналістів із полону в Росії», — йдеться у заяві Фундації Фолі для Голосу Америки. Ми вважаємо, що обидва несправедливо стали мішенню російського уряду для впливу на Сполучені Штати. У випадку з Алсу ми закликаємо уряд США оголосити її незаконно затриманою».

Суд у російському місті Казань продовжив на два місяці до 5 квітня термін утримання під вартою Алсу Курмашевої, яка перебуває під вартою в Росії з 18 жовтня.

Комітет із захисту журналістів (CPJ) та "Репортери без кордонів" вимагають негайного звільнення Курмашевої. Також вимогу звільнити журналістку висловили у правозахисній організації PEN America та в Управлінні ООН з прав людини.

10.03.2024
Мицик Юрій Миколайович (Черкаси)-історик та шахіст (кмс з шахів та Дитячий Тренер )
#Черкаси #VIVAVIVAУКРАЇНА #цитати
#історія #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування
#Америкасьогодні #світовіЗМІ
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%