Сообщение #2598553 Просмотреть на стене →

🟢Трохи пояснень про історію із фейком від Командувача Повітряних Сил

Для початку передісторія. У суботу, 2 березня, Командувач Повітряних Сил Микола Олещук виклав відео із нібито кадрами пожежі після збиття ворожого літака Су-34 у небі в районі Маріуполя.

🚫Та дуже швидко стало відомо, що це відео - фейк. Що ніяке це не підтвердження пожежі літака, а кадри пожежі, зняті трьома днями раніше - 28 лютого.

Логічно, що публікація фейку призвела до надміру гострої реакції суспільства. Мовляв, нас дурять. Закралися сумніви, чи не дурять бува Повітряні Сили про збиття ледь не щодня такої великої кількості російських літаків?

‼️Ні, не дурять. Існує щонайменше три методи верифікації збиття повітряних цілей на окупованих територіях: зникнення літака з радарів, перехоплення радіопереговорів та об’єктивний контроль.

Об’єктивний контроль - це якраз і є фото, відео та інші факти, що підтверджують.

🔄Повернімося до історії з фейком. Сьогодні я мав розмову із Петром Андрющенком, радником міського голови Маріуполя та одним із тих, хто дотичний до організації руху спротиву в Маріуполі.

Петро і пояснив, як сталося так, що Командувач запостив, по суті, фейк.

➡️У маріупольському спротиві є спеціальні агенти, які «дивляться в небо». Тобто їхньою роботою є сканування неба, фотографування літаків, рубежів їхнього вильоту, фіксація кількості літаків у повітрі і так далі.

Один із таких агентів маріупольського спротиву неодноразово надавав правдиву інформацію обʼєктивного контролю.

❌Він же - і надав це відео-фейк начебто щодо збиття ворожого літака. Але, скоріше за все, це вже був не наш агент. А російська ФСБ. Яка, ймовірно, заарештувала його і спеціально вчинила інформаційну провокацію, яка призвела до публікації Командувачем фейкового відео, а відтак і підриву довіри громадськості до дій Повітряних Сил.

Нині наш агент маріупольського спротиву вважається заарештованим.

Ось така, друзі, невесела картина. Я сподіваюся, що кожен, хто прочитає цей текст, з розумінням поставиться до того, аби наступного разу в коментарях стрімголов писати: «ДЕ ФОТО????». За фото та відео - життя та безпека реальних людей.

@pekhno_news
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%