Сообщение #2596547 Просмотреть на стене →

Fil
🔴 ​​А пригадуєте?
В часи Порошенка ми не мали жодних (!!!) проблем із західними країнами-сусідами. Повторюю - жодних. Навіть Орбан хіба що інколи тявкав і ховався в нірку.

Нам допомагали всі - Польща, країни Балтії, Румунія, Молдова. Туреччина нам почала постачати Байрактари і не перешкоджала отриманню Томоса про автокефалію - попри всі старання Кремля.

Та чого там? В часи Порошенка Білорусь Лукашенка трималася позиції "і вашим - і нашим" та постачала до України продукцію подвійного призначення. Кузови МАЗ наприклад, - на заводах "Богдан" "свинарчуки" з них робили дивовижні вантажівки для ЗСУ. Сам бачив, досі бігають.

Відчуваєте різницю?

Нагадую. Зовнішньополітична діяльність - прямий обов'язок президента України. Наразі - Зеленського В. О.

І от тільки не треба рюмсати що, мовляв, помінявся світ. Рішельє і Талейрану було до лампочки який світ навколо них - в літеру "зю" вони ставили будь-який. Хто цікавиться історією - знає. Причина банальніша.

Причина в тому, що зовнішня політика з Порошенком це одне, а зовнішня політика без Порошенка - принципово інше. Хтось уміє вести міжнародну політику, а когось вистачає лише бикувати з трибуни в потертій флісці. І не випускати з країни того, хто уміє вести політику - аби раптом проблему не вирішив. Правда?

Зовнішньополітичні досягнення Зеленського ми бачимо. Колись Порошенкові дорікали, що він так міцно перев'язав рану Донбасу, що вся Україна її не відчула. А нині...

За Зеленсткого ми здобули повномасштабне вторгнення Росії, Білорусь - ворог, Угорщина відверто підкладає нам свиней, Польща нам блокує кордони. А Румунія погрожує долучитися.

Гарний результат, правда?

Не забуваймо ще раз. Зовнішня політика за Конституцією - парафія президента України. А президент у нас наразі - найвпливовіший. Допомагати собі він не дозволяє - сам навпливав.

Оце й маємо.

ТК Печера Дракона
 
+4
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%