Сообщение #2596487 Просмотреть на стене →

ЧОМУ ПАДАЮТЬ СУШКИ?

Спрощено на пальцях.

У України було п'ять своїх систем ППО дальнього радіусу дії, чотири системи "Петріот" та одна "Мамба". У січні прибули ще два орендовані "Петріоти" плюс у лютому дві південо-корейські експериментальні системи про які ніхто нічого у подробицях не каже, навіть назву.

Закінчується опалювальний сезон, "Договір Бернса" про мораторій на удари по об'єктах енергетики в основному спрацював, зараз з'явилася можливість двома "Петріотами" прикрити фронт, а не енергетичні вузли. Наші бійці дуже потерпають від КАБів, завдання систем - відігнати авіацію бидла. (І як тут знову не вставити - А Я КАЗАВ ПРО ЦЕ ЩЕ У ЛИСТОПАДІ, що навесні "Петріоти" попадуть на фронт!!!).

Як бачите - працюють системи вправно. Єдина їх вада, як вже повідомила преса - пускові платформи встановлені на причепах, а не на вантажівках. Це знижує їх мобільність.

Про гарну новину. Вчора голова Пентагону Остін проінформував генерала Сирського та міністра Умерова про те, що на прохання української сторони США досягли кінцевої домовленості з компанією "Рейтеон" про "Поетапну заміну платформ пускових установок". З США будуть надходити платформи на вантажівках, назад будуть відправлятися на причепах. Два дивізіони будуть переоснащені до травня. Інші - до кінця поточного року.

Про погану новину. Якщо б США у грудні виділили Україні фінансування, то було б реально виконати попередній, узгоджений ще за "корупціонера" Резнікова, план і до літа довести загальну кількість переданих та орендованих "Петріотів" до 14 дивізіонів. Грошей немає досі. До літа буде максимум плюс три. Ну хоч щось.

Ну і про "смішне". Президент вперто сує на переговори з американцями "обмеженого" Умерова, вчора той був "наглядачем" за Сирським під час переговорів. З Залужним подібне не траплялося жодного разу. Як нам повідомили, Остін не обговорював на переговорах "підсанкційні" теми, вони будуть узгоджені з генералом Сирським пізніше окремо.

Завтра повинні бути цікаві новини - відбудуться переговори американської та російської сторони у тому числі по Україні, також очікуються новини про можливу зустріч Байдена та Джонсона щодо розблокування допомоги Україні. Остання вірогідна, але остаточно не узгоджена.

Гарного тижня. До зустрічі.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%