Сообщение #2586400 Просмотреть на стене →

ПРО ЗАХІДНОГО ВОРОГА.

Дивлюсь на кордон я і думку гадаю - чому сучій пОляк за путна грає? Важко передати парламентськими словами те, що я, етнічно на чверть поляк, хочу сказати з приводу блокування нашого кордону... Але я все ж спробую дещо народити.

У кінці 80-х, початку 90-х у нас ходило прислів'я - "пОляк то не національнсть - пОляк то професія", Казали так тому, що тоді шалена кількість поляків була залучена до "човникового бізнесу", гребли в Україні електрику, ліки, мідь... та що тільки не гребли, натомість до нас везли кроси, джинси та увесь можливий ширпотреб.. І що цікаво - поляки тоді жили аж ніяк не краще українців, може навіть трохи гірше, але все одно "горді ляхи" неприкрито зневажливо ставилися до нас та частенько просто у лице висловлювали нам свою зневагу. Пройшли роки, Польща "прибилася" до цивілізованого світу, ми залишилися під рашкою, різниця у рівні життя між нами перетворилася на прірву. У 2014му розпочалася війна за Незалежність і саме тоді поляки вперше показали своє "нутро". Будь якої допомоги, військової, економічної, Порошенко не дочекався - він дочекався спочатку "історичної" війни - ПіС з Дудою почали точно як путінське бидло вимагати від нас писати "правильні" підручники та призначати нам "узгоджених" героїв проклинаючи Бандеру та інших героїв визвольних перегонів. За "історичною" війною пішла економічна - поляки ввели акцизи на українську металургію та сільськогосподарську продукцію.

На початку війни поляки навалили повні штани від страху перед путним і зняли більшість торгівельних обмежень аби Україна захистила їх від бидлостану. Сам ж поляки воювати "хочуть" аж пищать - лише 12 відсотків з них готова взяти до рук зброю, основна частина побіжить до Нмеччини та ще далі якщо путін нападе. Але коли ляхи пересвідчилися, що Україна не впаде, стара пісня зазвучала вдвічі гучніше. знову дуда дудить про "Ворога Бандеру" та вимагає вже від Зеленського "правильного погляду на історію", ну а торгівельна війна тільки набирає обертів.

Від Польщі Україна у порівнянні з тією ж Болгарією отримала мізер допомоги. Більше того, минулого року тодішній прем'єр Моравецький прямо заявив, що Польща нічого Україні не буде надавати бо сама переозброюється. Польща "професійно" заробляє на допомозі нашій Державі. Поляки заробляють на транзиті військових вантажів - іх сплачують Німеччина через програми ЄС та США. Поляки заробляють на ремонті військової техніки. Нагадаю "війну" між Польщею та Нмеччиною щодо побудови заводу по ремонту "Леопардів" - поляки вимагали вдвічі бльше суму нж ту, що запропонували німці лише втручання США дозволило прийти до компромісу.. Та ж ситуація з закупленими у Польщі за гроші німців та голандців "Крабами", з боєприпасами до радянського озброєння. Да навіть срані "МІГи" нам передали з шаленим запізненням - за цей крок поляки вимагали від США суттєву знижку на закупівлю Ф- 35х.

Ну а що робити Україні з цими "друзями"? В першу чергу домовлятися з СЩА та Німеччиною. Домовлятися, не "бикувати", не "включати обіженку", Німці вже раз блокуаали польський кордон, треба домовлятися про подвійну нмецько-українську блокаду для польських товарів.Треба домовлятися з ЄС котрий вкрай незадоволений діями копїї Орбана - Дуди. Треба просити Байдена поставити військову допомогу Польщ у залежність від розблокування кордону..Цих цілей добитися МОЖЛИВО, але наш уряд повинен припинити жувати шмарклі і максимально жорстко відстоювати наші національні інтереси. З втратою грошей поляки стануть "досракиприкладаємі", а от бездіяльність призведе до подальшого блокування навіть військових вантажів - будь яка польська влада не припинить блокаду, бо "проти цього народ Польщі".

Ну а нам, українцям, треба просто пам'ятати - "пОляк - то професія", забути наглухо про "меншовартість" ставитися до хітросраких ляхв відповдно до їх дій. Ці вороги України ніколи не стануть друзями як східне бидло.
 
+5
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%