Сообщение #2572798 Просмотреть на стене →

В грудні я не вірив, що США розблокують нам 60 мільярдів допомоги. А в кінці року, коли "переговори демократів з республіканцями провалилися", не вірив, що "допомога відновиться на початку січня".
Тепер кінець січня 2024, а "переговори продовжуються".

А насправді причина блокування допомоги Україні ніякий не "південний кордон США" і не "переговори". Причина це те, що Нетаньяху після 7 жовтня домовився з елітами США про необмежену військову допомогу. За рахунок України. І тепер всі розігрують шоу з "переговорами в Конгресі про відновлення допомоги Україні" і закликають Україну "до миру з РФ". І єдиний, кого не хвилює, коли там в Конгресі об'єднають/роз'єднають допомогу Україні і Ізраїлю, це сам Ізраїль.
Бо Ізраїль УЖЕ отримує все.

Вся військова допомога Ізраїлю направляється із США по програмі War Reserve Stocks for Allies (Запаси Військового Резерву для Союзників). WRSA на території Ізраїлю це WRSA-I ("І" - Ізраїль). Ця ж WRSA використовується Європейським командуванням армії США в інтересах України. І 155-мм снаряди йшли до ЗСУ саме з WRSA-I, зі складу в Ізраїлі.
Але з 7 жовтня, саме в той час, як Зеленський рвався в Тель-Авів "підтримати" Ізраїль, Нетаньяху негласно домовився, щоб весь WRSA-I перейшов замість ЗСУ працювати на знищення "Світового Зла в тапках".
І допомога Україні зупинилася.
15 000 бомб, 3000 високоточних JDAM (в той час, як нам Франція грозиться надати аж 50 бомб на місяць), 4000 155-мм снарядів на день! проти ворога, у якого взагалі немає артилерії, - краще за найкращі дні нашого контрнаступу. Все це лише за перший місяць.
«По суті, візьміть все, що хочете, потім заднім числом розберемося», - як пояснив цю схему Джош Пол, донедавна підлеглий Блінкена відповідальний за ці поставки.

Генерал Тарнавський у жовтні тут же заявив, що ЗСУ змушені згорнути частину операцій, Зеленський кивнув, що "все нормально, ми розуміємо Ізраїль", і ми втратили Мар'їнку.

Тепер для зовнішнього світу республіканці і демократи розігрують шоу про "переговори", республіканці і спікер Конгресу розповідають про "гроші США не на війну в Україні, а на південний кордон!". А "гроші США на війну в Ізраїлі, а не кордон" чомусь трампістів не хвилюють. У відповідь демократи і Байден мляво "закликають" і "попереджають" республіканців, що "без допомоги Україна не встоїть". І на тому все.

Бо оті всі статті, починаючи з Кіссінджера з закликами до України піти на поступки Путіну, а насправді ще за 2 місяці до нього заклики тодішнього прем'єра Ізраїля Беннета до Зеленського про капітуляцію (а ще ширше, то і статті про "фашистів Азову" і висери посла про "фашистів" Бандеру і "Железняка"), - то все була підготовка грунту. Це був вкид у світову свідомість меседжа про "низький пріоритет України". І щоб потім ні у кого не викликав сумнівів високий і найвищий за все у світі "пріоритет Ізраїлю".
І зараз після тих закликів нас уже явочним порядком ЗМУСИЛИ перейти до оборони. Щоб українець проливав додаткову кров, бо чужі інтереси вищі.
Керівництву України це подається під приводом "тимачасово" "пріоритету Ізраїля", який "має розгромити терористів" в Газі. А Зеленський цьому нарративу не протистоїть. Він не заявляє їм у відповідь, що Ізраїль і терористи в тапках це ужас ужасний, але не парте цю туфту: у нас фронт 2 тис кілометрів, а не квадрат 5*5 км2 розміром з Харків. Це ми - світовий пріоритет №1.
Навпаки. Зеленський їм відповідає: "ми розуміємо". І в той час, як Нетаньяху віджимає снаряди, Зеленський киває гривою.

Три місяці нам кричали, про бородатих дикунів-терористів і нашого друга Нетаньяху. Ось і результат. Затягування нашої війни ще й загострення війн по світу. Бо нічим Нетаньяху не кращий за Сінвара, а терористи Лікуд за терористів Хамас. Араби релігійні фанатики? Ну так і Нетаньяху релігійний фанатик. Його батько як секретар Жаботинського ще 80 років тому стояв у витоків одної з фанатичних течій сіонізму, яка вступає в конфлікт навіть з іншими більш поміркованими течіями сіонізму, і виступає за утворення "богом обіцяної землі" на "обох берегах річки Йордан". Тобто за воєнну агресію проти сусідніх арабських країн включно з Йорданією.
А партія Лікуд - нащадок партії Герут утвореної агентом Кремля Бегіним, який за розсекреченими даними ЦРУ, мав як гіркін завдання розв'язати війну, на якій Кремль потім буде грати.
Нетаньяху брехав світу, як терористи Хамас "відрізали голови 40 немовлятам", а сам уже вбив 10000 дітей. Більше ніж президент Ірану, Хамас і навіть Путін в Україні разом взяті.
Ніякої перспективи ця політика немає, окрім втягнути США і світ у Третю світову. Ця політика уже 70 років тому не мала перспектив. Вона уже завела Ізраїль в глухий кут.
А США і Британія уже отримали війну по всьому Близькому сходу з атаками хуситів на світове судноплавство у відповідь на геноцид у Газі. А до того - 11 вересня і війну в Афганістані і Іраку. Яку програли.
Трамп, Путін і Нетаньяху це три дружбана, які підігрують одне одному.

В цій ситуації має вести себе активно Зеленський. Не вестися на нарративи в світових ЗМІ, а самому просувати наші. Міжнародна дипломатія це не роліки. Ти маєш битися за свої 155-мм снаряди. Обривати телефони конгресменам і Байдену, роз'яснювати, наполягати і доводити, що це ти важливіший. І бий себе в груди, що ти єврей. Не соромся. Ти в Україні розповідав перед виборами: "те, що я єврей, не має ніякого значення". Ну так і покажи, що єврей виступає за Україну і за те, що розбити орду зла значно важливіше за 10000 мертвих дітей.

Але тим часом витягують все на власних жилах знову звичайні українці. Якби волонтери не назбирали на FPV-дрони, поки Зеленський жує соплі, ми б без снарядів уже отримали значно більші проблеми. Зеленський і боти Подоляка тоді б знову розводили руками і перекладали провину на поганих союзників. Але нормальне керівництво має зробити так, щоб це ми мали обидва інструменти - і снаряди, і FPV. А до них - ракети, літаки і 3000 бомб JDAM. Ми маємо не давати ворогу радіти: "наступаєм! ура! мєждународная обстановка нам благоволіт!", а ламати йому хребет.

Джон Сміт
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%