Сообщение #2542828 Просмотреть на стене →

На цікаву статтю натрапив. Традиційне ТБ поступово здувається, але цього року в США два особливо потужних удари: Warner Bros. Discovery оголосили про закриття мереж регіонального кабельного мовлення в кінці року, а найбільший холдинг таких мереж у США Diamond Sports Group подали на банкрутства.

Регіональне кабельне ТБ дуже популярне у NBA, NHL та MLB. У 2000-х доходи від регіонального мовлення у багатьох клубів перевищили дохід від долі у загальнонаціональному. Тепер доведеться шукати нові джерела. Найшвидше всіх зорієнтувались Юта Джазз. Через ізольованість штату в них традиція та необхідність значно більше покладатись на себе. Вони вже знайшли нового регіонального транслятора - місцевий телеканал KJZZ традиційного мовлення (через антени) і запустили власний стримінг - Jazz+. Річна підписка складає $125, окрема гра - $5. Також Джазз укладають індивідуальні угоди з провайдерами підписного ТБ в регіонах, де вони не перетинаються з загальнонаціональними трансляціями своїх ігор.

Зараз на Jazz+ 16 тис. підписників, з них 12 тис. з річною підпискою. В середньому 65% підписників дивляться стрімінг під час ігор. Між іграми стримінг пропонує короткі шоу типу "за лаштунками гри", активні інтерв'ю (формат Hot Ones на Ютюбі) тощо.

Середня кількість домогосподарств, які дивляться ігри Джазз на KJZZ становить 40 тис. за гру - збільшення на 40% в порівнянні з попереднім сезоном. Загальна аудиторія каналу - 650 тис. домогосподарств, оцінка доходу від реклами для Джазз з такою аудиторією цього телеканалу та інших платформ мовлення - $10-15 млн. Керівництво каналу та клубу розраховують на ренесанс каналу і очікують зростання до мільйона домогосподарств, що мають доступ до телеканалу.

Також клубу допомагає те, що в них є свій власний продакшен і вони самостійно організують свої трансляції. У MLB після оголошення банкрутства Diamond Sports ліга була змушена стати тимчасовим організатором та дистриб'ютором трансляцій двох клубів.

Джаз планують вийти на минулий рівень прибутку від трансляцій через три роки. Ці часи їм допомагають пережити інші сталі джерела доходів: $90 млн. від квитків та $45 млн. від спонсорських контрактів у 2022 році.
 
Последние новости
"Динамо": "Як і у часи Другої світової війни, зараз доля свободи вирішується на полі бою. Україна бореться із тиранією з боку російського агресора і має її побороти" Збірна України і Євро-2024: в Бельгії відверто відповіли, чи зможуть підопічні Реброва обіграти команду Тедеско Юрий Гура: «Инфраструктура у «Шерифа» просто космос, как у «Динамо» или «Шахтера». Я аж обалдел» Известный экс-полузащитник «Динамо» объявил о завершении карьеры Єгор НАЗАРИНА: "Наскільки непросто буде грати проти "Динамо"? А ви думаєте, їм із нами буде легко?" Володимир МАХАНЬКОВ: "Ребров - найкращий тренер України після Лобановського" Володимир ЗВЄРОВ: "Шахтар" буде фаворитом у матчі з "Динамо", але у минулих сезонах теж так було, а кияни збиралися та вигравали" Александр Шовковский — лучший тренер УПЛ в апреле Журналіст: "Стосовно інтереса "Динамо" до Салюка Ігор Суркіс сказав два слова" Ярмоленко розповів, коли задумається про завершення кар'єри
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%