Сообщение #2542560 Просмотреть на стене →

Cy
Біографія Тандиру (стисло)

Відповідно до європейського законодавства, польська влада зобов’язана забезпечити вільних рух українських вантажівок. Вимоги протесту - абсурдні, тим більш абсурдними є дії протестувальників. Якщо звісно вважати, що самоціллю протесту є реалізація тих абсурдних вимог.

Ще раз, організатором протесту є ультраправа Конфередація, конкретно Меклер. В березні цього року цей тіп вже організовував протест перевізників, тільки під Варшавою, блокуючи в‘їзд до міста. Тіп btw з мінімальною політичною підтримкою.

Вимоги в березні 2023 та зараз трохи відрізняються.

Чого протестувальники домагаються зараз:

1) Повернення регуляцій і обмежень, які існували до повномасштабної війни з росією (коли українські тіри могли їхати до Польщі тільки на підставі спеціального дозволу)

2) Аби польські перевізники могли користуватись українською електронною чергою.

В березні до 1) пункту йшло також вимога заборонити в’їзд тірам, які мають російську і білоруську реєстрацію.

Може звісно виглядати, що Меклер є таким собі захисником польських перевізників, але нє

Меклер діє на користь власного політичного капіталу та на користь Конфедерації. І вочевидь росії. Не те, щоб це був якийсь їбєйший політик. Він програв в 2019 році вибори до Сейму та вибори до Європарламенту, його відсоток підтримки мінімальний. Зараз в нього пік слави.

Людина абсолютно при цьому не знається на українському контексті, не те, щоб якось сильно ангажувалась в антиукраінську діяльність раніше, в сенсі до війни. Стандартні речі про те що ми всі бандерівці - не рахується. Компанію в 2019 будував не на шовінізмі. З початком повномасштабної війни маємо маніпулятивні «Хто сам собі в стані допомогти, може чекати на допомогу інших» та викреслення України з меж цивілізованого світу.

З початку страйку шовінізм проявляє активніше, особливо в себе на ФБ. В твітері ж показує свою нульову обізнаність в нашому контексті. Мустафа Найєм в нього різко став міністром транспорту, а походження Найєма - приводом для абсолютно кончених коментарів, що «Європа це не Афганістан».

В його протесті на кордоні беруть участь ну дуже мало людей. Настільки, що лідер Конфедерації має особисто займатись промоцією протесту в себе на сторінці, поширюючи ноунеймів з закликами долучатись. Натомість в Польщі для протесту, хоч б їх навіть 3 було - цього достатньо.

Не те, щоб ця ініціатива якось ЇБАТЬ ЯК розносилась по Європі. Те, що аналогічний протест насувається в Словаччині - результат дій все того ж Меклера, який особисто поїхав до країни, де праві проросійські сили перемогли, агітувати і організовувати подібне дійство на 🇸🇰🇺🇦 кордоні.

Минули вибори, результат Конфедерації просто смішний, участі в трансфері влади Конфедерація не приймає. Для них цей протест ідеальний, аби зберегти той мінімальний відсоток, що за них проголосував. Бо ж, «поки політики сваряться, тільки КОНФЕДЕРАЦІЯ бореться за перевізників».

Чому ситуація стала настільки критичною та чому про це не говорять настільки активно польські медіа та громадяни? З моєї перспективи відповідальність лежить на уряді (який без 5 хвилин як вже не уряд). Злочинна бездіяльність PiS призводить до браку розв’язання протесту, який можна вирішити доволі просто, особливо враховуючи що PiS та Konfederacja виступають об’єднаним правим фронтом.

Але ж нахуя вирішувати ситуацію, яка все більше стає настільки глобальною проблемою? Можна ж це лишити в спадок новому уряду, який зможе бодай щось вирішити з цим тільки тоді, коли трансфер влади врешті відбудеться.

Ви всі читали тред пані Ківі. Але, відверто, мене максимально дратували коментарі про те, які поляки нікчеми, про те, які вони всі кончені і як легко їх образити. Питання не до ВСІХ поляків. Відсоток безумовної підтримки України та українців зберігається надвисоким.
 
Последние новости
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%