Сообщение #2542525 Просмотреть на стене →

🍁 Як Байдену не програти вибори.

Для України це дуже важливо, оскільки Трамп — остання надія Путіна на перемогу у війні. Кремлівський карлик упевнений, що Трамп, якщо стане президентом, то виконає свої обіцянки: перестане давати зброю Україні і зажадає, щоб та відмовилася від своїх територій.

Наскільки Трамп виправдає ці мрії? Є побоювання, що значною мірою виправдає, тому що Трамп реально дуже не любить Україну. Він вважає, що Україна стала причиною його багатьох поразок, що через Україну йому оголосили імпічмент. Трамп — мстивий персонаж, тому не відмовить собі в задоволенні зробити боляче своїм ворогам - демократам. Якщо вони щось цінують, то він це щось візьме і спробує знищити. У цьому випадку цим щось може стати Україна.

Тепер про Байдена.

Wall Street Journal минулого тижня написала редакційну статтю, заявивши, що «участь 81-річного Байдена в перевиборах у його стані — це акт глибокого егоїзму».

Опитування показують, що виборці турбуються про його здатність завершити другий термін і про те, що Камала Гарріс не готова стати президентом. Для демократів можливе елегантне рішення: Байден може підвищити свої шанси, замінивши Камалу Гарріс на губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома як свого кандидата у віце-президенти.

Камала розумна, але малоприваблива для виборців. Ньюсом, навпаки, посідає перше місце за опитуваннями серед «можливих» кандидатів у президенти від демократів.

У змаганні двох «старичків» кандидат на пост віцепрезидента відіграє ключову роль

Ньюсом — привабливий кандидат. Він показує хороші результати в екзит-полах, є досвідченим лідером. Крім того, у нього є досвід управління величезним урядом: з 2018 року він губернатор Каліфорнії, яка є найбільшою юрисдикцією в США, не враховуючи Вашингтона. ВВП «сонячного штату» більший, ніж економіка всієї Індії, Британії або Канади, і протягом п’яти років до 2022 року він зростав на 2,4% у річному обчисленні.

Ньюсом також є командним гравцем і заявив, що ніколи не балотуватиметься проти Байдена. Попри це, він доклав чимало зусиль для підвищення свого авторитету за межами Каліфорнії, проводячи в ЗМІ кампанії в республіканських штатах щодо таких питань, як аборти, права геїв і відсутність контролю над обігом зброї. Він також випередив інших губернаторів, організувавши «неочікуваний» саміт у Китаї з лідером цієї країни Сі Цзіньпіном — за кілька тижнів до зустрічі Байдена із Сі в Сан-Франциско.

Ба більше, опитування показують, що в разі відходу Байдена він стане провідним претендентом, тоді як підтримка Камали просідає і є однією з найнижчих за останні роки для чинного віце-президента. По суті, Камала може стати на заваді для Байдена поряд із його віком, і республіканці намагаються отримати з цього вигоду, стверджуючи, що голосування за Байдена 2024 року — це, найімовірніше, голосування за Гарріс як президента.

30 листопада виборці побачать Ньюсома в дії під час дебатів на телеканалі Fox з губернатором-республіканцем Роном Де Сантісом. Обидва являють собою нове покоління лідерів у своїх партіях, і контраст буде цікавим. В одному кутку буде Ньюсом, симпатичний, упевнений у собі лідер, який підтримує бізнес, в іншому — похмурий Де Сантіс, який є популярним губернатором, але вступив у сутичку з корпораціями та самим Трампом. Але, найімовірніше, не обійде Трампа у праймерізі.

Якщо Гарріс піде у відставку, вона стане генеральним прокурором, послом ООН, міністром або суддею Верховного суду - тобто етичний момент буде враховано.

Попереду ще майже рік. Україні дуже важливо, щоб президентом США став не Трамп. І я думаю, у демократів вистачить розуму делегувати у потенційні віце-президенти Ньюсома. Або навіть висунути його у якості основного кандидата від демократів, якщо у Байдена виникнуть ті чи інші проблеми. Поки ж робимо своє.

©️Via CNN, WSJ, Diane Francis
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%