Сообщение #2522100 Просмотреть на стене →

The Macrons are an exception. My teacher’s seduction scarred me
https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/nov/19/the-macrons-are-an-exception-my-teachers-seduction-scarred-me
Макрони є винятком. Спокуса мого вчителя завдала мені шраму
Інтерв'ю з дружиною президента Франції контрастує з фільмом Травень Грудень про табу, яке є зловживанням владою
ЛВихід минулого тижня фільму Тодда Хейнса Травень Грудень збігається з публікацією рідкісного журнального інтерв’ю з Бріжит Макрон. Фільм заснований на реальній історії жінки, яка почала стосунки зі своїм чоловіком, коли їй було 34 роки, а йому 12. Еммануелю Макрону було 15 років, коли його спокусила його вчителька театрального мистецтва Бріжит, 40 років. В обох ми пропонуємо розглянути одне з постійних табу суспільства: стосунки між літньою жінкою та підлітком.

Спосіб, у який ці трансгресивні стосунки зображуються в популярній культурі, не є ані остаточним, ані однозначним. « Нотатки про скандал» Зої Геллер були одним із перших аналізів стосунків між вчителькою та учнем після того, як нові закони у Великобританії зробили такі зв’язки незаконними. У романі та наступному фільмі показано рівні обману та маніпуляції, на які готовий піти вчитель, щоб заволодіти 15-річним підлітком, причому хлопчик, здавалося б, співучасник, оскільки їхній «роман» гедоністично виходить з-під контролю. Аудиторії не показують те, що відбувається, коли влада втручається і відносини розпадаються.

Недавній американський телесеріал «Вчителька» розповідає про незаконні стосунки між жінкою, якій було близько 30 років, і її 17-річним учнем. Ми бачимо, як вона зловживає своїм становищем і які наслідки. Кінцівка поспішна та надто спрощена, але принаймні ми бачимо, як все життя вплинуло на хлопчика, співчуваючи йому, коли він намагається вирости чоловіком, яким хоче бути.

Ці стосунки вікової різниці зазвичай представляють нам навпаки: літній чоловік зловживає своєю довірою, щоб розпочати стосунки з дівчинкою-підлітком. Набагато менше згадок, культурних чи інших, про літніх жінок та їхні стосунки з хлопчиками-підлітками. А коли вони є, створюється відчуття, ніби досліджується новий і невизначений

Як жертва таких стосунків, які на той час були законними, я можу поручитися за вразливість підлітка та є живим доказом згубних і довічних наслідків маніпулювання та дисбалансу влади. Це не означає, що підлітки абсолютно невинні. Хлопчики-підлітки мають рівень впевненості, який спонукає їх ризикувати. Дійсно, вчені довели, що розум підлітків сприйнятливий до ризику . Я стверджую, що саме ця нерозвиненість робить їх легкою здобиччю. Яким би переконливим не був підліток, він ще дитина. І якщо ця дитина все ще навчається у віці до 18 років, то стосунки з її вчителем є незаконними, і є такими з 2001 року.

Страх навколо зловживання владою старшим чоловіком щодо дівчини-підлітка з усіма його розгалуженнями – не в останню чергу загрозою вагітності – жахливий. Для порівняння, може здатися, що хлопчику не так багато втрачати, але довгостроковий вплив може бути настільки ж згубним. Кожного дня я згадую про те, що я втратив 30 років тому, чого я не зробив, не пережив і не експериментував. У моєму випадку втручання не було, але, як і у випадку Макронів , втручання не завжди спрацьовує.

Макрони незвичайні, тому що вони все ще разом і, очевидно, блаженно задоволені. Це тому, що Бріжит дозволила Еммануелю розправити свої крила і чекала десять років, перш ніж вийти за нього заміж? Незважаючи на їхні протести, ми ніколи не дізнаємося, що там сталося. Можливо, це все чисто і бездоганно, але факт залишається фактом: вона була його вчителем, а він її учнем-підлітком.


#кіно #історія #ностальжі #суспільсьво #світовіЗМІ
https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/nov/19/the-macrons-are-an-exception-my-teachers-seduction-scarred-me
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%