Сообщение #2517022 Просмотреть на стене →

Sir Bobby Charlton, Manchester United legend and World Cup winner, dies at 86
https://www.theguardian.com/football/2023/oct/21/sir-bobby-charlton-manchester-united-legend-world-cup-winner-england-dies
Сер Боббі Чарльтон, легенда Манчестер Юнайтед і переможець чемпіонату світу, помер у віці 86 років
"Манчестер Юнайтед" віддає належне "гіганту гри"
Той, хто пережив мюнхенську катастрофу, зіграв ключову роль у перемозі 1966 року

"Найвидатніший футболіст Англії, сер Боббі Чарльтон, чий артистизм, геній і незламна воля до перемоги надихнули країну на перемогу на Чемпіонаті світу в 1966 році, а також тріумф «Манчестер Юнайтед» на Кубку Європи через два роки, мирно помер уві сні у віці 86 років.
Президент ФІФА Джанні Інфантіно назвав Чарльтона «легендою футболу, чий вплив на гру охопив покоління», а його товариш по збірній Англії в 1966 році Джефф Герст назвав його «одним із справжніх великих».
Цю думку поділяв Гері Лінекер, який сказав, що Чарльтон був найкращим гравцем Англії. «Можливо, його більше не буде з нами, але він матиме футбольне безсмертя».
Зернисті кадри старих матчів можуть створити враження, що вчорашні футболісти грають на півобороті. Не так Чарльтон. Навіть через 50 років він виглядає як сучасний футболіст: двоногий, розумний, розумний – витривалість робочої конячки в поєднанні з талантом віртуоза.
Тим часом незліченна кількість зображень, на яких він пробиває гарматне ядро ​​повз обложеного воротаря, а оператор насилу встигає, можуть захопити подих, навіть чорно-білі.
І статистика Чарльтона була б надзвичайною в будь-яку епоху. Він провів 758 ігор і забив 249 голів протягом 17 років у складі Манчестер Юнайтед, вигравши Кубок чемпіонів, три титули чемпіонату та Кубок Англії. За збірну Англії він провів 106 матчів і забив 49 голів, цей рекорд залишався до тих пір, поки Уейн Руні не випередив його в 2015 році.
Під час чемпіонату світу 1966 року він зіграв головну роль, зокрема забив два голи проти Португалії у півфіналі. Через три роки, коли Чарльтона було нагороджено Орденом британської армії, Observer опублікував це на першій сторінці з простим, але потужним заголовком: «Ура за Боббі Чарльтона ». Пізніше він був єдиним англійським гравцем, обраним Йоханом Кройфом, щоб стати частиною його омріяної XI.
Але не тільки як футболіст Чарльтон втілив найкраще з англійської мови. Як чоловік він теж це зробив. Він був скромним, оскільки його таланти були винятковими; ходяче втілення вірша Редьярда Кіплінга «Якщо–», трактуючи тріумф і катастрофу однаково.
Зокрема, перемога «Юнайтед» у Кубку європейських чемпіонів, у якій Чарльтон двічі забив у матчі проти «Бенфіки» на «Уемблі» (4:1), стала особливо гострою, оскільки це відбулося через 10 років після того, як він пережив авіакатастрофу в Мюнхені 6 лютого 1958 року, в результаті якої загинули 23 людини, у тому числі вісім. гравців та трьох працівників клубу.
Ця трагедія залишила неймовірно глибокий слід: його брат Джек сказав, що сер Боббі «перестав посміхатися» і залишив свій блиск в уламках літака.
Після відходу з «Юнайтед» у травні 1973 року Чарльтон грав за «Престон» і «Вотерфорд Юнайтед» в Ірландії . У 1984 році «Манчестер Юнайтед» призначив його директором, а в лютому 2016 року оголосив, що назвуть свою південну трибуну на його честь .
Чарльтон був посвячений у лицарі в 1994 році, а пізніше став знайомою фігурою на «Олд Траффорд» зі своєю дружиною леді Нормою, поки в 2020 році йому не поставили діагноз
Гравці "Манчестер Юнайтед" носили чорні пов'язки під час суботнього матчу Прем'єр-ліги проти "Шеффілд Юнайтед", і заздалегідь запланована хвилина мовчання була продовжена, щоб віддати шану Чарльтону. Тим часом на Олд Траффорд вболівальники почали покладати квіти.
У клубі повідомили, що книга співчуттів буде відкрита для вболівальників і громадськості о 10 ранку в неділю. "Сер Боббі завжди пам'ятатимуть як гіганта гри", - додав клуб у заяві.
Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт додав свою особисту данину поваги: ​​«Привілей зустрічатися з ним кілька разів дозволив мені зрозуміти його особисту гордість і почуття від того, що він представляв Англію, і просто підтвердив у моїй свідомості його статус одного з джентльменів гра.
«Світ футболу об’єднається у сумі через втрату беззаперечної легенди».
#історія #суспільство #світовіЗМІ #історіясвітовогофутболу #АПЛ #вболівальники #Легендисвітовогофутболу
https://www.theguardian.com/football/2023/oct/21/sir-bobby-charlton-manchester-united-legend-world-cup-winner-england-dies
R.I. P ((
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%