Сообщение #2516326 Просмотреть на стене →

Gaza hospital blast: What we know about the explosion
https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2023/10/18/Gaza-hospital-blast-What-we-know-about-the-explosion
#світовіЗМІ #історія #Міжнароднеправопринципитазастосування #суспільство #медицина #Америкасьогодні
Вибух у лікарні в Газі: що ми знаємо про вибух

"Вибух у лікарні Гази забрав життя сотень палестинців безпосередньо перед візитом президента США Джо Байдена до Ізраїлю, коли вирував конфлікт між ізраїльськими військовими та ХАМАС.
Хто розбомбив лікарню в Газі?
Ізраїльтяни та палестинці звинувачують один одного у вибуху в лікарні.
Байден, який прямо підтримував Ізраїль від початку конфлікту, сказав, що, виходячи з того, що він бачив, вибух був спричинений «іншою командою» — маючи на увазі палестинських бойовиків
Деякі західні країни закликали до розслідування, не вказуючи пальцем на цьому етапі, тоді як арабські країни звинуватили Ізраїль.
Що ми знаємо про лікарню?
Заснована в 1882 році і керована англіканською церквою, арабська лікарня Аль-Ахлі описала себе на своєму веб-сайті як «гавань миру посеред одного з найбільш неспокійних місць у світі». Лікарня повідомила, що пропонує 80 ліжок із такими послугами, як безкоштовна програма виявлення раку молочної залози, центр для жінок похилого віку та мобільна клініка, яка пропонує безкоштовні послуги для навколишніх міст.
Він розташований у районі Зейтун міста Газа, що знаходиться на півночі Сектора Газа.

"Скільки людей було в лікарні?
Незважаючи на обмежену кількість ліжок, лікарня та інші лікарні в Газі були переповнені постраждалими понад свої можливості з початку ізраїльських авіаударів у відповідь на напад ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.
Окрім стрімкого зростання кількості поранених, люди також шукали притулку в госпіталях по всій Газі, вважаючи їх надійним притулком від ударів.
Доктор Фадель Наїм, голова ортопедичної хірургії, сказав, що близько 1000 людей перебували в арабській лікарні Аль-Ахлі у вівторок вранці, і ще більше було доставлено туди пізніше того ж дня після того, як він сказав, що ізраїльська армія попередила жителів району Зейтун про необхідність евакуюватися з дому.
Доктор Ібрагім Аль-Нака сказав, що понад 3000 людей шукали притулку в лікарні під час вибуху"
Що було перед вибухом ?
Раніше Ізраїль сказав палестинцям на півночі Гази, включаючи людей у ​​місті Газа, рухатися на південь заради власної безпеки. Ізраїльські військові спеціально сказали жителям Зейтуна рухатися на південь у вівторок у повідомленні, опублікованому на платформі соціальних мереж X.
Кувейтська спеціалізована лікарня в місті Рафах, на півдні Гази, повідомила 16 жовтня, що отримала два попередження Ізраїлю про необхідність евакуації, але її директор сказав, що її персонал не піде
Які ми маємо подробиці про вибух ?
Доктор Наїм сказав, що він закінчив одну операцію і збирався змінити свій медичний жилет, щоб почати іншу, коли почув сильний вибух. Доктор Нака сказав, що вибух стався близько 6:30 вечора (15:30 GMT).
Яких пошкоджень було завдано?
Кадри та зображення, отримані Reuters зсередини лікарні, показали близько двох десятків знищених транспортних засобів на її території.
Їх оточували пошкоджені будівлі з вибитими вікнами. На стінах і на землі були плями крові.

https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2023/10/18/Gaza-hospital-blast-What-we-know-about-the-explosion
 
Последние новости
«Жирона» продаст Цыганкова только в том случае, если получит предложение, от которого невозможно будет отказаться Екс-динамівець Драгович утретє поспіль став чемпіоном Сербії у складі "Црвени Звезди" Руслан КОСТИШИН: "Якщо за три тури до завершення сезону у головному національному дербі виграє "Динамо", то в психологічному плані для обох суперників все може змінитися" Юрій Мороз визначив заявку збірної України U-17 на Євро. До неї увійшли п'ять представників "Динамо" Кирило СІГЄЄВ: "Шахтар" зараз дуже впевнено виглядає. Гра з "Динамо", можна сказати, буде чемпіонською" Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Роман Яремчук Руслан Костышин: «Если «Динамо» обыграет «Шахтер», то в психологическом плане для обоих соперников все может поменяться» "Динамо" потрапило до топ-10 найунікальніших клубів світу: яким досягненням можуть похизуватися кияни Колонка Александра Липенко. Футбольный динамовский май 2 мая. Сегодня родились... Сидорчуку — 33
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%