Сообщение #2504380 Просмотреть на стене →

German state elections: voters turn to the right in rebuke to Scholz’s coalition
Worries about the economy and migration pushed up share for far-right AfD in Hesse and Bavaria, while coalition parties did worse
https://www.theguardian.com/world/2023/oct/08/conservatives-hold-ground-in-german-state-elections-in-setback-for-scholz
Так,в нас місцеві Вибори,а ви Шольц та Шольц :(

Нестабільна лівоцентристська коаліція канцлера Німеччини Олафа Шольца отримала різку критику з боку виборців у ключових землях Баварії та Гессена, оскільки економічні проблеми та побоювання імміграції підштовхнули опозиційних консерваторів та ультраправих.
На виборах у неділю ультраправа партія «Альтернатива для Німеччини » (AfD) вирвалася зі своїх постіндустріальних східних фортець і здобула найкращий результат у західній країні. Опитування показали, що вона має намір стати другою за величиною партією в Гессені, де знаходиться фінансова столиця Франкфурт.
Усі три партії у федеральній коаліції Шольца – його Соціал-демократи, Зелені та пробізнес-партія Вільних демократів (FDP) – досягли гірших результатів, ніж п’ять років тому, у землях, на які разом припадає приблизно чверть населення Німеччини.

#бундес #історія #світовіЗМІ #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування
"Здавалося, що FDP навіть не зможе досягти 5%-го порогу для проходження до парламенту в обох палатах
Аналітики кажуть, що це ще більше посилить напругу в коаліції, яка намагається знайти спільну мову, і Шольца звинувачують у нездатності продемонструвати лідерство, необхідне для наведення порядку та вирішення криз від війни в Україні до зеленого переходу.
«У разі потреби ВДП має бути готова вийти [з коаліції]», — цитує німецьке ЗМІ The Pioneer Томаса Кеммеріха, голову ВДП у східній землі Тюрінгія, яка має провести власні вибори наступного року. . Це не може бути табу».
Йенс Шпан, старший законодавець від консервативної Християнських демократів (ХДС), сказав, що рідко коли уряд зазнавав такого масштабного удару. «І рідко коли це було настільки чітко: будь то міграція, економіка чи кліматична політика, люди хочуть іншої політики».
У Гессені, за прогнозами, ХДС отримає 34,5% голосів до законодавчих зборів землі, що, ймовірно, дозволить їм керувати ще на один термін.
15,1% СДПН – на 4,7% менше, ніж у 2018 році – стало особистим ударом для міністра внутрішніх справ Ненсі Фейзер, чия кампанія очолила державу була переслідувана критикою щодо її боротьби зі сплеском нелегальної імміграції.
Нездатність FDP досягти 5%-го порогу, необхідного для того, щоб залишитися в парламенті землі в Гессені, додала до ширшого зсуву вправо.,,"
Тим часом сестринська партія ХДС, Християнсько-соціальний союз (ХСС), який керує Баварією з 1957 року, за прогнозами, отримає 36,4% голосів у цій землі – це найгірший результат з 1950 року, хоча лише на частку нижче, ніж у 2018 році.

Очікується, що ХСС продовжить свою коаліцію з популістською партією «Вільні виборці» з 15,3%. Вони та AfD були єдиними партіями, які перемогли на виборах у Баварії.
AfD набрала 18,4% у Гессені та 16% у Баварії порівняно з 13,1% та 11,6% відповідно у 2018 році, підтверджуючи політичну перевагу партії, створеної лише 10 років тому.

Націоналістична, антимігрантська AfD посідає друге місце в опитуваннях по всій країні, піднявшись з п’ятого на виборах 2021 року, що може ускладнити Німеччині формування стабільної більшості, оскільки інші партії відмовляються з нею працювати.",(с)
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%