Сообщение #2502218 Просмотреть на стене →

#VIVAVIVAУКРАЇНА #світовіЗМІ #історія #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування #бундес #раша
https://www.dw.com/uk/andrij-melnik-ukraina-mae-buti-bils-aktivnou-na-globalnomu-pivdni/a-66957863
Мельник: Україна має бути активнішою на Глобальному Півдні
Експосол України у ФРН Андрій Мельник віднедавна очолює дипломатичну місію у Бразилії. Чи критикуватиме він бразильську владу так само, як і німецьку? Інтерв'ю DW
Андрій Мельник
https://www.dw.com/uk/andrij-melnik/t-19112127
сім років працював послом України в Німеччині. Він активно закликав німців підтримувати Україну й запам'ятався різкими висловлюваннями на адресу німецьких політиків. З червня 2023 року Андрій Мельник очолює дипломатичну місію у скептично налаштованій до України Бразилії, яка, наприклад, не раз відмовляла Києву у поставках зброї.
https://www.dw.com/uk/zelenskij-poslav-melnika-v-braziliu-do-luli/a-65977652
Чи критикуватиме дипломат бразильських політиків так само, як німецьких? Як і чим Бразилія може допомогти Україні? І чи арештують володимира Путіна, якщо він приїде в Ріо-де-Жанейро на саміт G20?

"https://p.dw.com/p/4WwnX

Андрій Мельник сім років працював послом України в Німеччині. Він активно закликав німців підтримувати Україну й запам'ятався різкими висловлюваннями на адресу німецьких політиків. З червня 2023 року Андрій Мельник очолює дипломатичну місію у скептично налаштованій до України Бразилії, яка, наприклад, не раз відмовляла Києву у поставках зброї.

Чи критикуватиме дипломат бразильських політиків так само, як німецьких? Як і чим Бразилія може допомогти Україні? І чи арештують Володимира Путіна, якщо він приїде в Ріо-де-Жанейро на саміт G20?

DW: У Німеччині, де ви були послом України з 2015 по 2022 роки, ви здобули репутацію людини, яка відверто і відкрито критикує місцевих політиків, зокрема й керівництво уряду. Чи маєте ви намір зайняти таку ж позицію тут, у Бразилії?

Андрій Мельник: Чесно кажучи, я ще не знаю, який шлях обрати. Але "скопіювати і вставити" не вдасться, оскільки кожна ситуація унікальна. Для мене було великою честю працювати в Німеччині багато років. Я мав нагоду працювати там сім років до повномасштабного російського вторгнення.

Причина, чому я був таким відвертим, коли почалася війна… Це не була вистава. Це був щирий крик моєї душі. Я не міг зрозуміти і осягнути, чому Німеччина, яка була так залучена в мінські переговори і знала всі ризики, мала позицію щодо України, яка полягала в тому, щоб не давати нам зброї до початку цієї війни. Моє особисте переконання полягає в тому, що це б запобігло нинішньому широкомасштабному російському вторгненню, яке почалося в лютому 2022 року.

Я був змушений бути таким відвертим і критичним, тому що Німеччина була частиною цієї великої гри і мала політичну, геополітичну та економічну вагу. Вона могла зіграти іншу роль у стримуванні агресивної Росії або навіть запобігти війні. Принаймні на цьому етапі. Цього не сталося.

У Бразилії в нас інше завдання. Понад 130 років ми маємо величезну україномовну спільноту, переважно в Парані. Сподіваюся відвідати цей штат найближчим часом. Понад 600 тисяч громадян Бразилії мають українське походження. Це те, що нас об'єднує. Я не думаю, що Україна наразі багато значить для більшості людей тут. Тому мій метод буде простим - просто розповідати про війну, розповідати, що відбувається, показувати потреби. Є багато питань, які для нас є надзвичайно важливими, тому що на окупованих територіях на півдні та сході України росіяни викрадають українських дітей і насильно вивозять їх до Росії, перевиховують. Це відбувається і в той час, поки ми з вами говоримо, у 21-му столітті. Це чистісіньке варварство"(с)
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%