Сообщение #2488457 Просмотреть на стене →

#Америкасьогодні #історія #світовіЗМІ #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування
Biden admin takes step advancing deal to free Americans held in Iran by issuing waiver for transfer of restricted Iranian funds to Qatar
https://edition.cnn.com/2023/09/11/politics/us-waiver-iran-funds/index.html
Адміністратор Байдена вживає заходів для просування угоди щодо звільнення американців, утримуваних в Ірані, шляхом відмови від переказу обмежених іранських коштів до Катару

Наявність американських заручників в Ірані впливають суттєво на зовнішню політику США На що підуть ті мільярди доларів Ірану (навіть,якщо на гуманітарку -то це не заважає й далі взаємодіяти з рашкою проти України :( Катар теж дружить з путлером та рашкою Це ще той "контролер" :(
Адміністратор Байдена вживає заходів для просування угоди щодо звільнення американців, утримуваних в Ірані, шляхом відмови від переказу обмежених іранських коштів до Катару
Дженніфер Ганслер , CNN
Оновлено о 20:53 за EDT, понеділок, 11 вересня 2023 р
П'ятеро американців перебувають під домашнім арештом в Ірані
02:51 - Джерело: CNN
CNN

Адміністрація Байдена видала відмову, щоб дозволити банкам переказувати обмежені іранські кошти в розмірі 6 мільярдів доларів до Катару, не побоюючись санкцій – ключовий крок в угоді щодо звільнення п’ятьох американців , яких Державний департамент США визнав неправомірно затриманими в Ірані.
Процес повернення американців додому почав просуватися в середині серпня після звільнення чотирьох американців під домашній арешт. Оприлюднення відмови, про яку адміністрація повідомила Конгрес у понеділок, є найяскравішим свідченням того, що процес може досягти кінцевої стадії.
У повідомленні Конгресу, копію якого отримала CNN, держсекретар Ентоні Блінкен підтвердив, що США зобов’язалися дозволити переказ 6 мільярдів доларів, які зберігаються на закритих рахунках Південної Кореї, на закриті рахунки в Катарі для використання в гуманітарних цілях. товарів. Катар контролюватиме виплату цих коштів.
«Передача вимагає залучення фінансових установ з Німеччини, Ірландії, Катару, РК і Швейцарії», — написав він. Відмова, яку Блінкен схвалив у п’ятницю, дозволить цим установам переказувати гроші на рахунки в Катарі, не турбуючись про застосування санкцій США. Про відмову вперше повідомило Associated Press.
Блінкен також підтвердив компонент обміну полоненими в угоді, зазначивши, що США «зобов’язалися звільнити п’ятьох громадян Ірану, які зараз утримуються в Сполучених Штатах».
У заяві для CNN представник Держдепартаменту назвав відмову «не новою», а радше «технічним схваленням для передачі, про який вже було оголошено».
«Як ми вже говорили раніше, США погодилися дозволити переказ коштів з Південної Кореї на закриті рахунки у фінансових установах Катару та звільнити п’ятьох громадян Ірану, які зараз утримуються в Сполучених Штатах, щоб сприяти звільненню п’ятьох громадян США. затриманий в Ірані», – сказав речник, додавши, що підписання угоди означало «важливий крок у забезпеченні звільнення цих п’яти громадян США».

"Представник Держдепартаменту зазначив, що відмова «дозволяє переказувати кошти з одного місця в інше, але не змінює того факту, що вони можуть використовуватися лише для фінансування закупівель гуманітарних товарів Іраном».
«Як ми вже говорили, жодні гроші не надходять безпосередньо до Ірану, і кошти платників податків не використовуються. Кошти, які зберігаються в Південній Кореї, є коштами Ірану», – підкреслили вони. «Ці кошти будуть переведені на обмежені рахунки в Катарі, і Сполучені Штати контролюватимуть, як і коли ці кошти використовуються».
«Це давня політика США полягає в тому, щоб гарантувати, що наші санкції не перешкоджають надходженню продовольства, ліків та інших гуманітарних товарів і послуг до звичайних людей, якими б неугодними були їхні уряди», — продовжив речник, зазначивши, що США «не скасували жодних наших санкцій проти Ірану, і Іран не отримує жодних послаблень санкцій. «
У той час, коли американців перевели під домашній арешт, джерело, знайоме з переговорами, описало цей розвиток як «обнадійливий крок», зазначивши, що існує «дорожня карта, яка в основному погоджена». Однак вони сказали, що «тут є ряд речей, які ще потрібно опрацювати» в рамках майбутньої угоди.
«Існує якийсь покроковий процес, який буде розгортатися. Тому перший крок – це витягти наших людей із в’язниці», – повідомило джерело.
«Тоді будуть укладені домовленості, ми погодилися зробити деякі речі, Іран погодився зробити деякі речі, які зрештою призведуть до повернення американців додому», – сказали вони.
"Пройде кілька тижнів", перш ніж п'ятеро американців зможуть повернутися в США, повідомило тоді джерело, зазначивши вересень.
Потенційний прорив стався після більш ніж року непрямих переговорів між Вашингтоном і Тегераном"(с)
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%