Сообщение #2462967 Просмотреть на стене →

2scorpions-7800 (14.08 в 18:59) № 2462946
-----------------------------------------
Японія та США спільно розроблять гіперзвуковий ракетний перехоплювач

#історія #Міжнароднеправопринципитазастосування #світовіЗМІ #Америкасьогодні
https://english.kyodonews
Японія та Сполучені Штати спільно розроблять новий тип ракети для перехоплення гіперзвукових снарядів, які розробляють такі країни, як Північна Корея, Китай і Росія, повідомили урядові джерела в понеділок.
Згідно з джерелами, очікується, що прем’єр-міністр Фуміо Кісіда та президент США Джо Байден погодять план під час двосторонніх переговорів у Кемп-Девіді поблизу Вашингтона в п’ятницю.
Це буде друга спільна розробка двома країнами ракети-перехоплювача після Standard Missile-3 Block 2A, наступника SM-3 Block 1A, розробленого виключно Сполученими Штатами.
Японія та Сполучені Штати прагнуть посилити можливості стримування свого альянсу у відповідь на неодноразові випробування балістичних ракет Пхеньяном і швидкий розвиток його ракетних технологій, а також на активізацію військової діяльності Пекіна в Індійсько-Тихоокеанському регіоні, включаючи спільні навчання з Москвою.
Гіперзвукові ракети, які рухаються з максимальною швидкістю понад 5 Махів, що в п’ять разів перевищує швидкість звуку, важко збити та відстежити за допомогою радарів.
Нові ракети будуть призначені для збивання гіперзвукових снарядів перед їх приземленням. За словами джерел, деякі типи гіперзвукових ракет здатні літати по нерегулярних траєкторіях безпосередньо перед приземленням, щоб відбити перехоплювачі.
Спочатку Японія планувала подолати загрозу гіперзвукової зброї шляхом удосконалення керованих ракет типу «земля-повітря» середньої дальності Type-03, які в основному націлені на літаки, що наближаються, і використання стандарту Морських сил самооборони. Перехоплювачі ракет-6.
Але оскільки ці перехоплювачі SDF призначені для ураження ворожої зброї на етапі посадки, Японія повинна отримати можливість збивати їх під час планування, згідно з джерелами.
Сполучені Штати вже почали розробку міноносців-перехоплювачів Aegis для ураження гіперзвукової зброї на плануючому етапі, і це може бути пов’язано з передбачуваним двостороннім проектом, повідомили джерела.
На зустрічі в Токіо в червні міністр оборони Ясуказу Хамада і його колега з США Ллойд Остін пообіцяли поглибити співпрацю щодо спільної розробки перехоплювача для використання проти гіперзвукових технологій.
У п’ятницю Кішіда і Байден також мають намір провести тристоронній саміт із президентом Південної Кореї Юн Сук Йолем у Кемп-Девіді.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%