Сообщение #2461913 Просмотреть на стене →


#історія #Америкасьогодні #VIVAVIVAУКРАЇНА #Міжнароднеправопринципитазастосування #світовіЗМІ #раша
Китай, безперечно найважливіший союзник і торговий партнер Росії, є єдиною країною, яка може мати важелі впливу, щоб змусити Володимира Путіна переосмислити свою руйнівну війну в Україні. Поки що президент Сі Цзіньпін відмовлявся використовувати це повноваження; здебільшого він робив зовсім протилежне, викриваючи при цьому лицемірство Пекіна.
У лютому пункт № 1 китайської заяви про принципи
https://www.fmprc.gov.cn/mfa_eng/zxxx_662805/202302/t20230224_11030713.html
З 12
частин , яка нібито була спрямована на сприяння врегулюванню війни, охопила основний принцип Статуту Організації Об’єднаних Націй про те, що суверенітет і територіальна цілісність усіх країн «повинні ефективно підтримуватися». » Проте замість того, щоб засуджувати необґрунтовану війну Москви за територіальне захоплення, пан Сі проголосив «безмежне» партнерство з Росією напередодні війни та сприяв агресії Кремля, надаючи йому критичну дипломатичну, комерційну та військову підтримку з того часу.
яка нібито була спрямована на сприяння врегулюванню війни, охопила основний принцип Статуту Організації Об’єднаних Націй про те, що суверенітет і територіальна цілісність усіх країн «повинні ефективно підтримуватися». » Проте замість того, щоб засуджувати необґрунтовану війну Москви за територіальне захоплення, пан Сі проголосив
https://www.washingtonpost.com/world/2022/02/04/russia-china-xi-putin-summit-statement-beijing/?itid=lk_inline_manual_4
«безмежне» партнерство з Росією напередодні війни та сприяв агресії Кремля, надаючи йому критичну дипломатичну, комерційну та військову підтримку з того часу.

У березні він здійснив триденний державний візит до пана Путіна — останню з кількох десятків зустрічей між ними з моменту приходу пана Сі до влади десять років тому. Лише у квітні цього року, через 14 місяців після повномасштабного вторгнення Росії, він нарешті зателефонував президенту України Володимиру Зеленському.
Тож минулих вихідних варто відзначити, що Китай був серед понад 40 країн, які відвідали конференцію високого рівня, скликану за наполяганням пана Зеленського, щоб обговорити позицію України щодо припинення війни. Зустріч, у якій не брала участь Росія, була організована Саудівською Аравією в її портовому місті Джидда. Це був шанс для України донести свої аргументи до вищих посадових осіб національної безпеки великих держав, які або трималися під час війни, або схилялися до Москви, часто через свою залежність від російських поставок енергоносіїв чи зброї. Окрім європейських союзників України, серед учасників були Бразилія, Індія, Південна Африка, Індонезія, Єгипет, Мексика та Туреччина. Сполучені Штати представляв радник з національної безпеки Джейк Салліван.
Дводенна конференція не принесла офіційної заяви; також неясно, чи український представник Андрій Єрмак, старший помічник пана Зеленського, зміг зустрітися віч-на-віч зі своїм китайським колегою. Тим не менш, офіційні особи, які були присутні, заявили, що Китай готовий взяти участь у наступній сесії в найближчі місяці, яка стане третьою в цьому році, включаючи ту, що відбулася цього літа в Копенгагені.

Політика Китаю непрозора, але його пріоритети у війні в Україні чіткі, а також суперечливі. Її стратегічний альянс із Росією базується головним чином на переконанні, що вплив Москви є корисним як противага тому, що вона вважає гегемонією США. Проте китайські лідери також налаштовані не розглядати їх як тих, хто заохочує агресію Москви, пам’ятаючи, що вона грає особливо погано в Європі, ключовому торговому партнері
Проблема з позицією Пекіна полягає в тому, що його дії говорять голосніше, ніж його слова. Спільні навчання китайських і російських сил тривають, включаючи майже дюжину військових кораблів з двох країн , які минулого тижня підпливли до Алеутських островів Аляски, що спонукало офіційних осіб США розгорнути чотири есмінці ВМС, а також військову авіацію для спостереження за їхніми переміщеннями. Китай підтримує анемію російської економіки часів війни, різко збільшивши імпорт російської нафти. І значна кількість бронежилетів, шоломів, безпілотників і приладів нічного бачення від китайських компаній потрапили до російських військ протягом останніх місяців, незважаючи на офіційні заперечення Пекіна, що він надає Москві військову допомогу.

https://www.washingtonpost.com/opinions/2023/08/08/china-ukraine-russia-xi-putin/
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%