Сообщение #2435596 Просмотреть на стене →

Польські ЗМІ пишуть, що між Польщею та Україною тривають переговори про купівлю наявного у Війська Польського дивізіону протикорабельних ракет NSM (Naval Strike Missile) з дальністю до 250 км.

Так працює вісь Лондон – Варшава – країни Балтії: після передачі Україні "Storm Shadow" заговорили про NSM. Вони є на озброєнні у флоту Британії, ними планували оснастити ракетні катери, які Сполучене Королівство будує для України. Вони також розгорнуті в Румунії, їх докуповує Польща.

Разом з уже робочими інтегрованими системами – РЛС, дронами, машинами РЕБ – виглядають дуже непогано.

Як працює цей союз, ми бачимо вже – Литва придбала дві пускові установки ЗРК NASAMS, які передасть Україні. Така сама схема, можливо, буде і з NSM.

Варшава розгортала NSM під час кількох навчань, наприклад, у Чорноморському регіоні в Румунії (Sea Shield 21) чи на Балтиці – ракета показала себе чудово.

Система наведення INS/GPS, також є можливість завантажити в ракету карту місцевості з перепадами висот по всьому прокладеному маршруту (TERCOM).

На кінцевому етапі вмикається інфрачервона головка самонаведення – прошивка ракети має базу цілей, що дозволяє відрізнити сигнатури торгових суден від фрегата або десантного корабля.

При цьому рекламні проспекти норвежців стверджують, що можна навіть вибирати, наприклад, вразити рубку, машинне відділення чи вертоліт на кормі, щоб спричинити пожежу.

Варшава має 48 NSM у залпі – кожна має режим максимального зниження над водою, де рівень хвиль контролюють лазерні альтиметри. Такий собі непомітний до останнього кинджал у рукаві.

Малопомітна стелс-ракета відсіює, припустімо, тральщики й атакує головний есмінець. Вмикається Precise Time-On-Target, два вироби одночасно набирають висоту, роблять маневр з перевантаженням, щоб уникнути зенітного вогню, і заходять на атаку.

Приходи в башту, де вибухає боєкомплект, і в рубку, де гине чергова вахта – корабель випадає з місії і починає боротися за виживання.

Нові ракети отримали, крім збільшеного радіусу до 250 км, оновлення бібліотеки для наземних цілей.

І якщо за рахунок GPS можна вдарити по складах з паливом, штабах, то тепер уже реально відшукати, наприклад, радар чи "Іскандер" на позиції. Цілі, яким вистачить 120 кг голови, існують. Розумієте, так? Довга рука не тільки для кораблів.

Сумісність у регіоні – запчастини, ракети і недоторканний запас декількох дружніх країн. Коли це все є в Польщі, Литви, Румунії, України, то можна оперувати в трикутнику силами і засобами, швидко замінити радар, що вийшов з ладу, насипати союзникам засобів доставки зі зберігання.

На заводі в Зельонці вже працює сервісний центр – вони можуть обслуговувати, ремонтувати і навіть випробовувати ракети. Переспоряджати їх, проводити MLU (Mid-Life Update, модернізацію середнього віку) – це важливо для життєвого циклу, ніхто не випускає ракети, як гарячі пиріжки, їх потрібно буде зберігати й обслуговувати.

Чекаємо на результати переговорів і офіційні заяви.

Данильченко
 
+4
Последние новости
Андрей Воробей: «В матче «Шахтер» — «Динамо» фаворита нет» УАФ: "У перші тижні роботи команда служби протиправної поведінки превентивно запобігла впливу на результат матчу "Минай" – "Динамо" ВИДЕО: Как Алиев на всю Оболонскую набережную праздновал выход «Реала» в финал ЛЧ Вячеслав Грозный: «Скажите Луческу, что он не будет в 78 лет тренировать — он посмеется, и все» Александр Гладкий: «Переход в «Динамо» — это больная тема. Я хотел кому-то что-то доказать» "Динамо": "Як і у часи Другої світової війни, зараз доля свободи вирішується на полі бою. Україна бореться із тиранією з боку російського агресора і має її побороти" Збірна України і Євро-2024: в Бельгії відверто відповіли, чи зможуть підопічні Реброва обіграти команду Тедеско Юрий Гура: «Инфраструктура у «Шерифа» просто космос, как у «Динамо» или «Шахтера». Я аж обалдел» Известный экс-полузащитник «Динамо» объявил о завершении карьеры Єгор НАЗАРИНА: "Наскільки непросто буде грати проти "Динамо"? А ви думаєте, їм із нами буде легко?"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%