Сообщение #2435226 Просмотреть на стене →

Cy
Війна за ініціативу в перші тижні наступу – саме так виглядає та робота, котрої не видно настільки, як зайняті насадження та відбиті села з кістяками пічних труб.

Десь 4–5 вибитих артилерійських бригад супротивника за місяць по всьому фронту які подає Генштаб.

Епізодів десятки: Д-30 біля Малої Кардашинки, "Землеробство" (російська інженерна система дистанційного мінування. – LB.ua) в Таврії, батарея в Ожерельному, "Гради" в Старомлинівці і за Ясинуватою, у смузі біля Бахмута регулярні полювання на “Тюльпани”.

Як загалом це працює?

Супротивник знімав зі зберігання величезну кількість радянського заліза, його буксирують: Д-30, Д-20, і пішла вже навіть рання екзотика.

Це не САУ – змінювати позиції важко і довго, у відповідь прилітає. Осколки вражають неброньовані гармати, виводять їх з ладу.

У смузі свого інтересу на літню кампанію ми накопичили боєприпаси, збільшили ліміти, є запас високоточного, завезли додаткові контрбатарейні РЛС.

Зайшло кілька "іменних груп" дроноводів – не тільки "Птахи Мадяра", є а й різні "Терри", "Шершні" та "Люфтваффе".

Зі зв'язками з блогерами, з волонтерськими фондами, з досвідченими екіпажами з великим нальотом і гарною технікою.

Отримали дрони під наступ ТрО і допоміжні частини – не рідкість, коли над бригадною смугою відповідальності літають птахи двох десятків “організмів”.

Вони працюють не лише над заявками своїх підрозділів, а й вільно полюють – наводять і коригують арту, скидають, б'ють FPV у тактичному тилу.

Знайти буксировану гаубицю і забити її, поки не витягнуть з позиції, простіше за САУ.

Нам передали чимало ракет М-30А1 з елементами ураження з вольфраму карбіду, щоб ефективно використовувати високоточну зброю для контрбатарейної боротьби.

Бо найкращий мисливець за батареями – реактивна батарея старшого начальника.

Коли зійшла велика вода, активність почалася на лівому березі – малі групи на катерах розхитують лінію, організовують оборонний периметр на дачах і в насадженнях, постачаються швидкісними човнами.

Черговим батареям РФ доводиться оживати та виконувати запити своїх підрозділів. Може, вони й не хочуть потрапляти на засічки спеціальних РЛС і в поле уваги дроноводів, але доводиться.

Ми за річкою, берег для нас де-факто стерильний – реально комфортно розміщувати арту, ППО, не боячись малих груп супротивника, диверсантів, підпілля.

Вони не впевнені в чистоті свого берега – кілометри розмитих водою херсонських дач, насаджень, плавнів і стариць приховують сюрпризи.

Звісно, звідти з рук злітають малі дрони: проводять рекогносцировку, наводять арту.

Завдання битви патрулів – відтиснути лінію “очей” і секретів супротивника ближче до основної лінії оборони, сколупнути в сірій зоні бліндажі для відпочинку змін та позиції великокаліберного піхотного.

Щоб завдавати ударів уже по основній лінії – вражати техніку, водовози (кретини на свою голову затопили колодязі трупами тварин і машинним мастилом), постачання, керування ротами.

Дрони із сіряка летять трохи далі; відтиснуті патрулі противника заважають їм трохи менше; не сидить під кущем розрахунок з рушницею РЕБ; відсунуто ще далі великі машини перешкод.

Втрати артилерії і ударних гвинтокрилів – маркер, який показує, наскільки супротивник напружується, намагаючись утримати лінію.

Ворог ремонтує мости через Сиваш. На тому, де перебило повздовжну балку, замінюють її кранами. Поки що міст вийшов з чату. Разом з декілька складами оперативної ланки.

Війна за ініціативу триває, ворог зазнає в ній важких втрат. У росіян наростає дефіцит снарядів, а в перспективі – розрахунків до знятої зі зберігання ствольної артилерії.

Найближчими днями будуть гарні новини на землі.

Вони вже є - наш плацдарм на лівому березі Дніпра стабільний.

А от плацдарм россіян за каналом Сіверський Донець — Донбас знищено, тепер фронт починається перед його вигином біля Кліщіївки, ворога відкинуто до Курдюмівки.

28-ма вийшла до каналу навпроти селища.

На времівському виступі закінчився ворожий гарнізон у Рівнополі, ми підходимо до Приютного.


https://lb.ua/society/2023/06/28/562572_viyna_initsiativu_.html
 
+11
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%