Сообщение #2403136 Просмотреть на стене →

Здається, це Ар'єва канал.

🔒 Зрадника, який допоміг росіянам захопити ЧАЕС, судять у Сербії.

⚖️ Російського агента Наумова, призначеного Зеленським заступником голови СБУ за поданням Баканова, почали судити в сербському місті Ніш.

💰 7 серпня 2022 року Наумова затримали на кордоні з Сербією з торбою грошей – 608 тис євро і 125 тис доларів + коштовне каміння. Суд у місті Ніш стосується саме відмивання коштів, за це місцевим правосуддям передбачено до 12 років за ґратами. Колишній посадовець твердить – гроші і цінності він позичив під відкриття нового телеканалу напередодні вторгнення, а потім передумав і вирішив купити будинок у Туреччині.

⛓️ Так собі байка. Журналістські розслідування довели: цілком цивільна особа, і водночас - указом президента Зеленського від 2020 бригадний генерал Наумов отримував кошти з різних мутних джерел.

💵 Лише незаконної зарплатні з 2019 по 2021 рік Наумову «накапало» на 3,2 млн грн. Як? Наумов заявив, що його призвали на службу у військовий підрозділ СБУ, і зберіг свою посаду директора держпідприємства в Чорнобильській зоні. Хоча пішов в СБУ цілком добровільно, за поданням своїх російських кураторів. Як це сталося – давайте згадаємо.

📱📲 У квітні СБУ оприлюднило сенсаційні матеріали - перехоплення розмов колишнього очільника ГУ СБУ в АР Крим Олега Кулініча (агент ФСБ «Котигорошко») та його куратора – ексзаступника секретаря РНБО Володимира Сівковича. Одним із головних завдань тандему було розбалансувати роботу СБУ та інших органів влади, щоб підірвати обороноздатність держави.

💻У травні 2019-го, за завданням спецслужб росії, Олег Кулініч увійшов до найближчого кола керівництва СБУ, а вже у жовтні 2020 року – очолює ГУ СБУ в АР Крим, що розташовувалося в Херсоні. Мав доступ до усієї таємної інформації, що циркулювала в спецслужбі. Серед іншого у розмовах йдеться про Івана Баканова – тодішнього голову СБУ та про Наумова (агент «Охотнік»), якого планували поставити його першим заступником. Сказали – зробили. Відтоді кар'єра Наумова була тісно пов'язана з Бакановим.

👥Як з’ясували журналісти, Наумов вважався "гаманцем Баканова". В той час російський агент «Охотнік» безперешкодно міг сприяти призначенню на посади керівництва силовиків прикордонних областей добре підготованих і завербованих кадрів, про що йшлося в розмові між Сівковичем і Кулінічем.

📩 Враховуючи високий ранг Наумова в СБУ та тісні зв’язки з ЧАЕС (не забуваємо про його посаду директора "Центру організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження") – цілком імовірно, що він передав росії масу секретних документів, що стосувалися як безпосередньо безпеки ЧАЕС, так і стратегічно важливої для захисту України інформації.

💰💰💰 23 лютого 2022 року агент ФСБ Наумов залишив територію України з великою сумою коштів. Після втечі кілька місяців жив у Німеччині, а потім подався до Сербії. Що цікаво – у міжнародний розшук його досі не оголосили. Чому? Були навіть спроби повідомити ГПУ про місце перебування втікача – однак тодішня генпрокурорка Ірина Венедіктова проігнорувала цю інформацію. Не на часі?

☎️ Нині питання з екстрадицією Наумова в Україну рухається вкрай повільно. Почасти через проросійську позицію Сербії. Там цю справу курує міністр внутрішніх справ. У серпні минулого року він був у Москві на зустрічі з ексголовою ФСБ Миколою Патрушевим. Зокрема – спілкувалися і щодо справи «агента Охотніка».

🔴 Та більшою мірою екстрадиція Наумова небажана владі через те, що при цій владі і досі залишається немало тих, хто належав до одного «офісу ФСБ» зі зрадником. І саме вони роздають завдання, кого саджати за ґрати, як от розвідника Романа Червінського – а кого випускати за кордон з листом від ГУР, як це сталося з близьким до офісу президента хабарником Трубіциним.

@zakrytazona
 
Последние новости
"Мені сподобалося, як він перетворив "Динамо" після Луческу". Легенда киян високо відзначив роботу Шовковського Забив 15 голів. Колишній нападник "Динамо" потрапив до резервної команди сезону чемпіонату Кіпру Игорь Цыганик: «В матче «Динамо» — «Кривбасс» ожидаю довольно интересную игру с голами» Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%