Сообщение #2401554 Просмотреть на стене →

https://www.radiosvoboda.org/a/rozpad-rosiyi-diyi-zakhodu-podolannya-zahroz/32453190.html
«Процес розпаду Росії уже розпочався»: чому Заходу не треба боятися цього

#історія #світовіЗМІ #Міжнароднеправопринципитазастосування #раша
Ще на початку цього року професор політології Університету Рутгерса в Нью-Йорку Олександр Мотиль у статті для Foreign Policy зауважив, що серед західних політиків, аналітиків та журналістів майже відсутні будь-які дискусії щодо перспектив колапсу та розпаду Росії, назвавши це «небезпечним браком уяви». Адже незалежно від того, буде це добре чи погано для Заходу, до цього треба бути готовим.

Він вважає, що якщо розпад Росії піде шляхом руйнації Радянського Союзу, Російської та інших імперій, це матиме мало спільного з волею російської еліти чи політикою Заходу, оскільки будуть задіяні більш значні структурні сили.

«Ми можемо лише спостерігати за розгортанням драми ймовірного розпаду Росії. Ані політика Заходу, ні сам Путін не можуть вплинути на те, щоб зупинити його. Передусім через те, що Росія вже переживає глибоко вкорінені інституційні кризи, значно посилені людиною, яка зробила Росію крихкою та нестабільною і породила ймовірну іскру, яка призведе до її загибелі. Це не означає, що Захід повинен просто сидіти склавши руки, поки Росія деградує. Необхідно підготуватися до можливого розпаду», – наголосив професор Мотиль.

https://foreignpolicy.com/2023/01/07/russia-ukraine-putin-collapse-disintegration-civil-war-empire/
#світовіЗМІ
It’s High Time to Prepare for Russia’s Collapse
Not planning for the possibility of disintegration betrays a dangerous lack of imagination.
 
Последние новости
Лідер другої ліги підписав вихованця "Шахтаря" та "Динамо" Дмитрий Михайленко: «Михавко выделяется своей мощью. Пономаренко? Думаю, Шовковский даст ему шанс» "Він в будь який момент може підставити": Олексiй Михайличенко розповів, чому Родрігеса вигнали з "Динамо" Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Ментально Пономаренко готовий грати в основі "Динамо". Шовковський розуміє його потенціал і дасть йому шанс" Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Крістіан Шевченко швидкий, вибуховий навіть часом. Індивідуальна майстерність в нього також присутня" Сергей Серебренников: «Ребров на данный момент лучший тренер Украины» "Динамо" - в топ-10 світового рейтингу за підписанням молодих гравців в останні 5 сезонів Джерело: "Х'юстон Динамо" запропонував $3 млн за форварда "Шахтаря" Бомбардири збірної України: Яремчук упритул наблизився до Реброва Мирон МАРКЕВИЧ: "Яремчук — більш різноплановий нападник, ніж Довбик"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%