Сообщение #2400753 Просмотреть на стене →

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-06-08/uk-eyes-war-risk-insurance-scheme-for-ukraine-s-reconstruction
UK Eyes War-Risk Insurance Scheme for Ukraine’s Reconstruction

#історія #світовіЗМІ #Черкаси #VIVAVIVAУКРАЇНА #Міжнароднеправопринципитазастосування
Великобританія розглядає схему страхування від воєнних ризиків для відновлення України
Марк ЧемпіонMarc Champion +Слідкувати+Follow
8 червня 2023 р., 08:00 GMT+3
Великобританія розробляє схему страхування від воєнних ризиків, яка, як вона сподівається, переконає інвестиційні компанії, а також технологічні, енергетичні та оборонні фірми підтримати відновлення України мільярдною допомогою, повідомили люди, знайомі з планами.

Британія проводить 21-22 червня в Лондоні конференцію з відновлення України, яка має на меті заручитися підтримкою світових лідерів і керівників щодо пропозицій щодо фінансування відновлення країни після війни. Обговорення між союзниками Великої Британії та України напередодні зустрічі були зосереджені на тому, як заохотити інвестиції, змусивши уряди взяти на себе витрати на страхування воєнних ризиків, кажуть люди.

Російське вторгнення протягом 16-го місяця зруйнувало інфраструктуру України, задушило експортну економіку країни та вбило чи вимушило мільйони людей. Цього тижня прорив дамби викликав катастрофічну повінь саме тоді, коли влада в Києві перейшла до контрнаступу, щоб повернути територіальні здобутки Росії.

Небезпека воєнних збитків, а також довгострокова політична та економічна нестабільність призвели до того, що витрати на страхування інвестицій в Україні стрімко зросли, часто знижуючи ціни як для інвесторів, так і для приватних страховиків. Президент України Володимир Зеленський закликав союзників розробити механізм гарантування інвестицій.

Світовий банк оцінив, що вартість реконструкції для України становитиме приблизно 411 мільярдів доларів, причому 14 мільярдів доларів знадобляться для критичних витрат у 2023 році. Ця цифра може зрости після інтенсивних боїв і прориву дамби цього тижня.

Докладніше: Прорив дамби вночі спричинив наступ на Україну

Великобританія хоче продемонструвати прогрес у схемі страхування цього місяця, повідомили знайомі люди. Хоча уряди, ймовірно, пообіцяють нове пряме фінансування для України, приватні інвестиції, гарантовані урядами, були б дешевшим способом залучення додаткових коштів.

Також ведуться спроби лобіювати країни, які не мають прямих стосунків з Україною, щоб допомогти у відбудові. За словами людей, Великобританія намагається переконати Саудівську Аравію та Туреччину взяти участь у конференції, вважаючи, що це означатиме дипломатичну перемогу та надішле сигнал Москві.


Саудівська Аравія не приєдналася до Заходу у введенні санкцій проти Росії, хоча Зеленський був присутній на арабському саміті в країні в травні, коли кронпринц Мохаммед бін Салман намагається зробити країну великою дипломатичною державою. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган намагався бути посередником для миру в Україні, хоча також залишався осторонь санкцій.

Інший знайомий сказав, що Японія прагне відігравати значну роль як у фінансуванні, так і в технічному досвіді після власних природних катаклізмів, особливо з огляду на відсутність у неї військових пожертвувань.

Однак домогтися конкретних зобов’язань або фінансових зобов’язань щодо конференції було нелегко, оскільки офіційні особи доклали зусиль, щоб переконати інші уряди та приватні компанії взяти участь, додали знайомі люди.

Міністерство закордонних справ Британії не відповіло на прохання про коментарі.

Британія хоче, щоб фірми приватного сектору підписали ділову угоду, яка погоджується інвестувати в Україну, хоча вона, ймовірно, зупиниться перед тим, як кожна підписана сторона візьме остаточне грошове зобов’язання, кажуть люди.

Європейський банк реконструкції та розвитку повідомив, що планує збільшити капітал для України на 5 мільярдів євро (5,4 мільярда доларів) до кінця цього року.

— За сприяння Дарини Краснолуцької

 
Последние новости
Лідер другої ліги підписав вихованця "Шахтаря" та "Динамо" Дмитрий Михайленко: «Михавко выделяется своей мощью. Пономаренко? Думаю, Шовковский даст ему шанс» "Він в будь який момент може підставити": Олексiй Михайличенко розповів, чому Родрігеса вигнали з "Динамо" Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Ментально Пономаренко готовий грати в основі "Динамо". Шовковський розуміє його потенціал і дасть йому шанс" Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Крістіан Шевченко швидкий, вибуховий навіть часом. Індивідуальна майстерність в нього також присутня" Сергей Серебренников: «Ребров на данный момент лучший тренер Украины» "Динамо" - в топ-10 світового рейтингу за підписанням молодих гравців в останні 5 сезонів Джерело: "Х'юстон Динамо" запропонував $3 млн за форварда "Шахтаря" Бомбардири збірної України: Яремчук упритул наблизився до Реброва Мирон МАРКЕВИЧ: "Яремчук — більш різноплановий нападник, ніж Довбик"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%