Сообщение #2400057 Просмотреть на стене →

А у нас в МО головна проблема - відпетлять від Прозорро...

------------------------
Давайте на тему чому навчилися мскл, та про нашу беспечність за цей час ескалації:
1. Мскл зробили опробування і використовують пошук скупчення наших сил за телефонами (різними програмами). Українські військовослужбовці, включно офіцерський склад безграматно використовують відкриті канали передачі інформації в телефонах. Соц мережі, тік токи, вайбери, ресурси з яндексмапами, можливо деякі списуються в однокласниках та Вконтактах.
2. Мскл почали робити захист себе від різних радіочистот, на яких ми літали і наносили їм ураження скидами боєприпасів з дронів та робили розвідку. В результаті вони на багатьох напрямках "закрили небо". Мало того зробили для себе "коридори". Придбали тіж самі дрони, скопіювали наши скиди і почали "відкривати" небо в потрібний для них час для зальоту своїх дронів і нанесення нам уражень своїми скидами боєприпасів. Доречі, боєприпаси для скидів вони поставили на заводське виготовлення. А ні як у нас, аля сирійський партизанський гараж.
3. Мскл побачили дешевезну використання нами FPV дронів на лінії зіткнення і почали самі закупляти в Китаї комплекти і створювати тисячами партії дронів камікадзе на заводах, які приїхали до нас на фронт зараз вбивати і знищувати нашу техніку.
4. Мскл скопіювали нашу тактику малих групи, пересадив їх на пікапи, надав їм трофейну зброю передану нам в свій час в лендліз (яка потрапила їм в руки під час боїв).
Впевнений вони вже займаються аналізом та копіюванням цієї зброї на своїх заводах.
5. Мскл зрозуміли важливість використання відеоспостереження на напрямках і активно використовують відеокамери які бачать на 10км. (По типу "Муром"), в взаємодії з пташками "Орлан", які постійно удасконалюються. Ми не створили нічого в цьому напрямку. Не стосовно якісного і системного відеоспостереження. Ні щодо дешевого та оперативного знищення "Орланів", "Ланцетів" на ліні зіткнення. Ні щодо копіювання і серійного випуску "Орланів" чи "Ланцетів" українського виробництва. Хоча зразків для того, як сміття.
Коли я кажу "Ми", я маю на увазі не штучні проекти волонтерів, а саме міністерство оборони України. МО повинні замовляти такі проекти і проводити тендера. МО повинно фінансувати та створювати заводи, а не заглядати "в рот" союзникам для попросити чергове "щось" зі складу для випробування на полі боя.
Україна стала лабораторією порівняння зброї союзників і радянських зразків.
Щоби стати хорошим снайпером, треба навчитись тривалий час якісно стріляти з однієї гвинтівки. А не міняти постійно зброю за ради експеріментів.
6. Старлінк став єдиним масовим захищеним зв'язком в українській армії. І впевнений мскл над цим активно працюють. Так як вже старлінк працює не так якісно, як було раніше.
7. Мскл, як і раніше ставлять ставку на ІПСО - інформаційно психологічні операції. Постійно вкидають, через боти соц. мереж, ложну інформацію про наших політиків, владу. Використовують недостовірну інформацією про зміни у зарплатні військовослужбовців , щодо порушення їх соціальних прав. Це впливає на моральний стан ЗСУ.
Створюють сайти знайомств для військових, та наймають реальних жінок для спілкування, які збирають інформацію щодо стану в армії.
Мскл створюють соц. опроси в соцмережах, де також збирають інформацію щодо військовослужбовців або впливають на думку підмінною статистикою.
Створюють групи псевдо "Руху опору", чи схожі за тематикою групи, де кожен українець може навчитись вбивати маскаля, а на справді то звичайні групи по збору інформації, щодо активного прошарку населення, з якими у випадку окупації потрібно буде працювати "по окремій схемі".
Мскл системно готуются до окупації України.
Я вважаю ІПСО українських спецслужб знаходиться на рівні кустаршіни. Вважаю саме якісне використання ІПСО виграє' війни, а не зброя.
8. Мскл були сліпими раніше на нашій території, але зараз в них є по типу наша "Кропива". Пєрєдасти зрозуміли ціну мобільної автономної мапи місцевості у кожного бійця у телефоні і опрацювали це питання. Далі нам буде складніше. Зараз вони вже орієнтуються на місцевості.
Можу щє далі писати, про то, як мскл швидко підлаштовуються до умов війни в Україні. Вони, як таргани, вмирають 10ками тисяч, але вчаться і адаптуются..
Суть в тому, що ми досі доганяємо ситуації. Ми не створюємо свого, а тільки просимо допомогти союзників. Ми залежні. А залежність приводить до фігових наслідків. За залежність потрібно завжди платити.
Вірю в свою армію і командуючих і продовжую захищати. І чекаю змін.

Денис Янгол
 
+1
Последние новости
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%