Сообщение #2399020 Просмотреть на стене →

❗️«Прометеїзм 2.0». Усі війни з Московією, в яких поляки 🇵🇱 українці 🇺🇦 воювали разом, закінчилися перемогою

☑️Україна є ключем до безпеки всієї Центрально-Східної Європи. Потенціал польсько-української співпраці є величезним, а спільний фундаментальний інтерес обох держав полягає у побудові стійкої регіональної конструкції за провідної підтримки США та ряду інших вагомих країн НАТО.

Про це йшлося на зустрічі в Дипломатичній академії МЗС РП у Варшаві за участю професора Лодзького університету Пшемислава Журавського вель Граєвського та акредитованого у Польщі іноземного дипломатичного корпусу.

☑️Згадуючи про спадщину Першої Речі Посполитої, до якої сьогодні все частіше звертаються не тільки поляки, але й українці, відомий політолог нагадав, що усі з 18 війн з Московією, в яких наші народи воювали разом, закінчилися перемогою.
Тому ключем до всього регіону, до його успіху є Україна.

☑️Росія не має демократичних традицій, вона не здатна прийняти простір свободи. Росія не могла собі дозволити, щоб Україна досягла успіху.
Росія надмірно централізована, корумпована, неефективна, жорстока і брутальна держава. Всі війни з нею були такими. Тіла вбитих в Ірпені виглядають так само, як тіла вбитих у Катині.

☑️Росія планувала свої злочини. Взяті в експедицію мобільні крематорії мали бути використані для приховування доказів знищення української еліти. Росія краде дітей, так само, як це робив Третій Рейх, і як колись робила царська Росія.

☑️Росіяни є варварами - ось як поляки це сприймають.
Все це змусило поляків переосмислити свою політику, які тепер не можуть дозволити дати окупувати навіть клаптик своєї території. Саме тому Польща купує сучасну важку техніку. У той же час, вона передає Україні наявну в неї зброю. Військова техніка в руках українських солдатів знищує російський потенціал. Жоден російський солдат, вбитий в Україні, жоден знищений танк не вторгнеться до Польщі.

☑️Ніхто інший, окрім Польщі та України разом, не має потенціалу, щоб зупинити Росію. Потенціал польсько-української співпраці є величезним.

☑️Тривалий мир після вигнання російської армії з української території вимагає передової військової присутності провідних країн НАТО на російсько-українській лінії розмежування, тобто побудови системи передової присутності з американськими, британськими, канадськими та польськими військами на російсько-українському кордоні.

☑️Перемога України має означати, що здатність Росії спровокувати нову війну має бути зламана. Йдеться не про окупацію Кремля. Йдеться про щось подібне до наслідків поразки Росії у війні з Японією 1905 року, коли російська політична система розвалилася. Вся російська система є крихкою, є потенціал, щоб думати про зміни.

☑️Ще у 1904 році Юзеф Пілсудський пропонував японському уряду ідею поділу Російської імперії за етнічними кордонами. Він писав, що слід заохотити народи Росії до незалежності. Політичний прометеїзм вже давно сильно представлений у Польщі.

☑️Сучасна ситуація дедалі більше розвивається в ще глибшому сенсі. На прикладі нещодавніх бєлгородських події, пов’язаних з бойовим рейдом РДК та легіону “Свобода Росії” американські аналітики вважають, що росіяни не можуть ефективно захистити свої кордони та не бачать нічого дивного у тому, що в Росії з'явився сепаратистських рух.

☑️Свого часу Пілсудський на зустрічі з начальником японського Генштабу Ямаґатою Арітомо зазначав, що початок партизанської війни дозволить відволікти увагу влади Російської імперії та просив японську сторону про підтримку, в тому числі зброєю. Лідер польської держави вважав, що позбавлена своїх завоювань Росія була б настільки ослаблена, що перестала б бути грізним і небезпечним сусідом.

☑️Сучасний «Прометеїзм 2.0» міг би зрештою сприяти успішному відновленню Московською державою її суверенних кордонів початку XV століття.

Детальніше прошу читати в моєму новому тексті на "Радіо Свобода" за посиланням 👇
https://www.radiosvoboda.org/a/prometeizm-20-polshcha-ukrayina-moskoviya-viyna/32431384.html
 
+4
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%