Сообщение #2387543 Просмотреть на стене →

Рождаєв

Кожен день отримую переможні новини від любителів "Єдиного марафона" та ждунів "Великого контрнаступу" і "Вам дадуть 40 F16".
Трошки холодної водички на голову та зваженої оцінки:

Королівський об'єднаний інститут оборонних досліджень, (Royal United Services Institute, RUSI) випустив велику доповідь про те, як російська армія адаптує стратегічні дії та елементи тактики, враховуючи свої помилки. Це long-read.

📝 Російська піхотна тактика перейшла від спроб розгортання єдиних батальйонних тактичних груп, як загальновійськових бойових одиниць, до розподілу підрозділів за функціями: на лінійні, штурмові, спеціалізовані та «одноразові» підрозділи. Вони формуються до груп, організованих за задачами.

Лінійна піхота в основному використовується для утримання місцевості та оборонних операцій. «Одноразова» піхота використовується для безперервних сутичок з метою або виявлення українських вогневих позицій, або для пошуку слабких місць в українській обороні.

Російські інженери почали будувати складні перешкоди та польові укріплення по всьому фронту. Сюди входять укріплені бетоном траншеї та командні бункери, дротяні загородження, «їжаки», протитанкові рови та складні мінні поля, причому найчастіше з декількома механізмами ініціювання детонації - для ускладнення проходження.

Російська бронетехніка рідко використовується для спроб прориву, переважно для вогневої підтримки. Росія почала застосовувати тепловий камуфляж на своїх машинах, що значно знизило виявленість танків на великих дистанціях, знизивши ймовірність поразки ПТУР на дальностях понад 1400м.

Артилерія РФ розпочала вдосконалення розвідувально-ударного комплексу після ударів керованими ракетами українських РСЗВ у липні 2022 року. Це спричинило набагато тіснішу інтеграцію численних БПЛА у розпорядженні командирів РФ, уповноважених вести вогонь.

Російська артилерія стала мобільнішою, знизивши сприйнятливість до контрбатарейного вогню. Ключовою системою, що забезпечує таку координацію, є система «Стрілець», російський комплекс розвідки, управління та комунікації.

В ході російських обстрілів відбувся перехід від використання 152-мм гаубиць до 120-мм мінометів, що відображає наявність боєприпасів та стволів. При цьому російські РСЗВ є найбільшою проблемою для українських наступальних операцій.

Російські засоби РЕБ залишаються потужними, з приблизним розподілом: щонайменше одна велика система на кожні 10 км фронту. Ці системи значною мірою спрямовані на поразку БПЛА: втрати українських БПЛА залишаються на рівні приблизно 10 тисяч на місяць.

Скоріше за все, Росія навчилася в реальному часі перехоплювати і розшифровувати українські 256-бітові системи тактичного зв'язку Motorola.

Російські сили ППО також значно підвищили свою ефективність, будучи встановленими навколо досить статичних місць – вони мають належний зв'язок. За оцінками українських військових, протиповітряні засоби РФ тепер перехоплюють частину ударів GMLRS, оскільки російські точкові системи ППО безпосередньо заведені на потужні радарні станції.

Російська авіація, як і раніше, обмежена в нанесенні ударів по позиціях, починаючи від реактивних залпів С-8 і закінчуючи бомбами ФАБ-500, модернізованими комплектами УМПК, які, втім, мають дуже обмежену точність.

У липні 2022 року російські військові вивели основні штаби із зони досяжності GMLRS та розмістили їх у укріплених спорудах. Вони також підключили їх до української цивільної телекомунікаційної мережі та використали кабелі для розгалуження від неї до штабів бригад, з підключенням через мікролінк-зв'язок, що значно знизило їхню помітність.

У результаті доповіді наголошується, що незважаючи на все це, якщо Україна зможе порушити російську оборону та нав'язати їй динамічну ситуацію, російські підрозділи, ймовірніше за все, швидко втратять координацію.
 
Последние новости
Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев Луческу ответил «Рапиду» отказом Николай Павлов: «Динамо» показало, что с этим «Шахтером» можно играть. Киевляне очень сильно провели этот матч» Источник: базовым городом для проведения квалификационных матчей Лиги чемпионов для «Динамо» станет Люблин 49 лет назад киевское «Динамо» впервые в своей истории выиграло Кубок обладателей Кубков (ВИДЕО) Захисник "Динамо" цього сезону більше не зіграє: гравець, який перебуває в оренді, відновлюється після травми "Бражко сильніший за Степаненка". Колишній захисник "Динамо" високо оцінив рівень опорника киян
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%