Сообщение #2386335 Просмотреть на стене →

https://www.economist.com/europe/2023/05/12/a-renewed-push-on-bakhmut-fuels-rumours-of-a-ukrainian-counter-offensive
Поновлення наступу на Бахмут підживлює чутки про український контрнаступ
Британія також надсилає ракети великої дальності

#історія #світовіЗМІ #Черкаси
#VIVAVIVAУКРАЇНА
#Міжнароднеправопринципитазастосування
Одним із ключових елементів наступу України, який, можливо, ще не готовий до найкращого часу, є англо-французька Storm Shadow, крилата ракета повітряного базування, про яку 11 травня міністр оборони Великобританії Бен Уоллес оголосив, що вона передана Україні. У своїй заяві містер Уоллес навмисно розплився щодо того, коли було надіслано ракети або скільки їх отримають. Але все ж це дуже важливий крок.

Українці вимагали систем більшої дальності для ураження російських логістичних і командних центрів з кінця минулого року, коли у відповідь на початковий успіх американської реактивної системи залпового вогню HIMARS росіяни почали переміщувати їх за межі 70-80 км . асортимент версії, наданої Україні. Ці прохання не були почуті у Вашингтоні, де поки що немає бажання постачати Україні ATACMS .система, яка має радіус дії 300 км. Тепер, подібно до того, як заява Великобританії про відправку Challenger 2 спонукала союзників, включаючи Америку, подолати свої заперечення проти надання Україні основних бойових танків, так само є надії, що постачання Storm Shadow може мати подібний стимулюючий ефект. Експортна версія Storm Shadow має радіус дії близько 250 км.

Інше питання, скільки ракет отримає Україна. Арсенал Королівських ВПС Британії, ймовірно, становить близько 900 одиниць, тому розумна ставка може становити від 5% до 10% від цього. Пан Уоллес каже, що яку б кількість він не надав, українцям вистачить на їхні потреби.

Якою б не була кількість, ніхто поки не знає, наскільки ефективними будуть ракети. Якщо вони досягнуть своїх цілей, відповідь дуже. Storm Shadow був розроблений для пробивання та руйнування загартованих бункерів за допомогою подвійного заряду, який складається з пенетратора, щоб пробити отвір у конструкції, а потім потужної боєголовки, яка вибухає глибоко всередині цілі. Це може виявитися нищівним не лише для складів палива та боєприпасів, але й для мостів на в’їзді до Криму та аеродромів на півострові.

Але війна наразі показала, що дозвукові крилаті ракети виявилися вразливими для перехоплення наземними засобами протиповітряної оборони. Ніхто не знає, як Storm Shadow впорається з грізною російською ракетою «земля-повітря» с- 400. Зрозуміло лише те, що Storm Shadow дає Україні можливості, яких вона не мала раніше. Це здатність, на яку варто почекати з точки зору успішного наступу.
 
Последние новости
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%