Сообщение #2374327 Просмотреть на стене →

Я вже втомился офігівати від наших держпосадовців та їх безглуздих дій. Дивлячись на фінплан Укрнафти можна зрозуміти, що війна для них скінчилася і почалося "Велике...". Зараз поясню чому так.

Почнемо з того, що у нас свято, тому що Укрнафта нарешті передала до Кабінету фінплан на 2023 рік, а заразом стратегічний і інвестиційний плани на наступні 5 років. Мабуть на честь початку травня. Краще пізніше, ніж ніколи.

Але є одне але. Спеціалісти, які ознайомились з документами, відзначили 3 речі. Ці документи надзвичайно подібні до планів розвитку, які готували британські спеціалісти, призначені урядом в керівництво Укрнафти ще наприкінці 2015 року. Схоже, що з цих планів здули пил, трохи додали лоску і... намагаються продати уряду вже другий раз. А якщо пригадати рівень проХфесіоналізму Шмигаля, то це може вдатися.

Збільшення видобутку нафти та газу в 2 рази, кап.інвестиції, буріння нових свердловин, залучення партнерів - все це чудові перспективи розвитку для будь-якої нафтової компанії і були підготовлені непоганими спеціалістами. Але це були плани саме мирного часу.

Інвестиції під 62 млрд грн у роздрібну мережу (маркетинг і збут) на наступні 5 років! Це в 1,3 рази більше ніж у видобуток та буріння Укрнафти. І зрозуміло, що під час війни вкрай необхідно вкладати гроші в дизайн, брендбуки, ребрендінг. Без цього не буде Перемоги. Мабуть так вважають в Укрнафті . Саме тому у новому фінплані пропонують вкладати у роздрібну торгівлю в 1,5 рази більше ніж у сервісні напрямки та геологорозвідувальні операції. Нафіг нам сбільшувати кількість свердловин то добичу. Так?

Амбітними здаються плани по розширенню мережі АЗС з 550 до 1200 станцій, будівництво магазинів в яких будут продавати хотдоги, чай, шрколадки та каву. До речі, дуже цікаво, чи буде там кава IDEALIST, до якої має відношення, як власник, керівник Укрнафти Корецький? І головне - ребрендінг АЗС. Без того ребрендінгу ані бюджет не попилити, ані каву не продати.

Все чудово, панове, але хіба такими мають бути пріоритети військового часу? Чи в голові керівництва Укрнафти війна вже скінчилася?

На фоні цих цифр навіть ніяково закидати щось про збільшення адміністративних витрат до 2,5 млрд гривень вже цього року. Напевно це ще дуже "скромно". Адмінвитрати люблять наші чиновники. Це на військових у бюджеті немає 30 000 гривен, а для збільшення на 2,5 мільярда на адміністрацію Укрнафти завжди знайдеться.

Ну і як вишня на торті. В планах компанії, яка була націоналізована в інтересах ОБОРОНИ КРАЇНИ, відсутні власне потреби Міноборони. Саме так. І це мене розлютило. Ні про постачання палива армії, ні про резерви нафти або нафтопродуктів, ні про диверсифікацію переробки на випадок ракетних ударів - про це в планах не йдеться. ЗОВСІМ! Про магазини є, зміну візуальної ідентифікації мережі АЗС - є, залучення кредитів теж є, а про потреби військових - немає. Мабуть це не на часі. І ці плани затвердила наглядова рада призначена Міноборони, а по факту затверджена Офісом президента.

Кажуть, від цих космічних планів в Кабміні перебувають в помітному травматичному шоці ті, хто розуміє, що відбувається, і не знають що робити. Бо затвердити такі плани значить погодитись, що війна вже скінчилась, а націоналізація то не про обороноздатність, а про банальний перерозподіл власності під прикриттям військового часу. Образливо. Але передбачувано!

Береза
 
+3
Последние новости
Виталий Миколенко пропустил сегодняшнюю тренировку сборной Украины Тарас МИХАЛИК: "Можливо, добре, що Україна програла Польщі. А то команду вже мало не записали у переможці Євро" ВВС включив нападника "Динамо" до рейтингу гравців, за якими варто спостерігати на Євро-2024 Георгий Бущан — лучший вратарь чемпионата Украины сезона-2023/24! Тарас Михалик: «Хорошо, что всё так сложилось в матче с Польшей. А то команду уже чуть ли не записали в победители Евро» Журналіст: "Щоб Судакову та Шапаренко грати у зв'язці проти сильніших суперників, їм потрібно більше бути сильнішими у відборі" Молдова – Україна: УЄФА припустився помилки після гола Яремчука Роман Яремчук вошел в ТОП-5 бомбардиров сборной Украины за историю «Динамо» сделало еще одно предложение «Заре» по Герреро, — источник Рекорди, нові обличчя та зміна тренера. Шлях "Динамо" у Прем'єр-лізі сезону 2023/2024
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%