Сообщение #2374058 Просмотреть на стене →

КОНТРНАСТУП. ЩО МОЖЛИВО, А ЩО НІ.

Так, панове, на черзі "Голос Америки із ВАшингтону", як казав "ворожий голос" при совдепі. Є інформація для загалу котру дати я просто повинен незалежно від того, хочу чи ні. Вона без "прив'язок до місцевості та інших подробиць.

На початку квітня відбулися командно- штабні навчання між колегами з США, Великобританії, Німеччини та, звісно, України. По їх результатах були вироблені три базових сценарії українського контрнаступу.

1. Малоймовірний.

Після вдалої зачистки російських позицій далекобійною високоточною артилерією на чотирьох напрямках здійснюються глибокі прориви українських високомобільних бронегруп та мотопіхоти які не беруть міста штурмом, а обходять укріпрайони беручи їх у оперативне оточення. Відбувається каскадна руйнація російського фронту, південне угруповання ЗСУ на плечах деморалізованого ворога повністю звільняє південь, входить у Крим та Донецьк та оточує Маріуполь. Після цього або відбувається зміна влади у РФ і починаються переговори про реальний вивід військ рф зі всієї території України, або ЗСУ, після надходження додаткової допомоги, зокрема танків "Абрамс", продовжують наступ до повного звільнення України та входять до прикордонних областей проводячи їх зачистку та демілітаризацію. Війна закінчується наприкінці літа.

2. Дуже ймовірний, на думку союзників, зокрема генерала Міллі.

ЗСУ вдається після масованих ударів артилерії прорвати оборону у двох місцях на півдні та на одному на сході і частково звільнити Донецьку область до Маріуполя, повністю Херсонську та Запорізьку, входять на північ Криму і доходять до "Лінії 24" на Луганщині. На цьому контрнаступ видихається і починаються важкі переговори з рф по статусу захоплених територій після виводу військ , гарантій безпеки для рф та України. У Криму остається плацдарм ЗСУ до Джанкоя включно.

3. Малоймовірний.

ЗСУ вдається прорвати оборону рф тільки на двох напрямках півдня і, частково, на Луганщині. Контрнаступ видахається ще до виходу до Маріуполя, звільняються повністю Запорозька та Херсонська області, ЗСУ зупиняються на підступах до Криму і майже нічого не відвойовують на Донеччині. Друга хвиля українського контрнаступу не має результату - війська виснажені, великі втрати, вичерпані резерви. У жовтні стартують важкі переговори про перемир'я та нову фіксовпну лінію зіткнення.

Це узагальнення, звісно, що усе не передбачити і можуть бути міксти варіантів. Дав я їх для того, щоби люди не їли собі мозок і не впадали ані у відчай, ані у ейфорію в очікуванні скорої Перемоги. Я особисто вважаю перший варіант цілком ймовірним і, наскільки це мені відомо, такої ж думки українське командування. Американці не безгрішні, і вони помилялися і перед війною, і під час "Харківської операції". Віримо у ЗСУ, працюємо на Перемогу кожен на своєму місці і знаємо - все буде так,як нам потрібно і вже у цьому році.

Бандерівець на службі дядька Сема
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%