Сообщение #2372847 Просмотреть на стене →

Viessmann

Коли до влади приходять дебіли, то чекай біди. Зелені фанатіки в Німеччині таки пропхали свій закон про теплові насоси та фактичну заборону нових газових колонок. Звичайно, закон написано не так топорно, але галузь загалом зрозуміла, що має справу з якимись конченими кліма-соціалістами + вихід з атомної енергетики + вихід з вугілля та власного видобутку газу.

Бізнес на це подивився, і ось фірма Viessmann (системи опалення і тп) продається американському концерну Carrier Global Corporation за 12 мільярдів євро - частково беруть акціями, частково грошима.

З молотка пішов основний бізнес-відділ Climate Solutions, що генерує оберти у 3 мільярди євро на рік. Viessmann - фамільна компанія зі 106-річної історією. Такий собі типовий німецький hidden champion, який не витримав місцеву бюрократію та дебілів-регуляторів. Вони вже почали будувати власні виробничі потужності у Польщі ("на їх місці могли бути ми...")

Сумна новина, бо будь-яка американська компанія має кращий доступ до капіталу, вони частенько торгуються на біржі, у них є гроші на експансію і т.п. Європейці в цьому плані бідні родичі.

Днями американський інвестор Silver Lake викупив за 2,2 мільярди євро німецьку софтверну компанію Software AG (1969 рік заснування) - це десь 5 тисяч працівників і оберти біля 1 млрд на рік. Дочекались проблемних часів і вдало викупили.

Silver Lake нещодавно викупили у німців з SAP їх дочірню компанію Qualtrics за 7,7 мільярдів доларів - оце крута угода для обох компаній.

В цей же десь німецький гігант нерухомості Vonovia продає американцям з Apollo з 1 мільярд євро 21 тисячу квартир зі свого портфоліо у 549 тисяч квартир, бо треба якось розраховуватись з боргами цього року.

Ринок все порішає. Якщо обираєш популістів, то за це доводиться платити.
 
Последние новости
"Мені сподобалося, як він перетворив "Динамо" після Луческу". Легенда киян високо відзначив роботу Шовковського Забив 15 голів. Колишній нападник "Динамо" потрапив до резервної команди сезону чемпіонату Кіпру Игорь Цыганик: «В матче «Динамо» — «Кривбасс» ожидаю довольно интересную игру с голами» Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%